Stockmann poistaa laittomia ainesosia sisältävät tuotteet myynnistä

Kansalaisaktivismi ja somen voima osoittivat taas tehokkuutensa. Kemikaalitutka on kirjoittanut Stockmann-tavaratalosta löytyneistä kosmetiikkatuotteista, jotka sisältävät kiellettyjä parabeeneja ja PHMB:tä. Eilen myös CosmEthics-julkaisi listan tavaratalosta löytyneistä tuotteista.

Stockmann reagoi eiliseen uutiseen myöhään illalla Facebookissa. Kauppakeskus kommentoi Facebook-keskusteluun näin:

”Hei Maria, käymme Kemikaalitutka-blogissasi tänään julkaistun listan välittömästi läpi näitä tuotteita toimittavien kosmetiikkavalmistajien kanssa. Tulemme poistamaan myynnistä kaikki tuotteet, jotka sisältävät kiellettyjä parabeenejä.”

Toivotaan, että muut kaupan alan toimijat ottavat esimerkkiä Stockmannista. Emotion-ketju on aiemmin ilmoittanut poistavansa PHMB:tä sisältävät tuotteet myynnistä, parabeenien osalta ei ole tietoa. Kemikalaalitutka on löytänyt kiellettyjä ainesosia sisältävää kosmetiikkaa myös Tokmanni-ketjun myymälästä.

On hyvin todennäköistä, että tuotteita on myynnissä useissa paikoissa.
Vinkiksi kauppiaille: samalla kun hyllyistä poistetaan kiellettyä parabeenit, kannatta myös siivota pois triklosaania sekä PHMB:tä sisältävät tuotteet! Turvallisuus- ja kemikaaliviraston mukaan toimijoilla itsellään on vastuu olla selvillä heitä koskevasta lainsäädännöstä ja seurata siinä tapahtuvia muutoksia.
stockmann

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top