VESI, ainesosa jota vältän kosmetiikassa (melkein aukoton nyrkkisääntö)

Postaus sisältää Affi-linkkejä Safkanet.fi -verkkokauppaan, jossa olen osakkaana

Minulta kysytään tosi usein, mitä ainetta ainakin kannattaisi välttää kosmetiikkatuotteissa. Kysymykseen on tosi vaikea vastata, sillä aineita on niin paljon: liuta säilöntäaineita, muovit, silikonit, synteettiset hajusteet, alkoholit jne.

Nyt koen keksineeni loistavan nyrkkisäännön. Kannattaa välttää vettä!

Vesihän on todella terveellistä, eikä siinä ole haitallisia kemikaaleja (ainakaan pitäisi olla). Jokaisen pitäisi juoda päivittäin noin kaksi litraa vettä. Ja peseytymiseenkin sen on oikein hyvä ellei ainoa vaihtoehto. Niin oudolta kuin se kuulostaakin, kosmetiikassa itse kuitenkin suosittelen välttämään tätä ainesosaa, vettä.

En vältäkään vettä sen itsensä takia, vaan sen takia, mitä seuraa siitä että tuotteessa on vettä. Vesi on merkitty ainesosaluettelossa eli INCI-listassa yleensä nimillä vesiaqua, tai water.

Säilöntäaineet

Bakteerit ja homeet tarvitsevat kasvaakseen oikeastaan vain vettä. Eli missä tahansa missä on vettä, voi kasvaa mikrobeja. Jos tuotteeseen lisätään vettä, täytyy siihen yleensä edellämainitusta syystä lisätä myös mikrobikasvua estäviä aineita. Näitä aineita kutsutaan säilöntäaineiksi tai biosideiksi.

Säilöntäaineet ovat useimmiten niitä ainesosia kosmetiikkatuotteissa, jotka aiheuttavat ärsytystä tai allergiaa. Lisäksi kosmetiikkatuotteen sisältämät säilöntäaineet saattavat iholla vaikuttaa negatiivisesti ihon omaan, luonnolliseen bakteerikantaan.

Nykyäänhän tiedetään, että hyvinvoinnin edellytys on rikas, monipuolinen ja hyvinvoiva mikrobisto niin iholla, limakalvoilla kuin suolistossakin. Itse en halua ottaa sitä riskiä, että kosmetiikkatuotteiden sisältämät säilöntäaineet vaikuttaisivat omaan rakkaaseen ”keräilysarjaan”, eli omaan mikrobiomiini, joka pitää minusta hyvää huolta.

Rahan ja luonnon tuhlausta

Miksi ostaisin pakkauksen, jonka sisällöstä suurin osa on vettä? Kun katsot tarkkaan, voit huomata että jos tuote sisältää vettä, on se usein mainittu INCI-listassa ensimmäisten ainesosien joukossa. Useimmiten jopa ensimmäisenä. Tämä tarkoittaa sitä, että vesi on ainesosa, jota tuotteessa on eniten. Esimerkiksi emulsiossa eli kosteusvoiteissa on yleensä 67% vettä.

Joidenkin tuotteiden, kuten nestemäisten pesuaineiden tai kasvovesien kohdalla vettä saattaa olla jopa 70% tuotteen painosta. Varsinaisia vaikuttavia aineita on näin ollen vain 30% tuotteen painosta ja jos tästä poistaa vielä säilöntäaineet, on lukema sitäkin pienempi.

Miksi siis ostaisit vettä pullossa?

Vedettömiä vaihtoehtoja

Vettä sisältävät kosmetiikkatuotteet on myös usein pakattu muovisiin pakkauksiin. Vastakohta vettä sisältäville kosmetiikkatuotteille ovat useimmiten kiinteät kosmetiikkatuotteet, kuten palasaippua, jonka voi pakata muovin sijaan pahviin. Palashampoo ja palasaippuat sekä pala-käsitiskiaine on meidän kodin vakiovarusteita.

