Pampers-vaipat sisältävät vain pikkuriikkisen haitallisia aineita

Kemikaalitutka lähetti Pampers-vaippoja valmistavalle Procter & Gamblelle kyselyn, jossa se tiedusteli, sisältävätkö yrityksen valmistavat vaipat erityistä huolta aiheuttavia aineita (substances of very high concern, SVHC). EU:n REACH-asetuksen mukaan valmistajalla on velvollisuus kertoa kuluttajalle tieto 45 päivän sisällä.

Tässä on P&G:n kryptinen vastaus:

Hei Maria,

Viitaten kyselyysi Pampers-vaippojen mahdollisesti sisältämistä erityistä huolta aiheuttavien aineiden (SVHC=Substances of Very Hign Concern) listan aineista:

Haluaisimme vakuuttaa, että kaikki Pampers-vaippamme ovat EY-asetuksen 1907/2006 vaatimusten mukaisia. (Regulation (EC) No 1907/2006 of the European Parliament and of the Council concerning the Registration, Evaluation, Authorisation and Restriction of Chemicals (REACH)).

REACH-artikkelin 33 mukaan meillä on valmistajana velvollisuus tiedottaa jakeluketjumme kaikille osapuolille, mikäli markkinoille saattamamme tuote sisältää ehdokasluettelon mukaisia erityistä huolta aiheuttavia ainesosia (SVHC) yli 0,1 % painoprosentin pitoisuutena (p/p). Identifioidut aineet löytyvät linkistä http://echa.europa.eu/candidate-list-table/.

Vähimmäisvaatimuksena on kertoa kyseessä olevan tuotteen sisältämän ainesosan nimi. Lainsäädännön tarkoitus on saattaa tieto koko jakeluketjun saataville. Meillä on velvollisuus vastata kuluttajien kyselyihin tuotteen mahdollisesti sisältävistä SVHC-aineista 45 päivän sisällä.

Voimme vahvistaa, että ehdokasluettelon mukaisia SVHC-aineita ei ole Pampers- vaipoissamme yli 0.1% (p/p).

REACH-asetuksen mukaisesti seuraamme tarkasti ainesosiamme ja teemme yhteistyötä materiaalitoimittajiemme kanssa varmistaaksemme etteivät tuotteemme sisällä ehdokasluettelon uusia SVHC -aineita yli 0.1% p/p.

Ystävällisin terveisin,

Katja

PROCTER & GAMBLE, KULUTTAJAPALVELU

Kemikaalitutkan tulkinta on, että vaipat sisältävät ehdokasluettelon uusia SVHC-aineita ainakin 0,1%p/p. Ehdokasluettelossa ennestään olleita erityistä huolta aiheuttavia aineita vaipat sisältävät myös, juuri tuon sallitun 0.1% (p/p). Vaipoissa voi teoriassa olla useita listan aineita, jokaista, joten aineiden yhteissumma voi olla suurempi kuin 0,1%(p/p).

Tuntuu oudolta, että suuryrityksen valmistamissa vauvanhoitotarvikkeissa olisi haitallisia aineita edes pieniä määriä. Vaippoja on kuitenkin mahdollista valmistaa myös ilman kyseisiä haitallisia aineita.

Koska P&G:n viesti on erittäin vaikeaselkoinen, Kemikaalitutka pyytääkin apua viestin avaamiseen teiltä lukijoilta!

Myös Procter & Gamblen valmistamat Always-kuukautis- ja pikkuhousunsuojat sisältävät erityistä huolta aiheuttavia aineita. Valmistaja poisti kuluttajien terveydelle haittaa aiheuttaneet hajustetut tuotteet markkinoilta vaivihkaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top