Lapsen näkökulma – saako lapsen kuvia laittaa nettiin?

Sain vieraskirjoituksen blogini nuorimmalta lukijalta. Tätä aihetta on pohdittu monissa blogeissa. Harvoin on kuitenkaan kuultu lapsen mielipidettä.
IMG_0661
VIERASKYNÄ
Mielestäni nuorten lasten vanhempien ei tarvitsisi ainakaan “mainostaa” lapsiaan ottamalla heistä kuvia nettiin ilman, että he edes itse tajuavat sitä.
Syynä toimii se, että vaikka lapset eivät ehkä itse haluaisi sitä, jos tajuaisivat mitä vanhemmat tekevät. Ja jos lapsi ei haluaisi, vanhempana hän saattaa olla pettynyt, että häntä on “mainostettu” netissä.
Itse en halua, että minua “mainostetaan”, mutta minusta saa ottaa kuvia. Itselläni on esim. instagram ja mielestäni on kiva ottaa kuvia, koska pidän kuvien ottamisesta en tiedä miksi, mutta olen aina pitänyt kuvien ottamisesta. Mielestäni itsestään kuvien ottaminen on eri asia kuin toisen “mainostaminen”, koska silloin päätät itse ottaa itsestäsi kuvia.
Mielestäni aikuiset saavat kirjoittaa lapsistaan, mutta lapset eivät ole internet-mainostamista varten! Itse kerron vanhemmistani/otan heistä kuvia heidän tietäessään asiasta, joten heillä on mahdollisuus ja lupa sanoa ei.
Riippuu lapsen kasvatuksesta milloin hän ymmärtää asian, mutta häneltä voi silti kysyä. Esimerkiksi pikkuveljeni (6v.) on ymmärtänyt koko internetin jo jonkun aikaa.
-Tauski 11v.

Olen arkkitehti, filosofi ja Free to Heal® -menetelmän kehittäjä. Tuhannet ihmiset Suomessa ja maailmalla ovat hyötyneet Free to Heal® menetelmästä, joka perustuu neuroplastisuuteen, tiedostamattoman stressin käsittelyyn sekä mikrobiomin muokkaamiseen. Voit oppia menetelmän Eroon oireista -kirjasta tai online-kurssilta. I studied architecture at Aalto University in Helsinki and philosophy of architecture in ETSAB, Barcelona. I hold a Master of Science in Architecture degree with an emphasis in history and theory of architecture. After my studies I became interested in the impact that architecture and indoor air and have in human health, and so I became an Indoor Air Specialist. I worked as as specialist of hyper-healthy housing a and office spaces for almost 10 years. During that time I fell mysteriously ill and became hypersensitive to environmental factors. I searched help form doctors, specialists with no success. My personal experience encouraged me to investigate the power of the mind and consciousness. In few months I cured from her sensitivities and other health problems by using a neuroplasticity. For two years I studied the power of the mind and developed a method that leverages concepts of neuroplasticity, microbiome modification and unconscious stress elimination to truly transform your health & life. And this is something I want to teach everyone else. What if I told you that you are more powerful that you have ever thought? Wiht gratitude and love, Maria

4 Comments

  1. Maria
    5.1.2016

    Hienosti kirjoitettu. Kiitos.
    Mitä te muut lukijat olette mieltä aiheesta? Oletteko kertoneet tai kysyneet lupaa, jos laitatte kuvan lapsestanne nettiin?

    Vastaa
  2. Minna M
    5.1.2016

    Olen laittanut Lapsistamme kuvia nettiin (blogi, instagram, Facebook). Nykyään lapset päättävät, mitä kuvia heistä saa laittaa. Joskus he jopa pyytävät, että laitan jonkun tietyn kuvan. Nuorin, eli 2v ei vielä kyllä ymmärrä asiaa samalla tavalla kuin isommat. Voi olla, että muutaman vuoden päästä en saa julkaista mitään kuvia kenestäkään. Netistä ja kuvista ja siitä, mitä kannattaa julkaista puhutaan lasten kanssa.

    Vastaa
  3. Laura
    6.1.2016

    Tein esikoisen syntyessä jo päätöksen että en hänestä laita nettiin kuvia ennen kun hän on tarpeeksi vanha itse päättämään asiasta. En koe tarpeelliseksi jakaa kuvia muiden kuin perheenjäsenten/lähisukulaisten kesken.

    Vastaa
  4. Isabella
    6.1.2016

    Eräänä päivänä 8-vuotias tyttäreni kysyi:”Äiti, ootko sä joskus laittanut musta kuvia nettiin?” Vastasin niinkuin asia on, eli että en. Tyttäreni huokaisi helpotuksesta:”Huoh, hyvä, mä en haluaisikaan!” Onnittelin itseäni so much!

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top