Palasaippuoita ja shampoota voin lämpimästi suositella. Eli jos päätät vähentää kemikaaleja jostain kosmetiikkatuotteesta, niin sanoisin että nestemäisistä pesuaineista aloittaminen on se helpoin ja vaikuttavin vaihtoehto. Käsisaippua ja shampoo ovat varmaankin tuotteet, joita teilläkin eniten käytetään.

Kiinteässä muodossa olevat kosmetiikkatuotteet usein riittoisampia, turvallisempia sekä ekologisempia. Tai jos ne onkin pakattu muoviin, voi pakkaus olla pienempi, sillä vaikuttavaa ainetta on enemmän tuotteesta. Esimerkiksi yksi suosikkini, Meine Base -mineraalisuola on pakattu muoviin, mutta se kestääkin ainakin vuoden. Sillä puhdistan meikit, pesen hiukset ja vartalon sekä kylvetän lapset.

Ihon kostutukseen koen että paras on lasipulloon pakattu ruusuvesi. Itse rakastan Flow kosmetiikan Ruusuvettä, se ei sisällä vettä vaan ainoastaan yhtä ainesosaa: luomulaatuista ruusuvettä. Ruusuvesi valmistetaan tislaamalla ruusujen terälehdistä.

Kosteusvoiteita käytän tosi harvoin. Jos iho on kuiva yleensä suihkutan ruusuvettä ja sitten laitan päälle kosteuden ihoon lukitsevan kerroksen arganöljyä tai sheavoita. Kasviöljyt ja voit eivät sisällä vettä, joten ne eivät sisällä myöskään säilöntäaineita.

Bonushyödyt!

Kun välttää tuotteita, jotka sisältävät vettä, rajautuu automaattisesti pois muitakin haitallisia aineita. Nimittäin, suurin osa suurten kosmetiikkabrändien tuotteista sisältää vettä JA muoveja ja muita synteettisiä aineita. Sen sijaan pienet, laatuun tähtäävät yritykset käyttävät aitoja raaka-aineita ja niissä on harvemmin vettä.

Tämä on ihan oma havaintoni, mutta minun mielestä laadukkaan kosmetiikkatuotteen voi tunnistaa aika helposti tämän vedettömän vinkin avulla. Ainoa poikkeus ovat meikit ja jotkin emulsiot eli kosteusvoiteet.

Ripsari poikkeus – huulipuna myös

Yksi poikkeus, jonka teen on ripsiväri. En ole löytänyt luonnonkosmetiikkaripsiväriä, joka ei sisältäisi vettä. Mutta toisaalta, käytän ripsiväriä harvoin, eikä sitä ole tarkoitus laittaa iholle. Joten se on ok.

Joskus voisin myös käyttää jonkin superlaadukkaan luonnonkosmetiikkabrändien kosteusvoiteita, jotka ovat emulsioita, eli sisältävät myös vettä. Eli jos välttämättä kokee että emulsiot on se juttu, valitsisin tuotteen tarkkaan CosmEthics-appia käyttäen.

Tähän mennessä olen kuitenkin suosinut ihon kostutukseen ruusuvesi-sheavoi tai arganöljy -yhdistelmää ja ollut siihen niin tyytyväinen, että tuskin piakkoin muutan rutiinejani sen suhteen.

Toiseen suuntaan poikkeus ovat monet meikit. Eli monissa isojen kosmetiikkabrändien meikeissä, kuten huulipunissa tai kynsilakoissa, ei välttämättä ole vettä, silti en niitä suosittele. Eli meikeissä suosin silti luonnonkosmetiikkaa, vaikka tuote ei sisältäisikään vettä.

Siis, kurkkaapa meikkipussuukkasi tai suihkuhyllylle. Mitä ainetta kosmetiikkatuotteesi sisältävät eniten tai toiseksi eniten?

Kaikki suosikkikosmetiikkatuotteeni löydät Safkanetistä.

