Isovanhemmat on rikkaus

reino
Meidän perheen toinenkin aikuinen puolisko pääsi vieraaksi Marja Hintikka Live -ohjelmaan. Eilisillan jakson teemana oli isovanhemmuuus. Meillä on onnellinen tilanne puhua aiheesta, sillä lapsillamme on lukutavasta riippuen jopa 9-12 isovanhempaa.
Sekaan mahtuu todella monenlaisia teräsisovaareja, supermummoja ja grand old ladyja. Vain se perinteinen pullantuoksuinen mummo uupuu.
Kaikki isovanhemmat, isovanhempipuolet, isoisovanhemmat ja isoisovanhempipuolet ovat yhtä tärkeitä.
Fyysisesti lähimpänä meitä asuu isoisän äiti, mutta isovanhemmista yksi on eniten läsnä, vähän liikaakin. Ja se on tietenkin minun äitini. Ilmeisesti tutkimuksetkin vahvistavat, että lapsen saaminen lähentää perhettä äidin sukuun. Sillä että äidinäiti on mukana lasten elämässä on myös tutkimusten mukaan hyötyä terveydelle ja hyvinvoinnille.
Meillä satunnaisen lastenhoitoavun lisäksi äitini auttaa siivoamalla meidän keittiön tiskipöydän. Lähes päivittäin. Minusta on hienoa, että jokainen voi auttaa sillä tavalla, jonka osaa parhaiten. Äitini rakastaa siivoamista, joten siitä vaan! Kun lapset olivat pieniä hän vei rattaissa nukkuvan lapsen pitkälle kävelylle, koska hän rakastaa myös kävelemistä.
Nakit ja mutsi -bloggaaja Päivi kuvaili loistavasti asian haittapuolet. Tilitys olisi voinut tulla suustani.
Ohjelma ja Päivin tilitys on nähtävillä Areenassa.
Jos et jaksa katsoa koko settiä, katso edes Reinon parhaat palat.
Sitten haluat kuitenkin nähdä loputkin.
Ja osallistu kilpailuun, joka on edellisessä postauksessa!
PS. Mummokateuteen minulla on vinkki: varamummot ja -vaarit! Meillä on liuta rakkaita sellaisiakin.

Olen arkkitehti, filosofi ja Free to Heal® -menetelmän kehittäjä. Tuhannet ihmiset Suomessa ja maailmalla ovat hyötyneet Free to Heal® menetelmästä, joka perustuu neuroplastisuuteen, tiedostamattoman stressin käsittelyyn sekä mikrobiomin muokkaamiseen. Voit oppia menetelmän Eroon oireista -kirjasta tai online-kurssilta. I studied architecture at Aalto University in Helsinki and philosophy of architecture in ETSAB, Barcelona. I hold a Master of Science in Architecture degree with an emphasis in history and theory of architecture. After my studies I became interested in the impact that architecture and indoor air and have in human health, and so I became an Indoor Air Specialist. I worked as as specialist of hyper-healthy housing a and office spaces for almost 10 years. During that time I fell mysteriously ill and became hypersensitive to environmental factors. I searched help form doctors, specialists with no success. My personal experience encouraged me to investigate the power of the mind and consciousness. In few months I cured from her sensitivities and other health problems by using a neuroplasticity. For two years I studied the power of the mind and developed a method that leverages concepts of neuroplasticity, microbiome modification and unconscious stress elimination to truly transform your health & life. And this is something I want to teach everyone else. What if I told you that you are more powerful that you have ever thought? Wiht gratitude and love, Maria

3 Comments

  1. Mammamiia
    16.2.2016

    😀 Mä nauroin niin, että toi meijä 1 vee heräs 2x mun hirnumiseen. En vaa osannu hillitä naurunpyrskähdyksiä. 😀

    Vastaa
  2. Nitta
    16.2.2016

    REino oli ihan huippu ja rehellinen, hatun nosto reinolle. Jee 😀

    Vastaa
  3. skribentti
    17.2.2016

    Voi että! Me olemme yrittäneet etsiä varaisovanhempia kaikkialta, myös blogin kautta (http://heimeillavalvotaan.blogspot.com/2015/06/varamummohuuto.html), mutta tuloksetta 🙁 Onnekkaita ovat ne, joilla on paljon tukiverkkoa :-)!

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top