Hyvä sisäilma – superfood eilen, tänään ja huomenna

 
sisailma
Olin eilen Joutsenmerkin Arjen kemikaalit -aamiaistilaisuudessa puhumassa sisäilmasta. Tässä yksi lelupostauksen aihetta sivuava juttu, jonka MTV kirjoitti puheeni pohjalta. Kannattaa lukea!
Puhuin tilaisuudessa myös eräästä superfoodista, tulevaisuuden superravinnosta, sisäilmasta.
Ennustan, että tulevaisuudessa

  • sisäilman laatuun suhtaudutaan yhtä intohimoisesti kuin ravintoon laatuun
  • sisäilmasta ei puhuta enää vain huonossa valossa, vaan puhutaan paikoista, joissa on erityisen hyvä sisäilma
  • työpaikat tulevat huomaamaan, että hyvä sisäilma on markkinointivaltti rekrytoidessa
  • yritykset huomaavat, että hyvä sisäilma on tuotantoväline, joka parantaa yrityksen tulosta
  • kouluissa huomataan, että hyvä sisäilma on oppimisväline, joka parantaa oppimistuloksia
  • ei ajatella ainoastaan, että huono sisäilma sairastuttaa, vaan että hyvä sisäilma edistää terveyttä

Muutama numero väitteeni selustaksi:

  • Nautimme vuorokaudessa 1kg ruokaa, 2kg vettä, mutta 15kg ilmaa – sisäilman osuus on siis todella suuri!
  • Vietämme 90% ajastamme sisällä
  • Sisäilma voi sisältää muun muassa 900 haitallista kemikaalia, mikrobeja, kuituja tai säteilyä
  • WHO arvio, että puolet kaikista maailman sairauksista on huonon sisäilman aiheuttamia
  • 4 miljoonaa ihmistä kuolee vuosittain huonon sisäilman aiheuttamiin sairauksiin

Uskotko ennustukseeni vai lyödäänkö vetoa?

Olen arkkitehti, filosofi ja Free to Heal® -menetelmän kehittäjä. Tuhannet ihmiset Suomessa ja maailmalla ovat hyötyneet Free to Heal® menetelmästä, joka perustuu neuroplastisuuteen, tiedostamattoman stressin käsittelyyn sekä mikrobiomin muokkaamiseen. Voit oppia menetelmän Eroon oireista -kirjasta tai online-kurssilta. I studied architecture at Aalto University in Helsinki and philosophy of architecture in ETSAB, Barcelona. I hold a Master of Science in Architecture degree with an emphasis in history and theory of architecture. After my studies I became interested in the impact that architecture and indoor air and have in human health, and so I became an Indoor Air Specialist. I worked as as specialist of hyper-healthy housing a and office spaces for almost 10 years. During that time I fell mysteriously ill and became hypersensitive to environmental factors. I searched help form doctors, specialists with no success. My personal experience encouraged me to investigate the power of the mind and consciousness. In few months I cured from her sensitivities and other health problems by using a neuroplasticity. For two years I studied the power of the mind and developed a method that leverages concepts of neuroplasticity, microbiome modification and unconscious stress elimination to truly transform your health & life. And this is something I want to teach everyone else. What if I told you that you are more powerful that you have ever thought? Wiht gratitude and love, Maria

15 Comments

  1. Nimetön
    13.2.2015

    Haluan uskoa, että ennusteesi toteutuu.
    Mcs

    Vastaa
    1. maria
      13.2.2015

      Voimia! Muille vielä avaan edellisen nimimerkkiä. MCS (multiple chemical sensisivity) tarkoittaa monikemikaaliyliherkkyyttä, joka on usemmiten seurausta liiallisesta sisäilman homeelle tai kemikaaleille herkistymisestä.

      Vastaa
  2. juujo
    14.2.2015

    superia jos näin tulee olemaan ja toivottavasti pian! Kiitos Maria blogistasi. Tärkeitä aiheita ja vaikutat mahtavalta tyypiltä!

    Vastaa
    1. maria
      14.2.2015

      Hei, kiitos! Olen mikä olen 😀

      Vastaa
  3. Tuula
    14.2.2015

    WHO? Laita vielä viite mistä tuo WHO:n tieto on peräisin. Näin varmaan menee, kuten ennustat. Aikaisemmin lasten kurittaminen, sisällä tupakointi ja syöpäläiset olivat tavallinen tapa, ’normaalia’, kuten nyt väitetään homeen olevan. Parempaa kohti mennään tutkitun tiedon ja hyvien innovaatioiden viitoittamalla tiellä.