Olen arkkitehti, filosofi ja Free to Heal® -menetelmän kehittäjä. Tuhannet ihmiset Suomessa ja maailmalla ovat hyötyneet Free to Heal® menetelmästä, joka perustuu neuroplastisuuteen, tiedostamattoman stressin käsittelyyn sekä mikrobiomin muokkaamiseen. Voit oppia menetelmän Eroon oireista -kirjasta tai online-kurssilta. I studied architecture at Aalto University in Helsinki and philosophy of architecture in ETSAB, Barcelona. I hold a Master of Science in Architecture degree with an emphasis in history and theory of architecture. After my studies I became interested in the impact that architecture and indoor air and have in human health, and so I became an Indoor Air Specialist. I worked as as specialist of hyper-healthy housing a and office spaces for almost 10 years. During that time I fell mysteriously ill and became hypersensitive to environmental factors. I searched help form doctors, specialists with no success. My personal experience encouraged me to investigate the power of the mind and consciousness. In few months I cured from her sensitivities and other health problems by using a neuroplasticity. For two years I studied the power of the mind and developed a method that leverages concepts of neuroplasticity, microbiome modification and unconscious stress elimination to truly transform your health & life. And this is something I want to teach everyone else. What if I told you that you are more powerful that you have ever thought? Wiht gratitude and love, Maria

42 Comments

  1. Tietämätön
    21.3.2017

    Mitä konetiskiainetta suosittelisit?

    Vastaa
    1. Maria
      21.3.2017

      Ikävä kyllä oon ostanut ihan tosi ”perus” konetiskiainetta. Yleensä suosin tabletteja, juurikin siksi että nestemäiset sisältävät säilöntäaineita. Yritän valita hajusteettoman ja ympräistömerkityn vaihtoehdon. Usein myös riittää vain puolikas tabletti koneellieseen. Mutta selvitän, jos löytyisi parempi vaihtoehto!

      Vastaa
      1. Tietämätön
        30.3.2017

        Löysin suomalaisen firman nimeltä Ole Hyvä. Heillä on konetiskijauhetta myynnissä, myyntipuheet vaikuttaa hyvältä tavallisen kuluttajan silmin.

      2. Maria
        31.3.2017

        Kiitos vinkistä! Tsekkaan!

  2. lääketieteen edustaja
    22.3.2017

    Palasaippua ei valitettavasti vaan ole kovin hygieeninen tuote – se on todettu hyvin monissa tutkimuksissa.Ja juuri siksi esim.sairaaloissa ehdottomasti käyttökiellossa.Jotta se olisi edes kohtuullisen hygieeninen niin sen pitäisi päästä täysin kuivumaan jokaisen käyttäjän ja käyttökerran jälkeen ja näinhän ei tapahdu.Mm.juuri stafylokokit leviävät palasaippuoiden kautta. Hygieenisia eivät ole myöskään täytettävät nestesaippuaa-automaatit koska niihin helposti kulkeutuu bakteereja täyttövaiheessa. Jos palasaippuaa haluaa välttämättä käyttää niin ainakin sen pitäisi olla henkilökohtainen,niinkuin esim.deodorantti,hammastahna jne. Vesi ei myöskään automaattisesti ole tuotteessa mikään mikrobien kasvatusalusta – se on sitä ainoastaan jos se ulkopuolelta kontaminoituu.Ja täysin ilman säilöntäainetta olevat tuotteet kontaminoitunuvat,saastuvat hyvin nopeasti jos esim.rasvaa otetaan purkista likaisille sormilla,oli niissä sitten vettä tai ei.Ja se saastunut rasva huonokuntoisella iholla on ihan taatusti paljon vaarallisempaa kuin puhdas ,säilöntäainetta sisältävä tuote. Aina täytyy vielä lisäksi noudattaa aikaa miten kauan tuote säilyttää käyttökelpoisuutensa avattuna.Jos haluaa vielä varmistaa tuotteen puhtaanapysymistä on fiksumpaa puristaa esim.tuubista rasvaa ensin vaikka paperiin ja vasta siitä levittää iholle eikä koskea suoraan ihoon tuubin kärjellä.Näinhän menetellään esim.sairaaloissa jos rasva ei ole henkilökohtaisessa käytössä.Tämä voi tiety tietysti olla kotioloissa liioiteltua jos muuten huolehditaan puhtaudesta. Kirjoittaja on tietysti hyvällä asialla vastustaessaan ylimääräistä kemikaalikuormitusta,mutta asiat eivät vaan ole aina noin yksinkertaisia miten hän ne esittää omia myymään tuotteita markkinoidessaan.

