Granaattiomena – portti uusiin ruokiin

DSCF9390

Eikö lapsesi uskalla maistella uusia ruokia? Kokeile granaattiomenaa!

Hurraa. Lapsuuteni lemppari on löytänyt Suomeen!
Aina kun saavuin lapsena Espanjaan sukulaisten luo, pyysin ensimmäiseksi muutamia ruokia: tortilla de patata -perunamunakasta, ilmakuivattua serrano-kinkkua, tuoreita viikunoita ja granaattiomenaa.
Googlasin granaattiomenan. Se on sitten lapsuuteni saanut supervoimia. Hedelmä sisältää ainakin runsaasti C-vitamiinia ja antioksidantteja. Kuitujakin on siemenessä runsaasti suutuntuman perusteella. Netistä löytyy lukuisia granaattiomenan terveysvaikutuksia listaavia juttuja!
DSCF9385
Minulle terveysvaikutukset eivät tällä kertaa ole merkityksellisiä, vaan granaattiomenan kiehtova rakenne.
Jotkut lapset ovat todella arkoja maistamaan uusia ruokia. Kuitenkin uusien asioiden kokeileminen ja itsensä ylittäminen on tärkeää. Vaikeimpia uusia ruokia kokeiltavaksi ovat kaikenlaiset epämääräiset muhennokset ja höystöt. Helppoja maisteltavia sen sijaan ovat kiinnostavat, värikkäät ja solidit ruuat. Granaattiomena lukeutuu edellisiin.
Arkakaan lapsi ei voi vastustaa granaattiomenaan tutustumista. Granaattiomenan ”rakkulat” kimaltavat kuin jalokivet. Pinkeän tuntuisia palluroita ei vaan voi olla laittamatta suuhun. Purtaessa rakkulat poksahtavat ja purskauttavat raikkaan mehun. Sisällä on valkoinen siemen, jota voi yrittää olla puraisematta rikki.
DSCF9382
Espanjassa granaattiomenaa tarjoillaan lapsille appelisiinimehun kera.
Granaattiomenaa appelsiinimehussa

  • 1dl granaattiomenan rakkuloita
  • 1/2 appelsiinin mehu
  • 1 tl sokeria
  • ripaus kanelia

Avaa granaattiomenan kova kuori tekemällä matala viilto hedelmän ympäri. Ota puoliskoista tukeva ote ja käännä lohkoja ympäri. Irroittele rakkulat ja kalvot. Laita ainekset kulhoon. Tarjoile välipalana tai jälkiruokana.
Nyt tammikuussa on granaattiomenan paras sesonki. Hedelmää on ollut alle neljän euron kilohintaan kaikissa ruokakaupoissa, joissa olen tällä viikolla käynyt.
Pitävätkö teidän lapset granaattiomenasta?
DSCF9389
Tykkää Kotitalouskriisistä Facebookissa, niin pysyt kärryillä!
 

Olen arkkitehti, filosofi ja Free to Heal® -menetelmän kehittäjä. Tuhannet ihmiset Suomessa ja maailmalla ovat hyötyneet Free to Heal® menetelmästä, joka perustuu neuroplastisuuteen, tiedostamattoman stressin käsittelyyn sekä mikrobiomin muokkaamiseen. Voit oppia menetelmän Eroon oireista -kirjasta tai online-kurssilta. I studied architecture at Aalto University in Helsinki and philosophy of architecture in ETSAB, Barcelona. I hold a Master of Science in Architecture degree with an emphasis in history and theory of architecture. After my studies I became interested in the impact that architecture and indoor air and have in human health, and so I became an Indoor Air Specialist. I worked as as specialist of hyper-healthy housing a and office spaces for almost 10 years. During that time I fell mysteriously ill and became hypersensitive to environmental factors. I searched help form doctors, specialists with no success. My personal experience encouraged me to investigate the power of the mind and consciousness. In few months I cured from her sensitivities and other health problems by using a neuroplasticity. For two years I studied the power of the mind and developed a method that leverages concepts of neuroplasticity, microbiome modification and unconscious stress elimination to truly transform your health & life. And this is something I want to teach everyone else. What if I told you that you are more powerful that you have ever thought? Wiht gratitude and love, Maria

9 Comments

  1. Kiiinnostavaa… Täytyy tunnustaa, etten itsekään varmaan ole koskaan maistanut granaattiomenaa *punastuu* Minä luulin aina, että se on kauhean kirpeää, eikö se olekaan?

    Vastaa
    1. maria
      22.1.2015

      Se on vähän karvaan makuista, mutta silti makeaa ja raikasta. Ei ollenkaan kirpeää. Aa, pitääkin kertoa, miten granaattiomena avataan!

      Vastaa
  2. Paula
    22.1.2015

    Minä söin muutama viikko sitten 42-vuotisen elämäni ensimmäisen granaattiomenan Satokausikalenterin innoittamana. Nam! Puolitoistavuotias kuopuskin ihastui ikihyviksi ja granaattiomena sai pysyvän paikan meidän välipalavalikoimassa.

    Vastaa
    1. maria
      22.1.2015

      Vau, ihana kuulla. Kokeilkaapa appelsiinimehun ja kanelin kera. Satokausikalenteri on mahtava juttu!

      Vastaa
  3. rosa
    23.1.2015

    Ja on muuten just parasta sormiruokaa pienemmillekin! 🙂 Mä laitan salaattiin saksanpähkinöiden kanssa, nam! 🙂

    Vastaa
    1. maria
      23.1.2015

      Nam! Niinpä tietenkin, sormiruokaa!

      Vastaa
  4. Jaanu
    23.1.2015

    onko jotain hyvää vinkkiä granaattiomenan ”kaapimiseen” niin ettei mehut lennä pitkin keittiötä? Minusta oli kauhean sotkuista puuhaa ja siksi onkin jäänyt yhteen kertaan syöminen.

    Vastaa
    1. maria
      23.1.2015

      Ei sitä kaavitakaan! Halkaiset puolikkaat ja koputtelet lusikalla kuoreen. Pallurat poksahtelevat ulos itsestään! (Teoriassa) Jos pallurat eivät irtoile, revi varovasti kuoren palasia irti ja irroittele pallurat sormin. Granaattiomenan kuoriminen on hieman vaivalloista ja aikaavievää. Mutta palkinto odottaa!

      Vastaa
  5. […] Hedelmät ja marjat ovat joskus niin happamia, että ne kirvelevät pientä suuta. Lorauta hedelmän päälle tällöin hieman hunajaa. Makeus ja kiilto tekevät annoksesta houkuttelevan. Hunajassa on myös antioksidantteja ja se torjuu flunssaa. Maria Nordin vinkkasi blogissaan granaattiomenasta porttina uusiin ruokiin. […]

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top