    Vastaa
    1. maria
      14.2.2015

      Tässä on yksi WHO:n faktasivu sisäilmaan liittyen: http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs292/en/
      Tässä vielä enemmän länsimaiden sisäilmaongelmiin liittyvä julkaisu:
      http://www.euro.who.int/__data/assets/pdf_file/0009/128169/e94535.pdf

      Vastaa
  4. […] ”Ennustan, että tulevaisuudessa […]

    Vastaa
  5. Anni
    16.5.2015

    Moi Maria! Blogisi on mielenkiintoista luettavaa, kiitos siitä!
    Olen altistunut huonolle sisäilmalle työpaikallani n. 2,5 vuotta, jonka aikana sairastin lukuisia poskiontelotulehduksia peräjälkeen. Nyt 5kk työpaikkanani remontin ajan on ollut siirtokelpoinen rakennus eli ihan parakki. Poskiontelotulehduksia ja varsinkin poskionteloturvotusta on edelleen taukoamatta. Kasvosärky on järkyttävä. Voiko olla mahdollista että oireet johtuvat edelleen kyseisen työpaikan sisäilmaongelmasta? Kiitos jos ehdit vastailla!:)

    Vastaa
    1. maria
      17.5.2015

      Kyllä kuulostaa sisäilmaongelmalta. Kasvosärky on yleinen oire, vaikkei sitä sen kummemmin tilastoida. Voisiko olla, että parakissa itsessään on ongelma, vai onko työpaikan tavarat tuotu parakkiin?

      Vastaa
  6. Anni
    17.5.2015

    Tavaroiden on ainakin pitänyt mennä puhdistuksen kautta ennen kuin ne tuotiin parakkiin. Puhdistaako tällainen ionisointipuhdistus tavarat kunnolla? Parakissa ainakin tuntuu olevan huono ilma, välillä tosi kuuma, välillä kylmä. Jään parin viikon päästä kyseisestä työpaikasta pois, joten on mielenkiintoista nähdä helpottaako olo yhtään..

    Vastaa
  7. Anni
    17.5.2015

    Tosin kyllä jotkin isommat tavarat tuotiin suoraa tuonne. Osaatko sanoa kuinka kauan oireet voivat jatkua sen jälkeen kun on päässyt pois tämmöisestä tilasta jossa on sisäilmaongelmaa?

    Vastaa
    1. maria
      18.5.2015

      Isommat tavarat tuotiin suoraan tilaan??? Ionisointi voi auttaa, mutta kyllä puhdistuksen toimivuus kannattaisi kokeilla altistuneiden henkilöiden avulla. Myös puhdistetut tavarat voivat aiheuttaa oireilua.
      Tuontyyppiset oireet varmaankin helpottavat kuukauden sisällä. Toisaalta, kun altistus etenee, alkavat monet oireilla entistä pienemmille pitoisuuksille. Eli jos kotona, tai jossain muualla missä oleskelet, on vähänkin ongelmaa, saattavat oireet jatkua.

      Vastaa
      1. Anni
        18.5.2015

        Ok. Kiitos vastauksestasi! Ei muualla pitäisi olla kyllä mitään ongelmaa, mutta ehkä oireet helpottavat kun pääsen työpaikasta pois. Tavaroiden puhdistamisen kanssa oli paljon ongelmia, joten mietin onko kaikkia edes välttämättä puhdistettu. Monella muullakin oireet ovat jatkuneet parakkiin siirtymisen jälkeen. On tämä aika harmi!:S

      2. maria
        18.5.2015

        No on todella harmi, kun asioita ei tehdä kerralla kunnolla. Loppupeleissä tuolla menolla kaikki häviävät. Rahaa palaa ja käyttäjät oireilevat!

  8. […] kaikkiin terveysonglemiin. Onhan hengitysilma, joka on useimmiten sisäilmaa, kuitenkin aine, jota eniten nautimme päivän aikana. Nyt olen eri osittain eri mieltä. Sisäilmaongelmat ovat mielestäni edelleen ruokaakin […]

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top