    Vastaa
    1. Maria
      22.3.2017

      Rohkenen olla hyvin eri mieltä. On täysin samantekevää, mitä saippuan pinnalla kasvaa. Saippuan tarkoitus on liukastaa ja irroittaa lika, nämä huuhdotaan pois vedellä. Siitä, mitä nestemäiset saippuat säilöntäaineineen saavat aikaiseksi ihon bakteerikannalle ei ole tosiaan tutkimusta, mutta seuraukset näkyvät varmasti lisääntyneinä allergioina ja heikentyneenä vastustuskykynä, kun ihon oma bakteerikanta köyhtyy.

      Voin vain omasta kokemuksestani lämpimästi suositella palasaippuaan siirtymistä. Meillä on kylppärissä yksi saippua kaikille ja siitä lähtien kun vaihdoimme palasaippuaan ei kukaan perheessä ole ollut kipeä. Eli viimeksi meillä kotona on sairastettu flunssaa 2-4 vuotta sitten. Vatsatautia tms meillä ei myöskään ole ollut. Eli hyvin on ihon ja muun elimistön oma mikrobisto suojannut vierailijoilta!

      Sanoisin että todellakin, asia ei ole niin yksinkertainen. Bakteerit eivät ole yksiselitteisesti huono juttu, vaan terveen elämän edellytys.

      Stafylokokkikin on vaarallinen, jos ihon omaa luonnollsita mikrobistoa on häiritty ja stafylokokki pääsee lisääntymään jossain hallitsemattomasti. AIDOLLA, rasvasta tehdyllä palasaippualla pestessä kädet ei kuivu, eikä luonnollinen bakteeristo kärsi. Itse myös tiskaan käsin palasaippualla, enkä ikinä joudu käyttämään edes rasvaa käsille, kun iho voi niin hyvin.

      Vastaa
      1. lääketieteen edustaja
        22.3.2017

        Hienoa että olette pysyneet noin terveinä! Ei varmasti kuitenkaan sen syy/ ansio että käytössänne on palasaippua.Tuolla logiikalla minäkin voisin todeta etten muista edes milloin olisi viimeksi sairastanut vatsatautia tai flunssaa ja käytössäni on ollut nestemäinen saippua.Meidän kummankaan kokemukset eivät valitettavasti täytä tieteellisen tutkimuksen kriteereitä. Tieteellisten laajojen tutkimusten pohjaltaan sijaan on esim. kielletty palasaippuoiden käyttö sairaaloissa.Ja todettu mm. stafylokokki-infektioiden lisääntyminen palasaippuioita käytettäessä. Yksittäisen kansalaisen kohdalla voidaan tietysti väittää aivan mitä vain.Siksi juuri on mielestäni epäeettistä ladella noita omia totuuksiaan ainoana oikeana totuutena.Toki kriittinen lukija osaa laittaa ne oikeaan kategoriaan mutta kaikki eivät osaa. Artikkeleita,tutkimuskriteerit täyttämättömiä tutkimuksia ja kirjoituksiahan löytyy pilvin pimein joka asian ja aineen vastustamiseksi ja puoltamiseksi. Mielipiteensä saa toki vapaassa maassa julkaista jokainen,mutta tulisi myös selkeästi ilmaista jos kyseessä on oman myynnin edistäminen ja kaupallinen mainos!

      2. Ihmettelen vaan
        22.3.2017

        Onhan teillä ollut vatsatauteja 😀 ainakin instan perusteella. Puhut itsesi koko ajan pussiin. Ja nämä säilöntäaineet estävät mikrobien kasvua tuotteessa. Jos niitä olisi vaikkapa puhdistusaineessa, ne huuhtoutuisivat pesussa pois. Kuten itsekin totesit mikrobienkin huuhtoutuvan pois. Vaikuttavat aineet eivät myöskään imeydy kovin syvälle ihoon, muuten tuote olisi lääke. Tämän perusteella vedestä tai säilöntäaineista ei ole haittaa, enkä ole koskaan kuullut kenenkään kuolleen tai sairastuneen nykykosmetiikasta. Huvittaa erityisesti, että viittaat näihin valheellisiin ”oivalluksiisi” faktatietona.

      3. Maria
        23.3.2017

        😀 mahtavaa että seuraat Instaani. Tosiaan Thaimaassa oksensin yhtenä päivänä, se taisi johtua ruuasta tai matkapahoinvoinnista. Oksennus- tai vatsatautia ei kyllä ole koskaan ollut, eikä lapsillakaan. Eivät säilöntäaineet varmasti pesun aikana imeydy, mutta tutkimusten mukaan kyllä köyhdyttävät ihon omaa luonnollista bakteerikantaa. Siksi itse suosin palasaippuaa.

  3. Darma
    22.3.2017

    Miten Mein-basea käytetään?

    Vastaa
    1. Maria
      22.3.2017

      Tässä on hyvä vinkkilista: https://safkanet.fi/2016/12/14/11331/

      Vastaa
  4. Huomio
    22.3.2017

    Olisi tietysti ollut tyylikästä viitata ko. veden vaikutukset esille tuoneeseen mikrobiologian emeritaprofessori Mirja Salkinoja-Saloseen, jonka lausunnot arjen kemikaalikuorman vähentämiseksi julkistettiin pari viikkoa sitten. Salkinoja-Salonen kävi läpi mm. pesuaineiden ainesosaluetteloja pieteetillä, videot löytyvät Youtubesta. Itse hän suosii palasaippuaa tai pesujauheita, ”jotka eivät pilaannu koskaan”.

    Vastaa
    1. Maria
      22.3.2017

      Olen kirjoittanut aiheesta jo kahden vuoden ajan, tännekin ja Kemikaalitutkaan. Ihan itseoivaltamani tietoa! Ei sitä voi omia.

      Tässä yksi vuodelta 2016 tai 2015:
      https://safkanet.fi/2016/02/16/kemikaalipihi-arki-tiskaaminen-palasaippualla/

      Tässä toinen, jonka kirjotin jo vuosi sitten, mutta julkaisin uudelleen syksyllä 2016:
      https://safkanet.fi/2016/11/03/vahenna-muovijatetta-luopumalla-nestemaisista-saippuoista-puhdistusaineista/

      Ihanaa, kemikaalipihiä kevättä!

      Vastaa
      1. Huomio
        22.3.2017

        Oikein hyvä oivallus! Yleisellä tasolla toivoisin, että kemikaalikeskustelussa huomioitaisiin paremmin myös tieteellinen näkökulma, ja Salkinoja-Salonen on kiistatta yksi tämän alan uranuurtajista. Toki riippuu myös käytettävästä mediasta, henkilökohtainen blogi voi hyvinkin keskittyä vertaistiedon esilletuomiseen- ja välittämiseen. Toivoisin kuitenkin mahdollisuuksien mukaan asian käsittelyyn laajempaakin perspektiiviä ja perusteluita sekä lähteitä!
        Hyvää kevättä myös sinulle!

  5. hannna rantala
    22.3.2017

    Ruusuvesi on pelkkää tislattua vettä, jossa on muutama tippa ruusuöljyä. Apteekissa valmustettuna se pakataan pulloihin, ja ne säilyvät n. viikon jääkaapissa avattuna – eivät pidempään, koska niissä ei ole säilöntäainetta.
    Jos säilyvyys on pidempi, pitää laittaa säilöntäaineita.

    Vastaa
    1. Maria
      22.3.2017

      Mainitsemillasi tavalla valmistettu ruusuvesi ei ole aitoa ruusuvettä eli ”pure rose water”. Aito syntyy tislaamalla eikä siihen lisätä vettä. Flow kosmetiikan Ruusuvesi on tällaista aitoa kamaa ja se säilyy huoneenlämmössä ilman säilöntäaineita. Tässä vielä erilaisista valmistusmenetelmistä: http://www.royalsenseusa.com/how-rose-water-is-made/

      Vastaa
  6. Rakkaudesta kemiaan
    22.3.2017

    Kuka voi oikeasti väittää, että ruusuvedessä ei ole vettä! Peruskemiaa hoi! Hieman uskottavuus kärsii…

    Vastaa
    1. Maria
      22.3.2017

      Aitoon ruusuveteen ei ole erikseen lisätty vettä. Siksi se säilyykin paremmin kuin vedestä ja eteerisestä öljystä tai muista lisäaineista valmistettu ”ruusuvesi”. Kannattaa tsekata esim. Flow kosmetiikan Ruusuveden INCI. Ihanaa päivää!

      Vastaa
      1. Rakkaudesta kemiaan
        22.3.2017

        Käyppä lukasemassa miten höyrytislaus tapahtuu ja mitä siinä syntyy. Älä esitä tietäväsi, jos et tiedä. Uskottavuus kärsii entisestään…

      2. Maria
        22.3.2017

        Ainesosan valmistuksessa käytetään vettä mutta sitä ei lisätä tuotteeseen.

      3. Rakkaudesta kemiaan
        23.3.2017

        Ruusuvesi on ruusun eteerisen öljyn valmistuksessa syntyvä sivutuote, jossa on ruusunlehdistä peräisin olevat vesiliukoiset ainesosat. Toisin sanoen vesiliukoiset ainesosat liukenevat veteen eli pääosin ruusuvesi on vettä, ihan sama miten se valmistetaan.

      4. Maria
        23.3.2017

        No, kiva että otit selvää asiasta! Kuten huomaat, ruusuvesi on kuitenkin eri asia kuin ruusuvesi, joka tehdään apteekissa sekoittamalla vettä ja eteeristä öljyä. Aito ruusuvesi ei tarvites seurakseen säilöntäaineita ja siksi se onkin aivan loistava kosmetiikkatuote!

      5. Rakkaudesta kemiaan
        23.3.2017

        Eikö olisi aiheellista korjata kirjoitusta, se on harhaanjohtava. Ruusuvesi EI ole vedetön tuote, ihan sama kuinka se valmistetaan. Olisin toivonut, että tiedät noinkin perustavaa laatua olevan asian. Nolottaa puolestasi. Mitähän muuta humpuukia kirjoittelet…Ihmiset muistakaa kriittisyys näissä kaiken maailman satutätien kirjoituksissa!

      6. Maria
        23.3.2017

        Se ei sisällä edelleenkään lisättyä vettä. Voit katsoa INCI-luettelosta. Ymmärrätkö nyt?

  7. Helpottunut Perhe
    22.3.2017

    Tämä vesihomma on niin totta.
    Pojalla järkyttävä atopiaiho,ei kestänyt enää mitään reseptirasvojakaan,saatikka ihon/hiusten pesussa mitään ihme erikois apteekin/resepti tuotteita.
    Elämä ja iho nyt mallillaan.
    Käytössä koko perheellä vain hyviä yhdenöljyn/voin tuotteita,suolaa ja palasaippuoita yms.
    Maidottomuus ja gluteenittomuus vei aknenkin pois.siihen ei pystyny mitkään ihotautilääkärin hevoskuurit.ei mitkään.
    Kiitos Maria sinulle paljon,kun olet kirjoittanut näistäkin.olet ollut tietämättäsi tärkeä vertaistuki meille!
    Hyvää kevättä sinulle ja perheellesi!

    Vastaa
    1. Maria
      22.3.2017

      Voi että, aivan upeaa kuulla! Kiitos kun kerrot, palaute todella lämmittää. Ihanaa, hyvinvoivaa kevättä!

      Vastaa
  8. Anu
    22.3.2017

    Sairaaloiden ja normaaliarjen hygieniaa ei voi vertailla. Sairaaloissahan saippuapesua ei edes suositella, kuin vain tietyissä tilanteissa. Muuten kädet desinfioidaan käsidesillä ennen ja jälkeen potilaskontaktin. Mutta normaaliarjessa käsidesiä ei tarvita. Sairaala ja ihmisen oma koti ovat kuitenkin (mikrobeillekin) aivan erilaisia elinpaikkoja.

    Vastaa
    1. Maria
      22.3.2017

      Kyllä, näin minäkin käsitän asian. On selvää että yleisen terveyden edistämiseksi pitäisi mikrobien tappamisen sijaan tehdä toimenpiteitä, joilla pidetään huolta elimistön omista mikrobeista.

      Vastaa
    2. lääketieteen edustaja
      23.3.2017

      Tutkimustulokset pätevät aivan samalla tavoin pesit sitten kätesi sairaalassa tai kotona.Käsienpesutekniikka on tietysti vielä tarkempi sairaalassa.Kädet pestään nestemäisellä pesuaineella,kuivataan ja hierotaan käsidesi käsiin – tämä koko juttu silloin kun kädet ovat selvästi kontaminoituneet ja myös siirryttäessä peräkkäin potilaasta toiseen. Muutoin käytetään käsidesiä.Käsidesi ei siis koskaan korvaa käsienpesua kun kädet ovat likaantuneet. Se n hyvä lisä,koska siinä on myös hoitavia ainesosia. Kenenkään kädethän eivät kestäisi pelkkiä kymmeniä käsienpesuja työvuoron aikana.Rasvailla kun siellä ei juuri ehdi,ainakaan niin että se rasva ehtisi imeytyäkin. Pointti on kuitenkin se että ne palasaippuaa on aina ehdoton ei!! Ja pointti on myös se että vaikka itselläsi olisi hyvä vastustuskyky ja olisit terve niin käsiesi kautta levität niitä bakteereja muille joiden tilanne voi olla huonompi kuin sinun! Ei näitä tutkimustuloksia ole tuulesta temmattu! Ja kyllä,ne pätevät myös siellä kotona. Sairaalassa tietysti superbakteeritartuntariskit suurempia. Ja esim.noroonhan ei käsidesi edes toimi vaan paras on kunnon saippuapesu,riittävän huolellinen ja pitkä ja hyvä huuhtelu.Ja se norohan myös elää ja voi hyvin siinä kosteassa palasaippuassa niinkuin monella muullakin pinnalla. Mutta aiheetta enempään – turha tätä on rautalangasta vääntää kun vastapuoli on oman totuutensa ( vääristyneen) vanki. Edelleen korostan,että itse voi tehdä miten haluaa,mutta on väärin levittää väärää tietoa ” ainoana oikeana totuutena” mainostaessaan omia tuotteitaan.Silloin voi puhua vain omista kokemuksistaan.

      Vastaa
      1. Maria
        23.3.2017

        Kotona palasaippua on ehdoton kyllä. Tämä blogi on suunnattu tavallisille ihmisille, ei sairaaloiden hygieniavastaaville. Jos olet yhtään seurannut lääketieteen uusimpia tutkimuksia, niin bakteerikammosta ollaan siirrytty miettimään, miten ihmisen luonnollinen bakteeristo saataisiin mahdollisimman rikkaaksi ja hyvinvoivaksi. Silloin oma vastustuskyky pitää huolen yksittäisistä pahiksista.

  9. Emilia
    22.3.2017

    Kiitos postauksesta! Minulla on 7kk ikäinen poika ja hänen syntymän jälkeen olen siirtynyt käyttämään luonnonmukaisia tuotteita. Ennen en niistä juuri piitannut. Halu ympäristön kuormittamisen vähentämiseen omalta osaltani on suuri, mutta tieto puuttuu. Tästä postauksesta taas sain aivan uutta tietoa 🙂

    Vastaa
  10. Mip
    23.3.2017

    Haluaisin löytää vedettömän meikkiVOITEEN. Osaako kukaan vinkata merkkejä/nettisivuja niille?

    Vastaa
    1. Maria
      24.3.2017

      Hienoa, itse olen tykännyt tosi paljon Alima Pure -mineraalimeikeistä. Youtubesta löytyy pari videota, joilla näytän miten ne toimii:
      https://www.youtube.com/results?search_query=safkanet

      Meikkejä voit esimerkiksi ostaa tästä:
      https://safkanet.fi/kauppa/kategoria/meikit/

      Lisäksi tän jutun jälkeen sain yhdeltä maahantuojalta vinkin täysin vedettömästä kosmetiikkasarjasta, jota nyt lanseerataan suomeen. Testaan ensi viikolla tuotteita ja jos ne on hyviä, niin varmasti kerron!
      Ihanaa kevättä!

      Vastaa
  11. Mip
    23.3.2017

    Haluaisin tietää mistä löytää vedettömiä meikkivoiteita. Osaisiko joku täältä vinkata ?

    Vastaa
  12. Pauliina
    25.3.2017

    Kiitos hyvästä kirjoituksesta Maria! Minä olen jo jonkun aikaa kiinnittänyt huomiota näihin asioihin, ja kokeillutkin joitain luomukosmetiikkatuotteita, mutta se on tyssännyt siihen,kun olen ostanut kalliit voiteet (Lavera) jotka ei sitten sopineetkaan mun iholle. Ja niin palasin Lumeneen.
    Tuo vedettömyys tuli tässä ajatuksiini kun sain jonkun ihme reaktion kyynärtaipeisiini, mutta en nht oikein tiedä mistä lähteä liikkeelle.
    Mulla suurin este hankinnoille on luomutuotteiden kallis hinta ja se kun ollaan seitsenhenkinen perhe.
    Ehkä pieni askel kerrallaan sitten. 🙂

    Sulla on hyvä blogi,aion ehdottomasti tutustua tarkemmin. 🙂

    Vastaa
    1. Maria
      25.3.2017

      Kiitos viestistä! Suosittelen tutustumaan suomalaisen Flow-kosmetiikan tuotteisiin. Ne on kyllä tosi kohtuullisia hinnoiltaan. Ja lisäksi esimerkiksi palashampoot ja palasaippuat kestää meidänkin perheessä ikuisuuden – tulee huomattavasti edullisemmaksi kuin nestemäiset saippuat! https://safkanet.fi/?ref=2

      Vastaa
  13. Hanna
    26.3.2017

    Mitä pala tiskiainetta käytät? Minäkin haluaisin vaihtaa tiskiaineeni palaan ?

    Vastaa
    1. Maria
      26.3.2017

      Tiskaukseen olen käyttänyt ihan mitä vaan palasaippuaa on ollutkin. Eli noita Flown paloja ja oliiviöljypalasaippuoita esimerkiksi.

      Vastaa
  14. […] Voin rehellisesti sanoa, että varsinaisesti kosmetiikka ei ole vieläkään intohimoni. Olen pitkään tunnustellut ja nyt tajunnut: intohimoni on ihmisten ja ympäristön hyvinvoinnin edistäminen. Ja vain näiden kautta, olen kiinnostunut kosmetiikkasta. Erityisesti minua kiinnostavat mahdollisimman vähän prosessoidut, luonnosta saadut raaka-aineet ja niiden vaikutukset ja tietenkin mahdollisimman kemikaalipihit kosmetiikkatuotteet. […]

    Vastaa
  15. […] Nestemäiset tuotteet, kuten shampoot, geelit ja emulsiot, sisältävät yleensä vettä. Useimmiten vettä on noin puolet tuotteen painosta. Yleensä ainesosaluettelo alkaa sanalla aqua tai water, mikä tarkoittaa, että tätä ainesosaa on eniten. Veden rahtaamisessa ympäri maailmaa rahtilaivalla tai rekkalastissa ei ole järkeä.  […]

    Vastaa
  16. […] Myös shampoot ja kaikenlaiset pesuaineet kuormittavat Itämerta. Siksi käytän vain aidosta saippuasta valmistettuja pesuaineita ja shampoita. Siitä olenkin kirjoittanut jo monta kertaa. […]

    Vastaa
  17. […] käytän kukkaisvettä, yleensä ruusuvettä, jossa ei ole muita ainesosia kuten vettä tai säilöntäaineita. Viimeaikoina suosikiksi on noussut luomulaatuinen ruusuvesi. Pari vuotta sitten käytin […]

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top