Upea uimapuku kierrätysmuovista

Olen täällä jo niin monta kertaa tuskastellut ulkoilu- ja urheiluvaatteiden epäekologisuudesta. Lähes kaikki ulkoilu- ja urheiluvaatteet ovat muovia ja ulkoiluvaatteiden pesu aiheuttaakin mikromuovipäästöjä vesistöihin. Itse olen käyttänyt urheilussa muovin sijaan täysin ongelmitta luonnonmateriaaleja, kuten puuvillaa, villaa ja silkkiä, enkä ymmärrä miksi esimerkiksi jumppa- tai salipaiden pitäisi olla muovia.

Yksi urheiluvaate kuitenkin on jonka kohdalla en sinänsä valita muovista: Uimapuvut ja bikinit on tehty muovikuidusta. Enkä myöskään usko, että sille ihan pian keksitään korvaajaakaan. Onneksi uikkareissakin on nyt saatavilla entistä ekologisempia vaihtoehtoja, ainakin naisille.

Uikkareita muovipulloista ja kalastusverkoista

Törmäsin jo viime keväänä Instagramissa aivan supertyylikkäisiin JA ekologisiin uimapukuihin, jotka on valmistettu kierrätysmuovista. Päätin heti ostaa uikkarit, mutta huomasin, että kaikki tuotteet olivatkin loppuneet kaupasta. Sain tietää, että Halla Hallan uikkarit tosiaan onkin myyty melkein aina loppuun parissa päivässä, kun yrittäjät ovat saaneet uuden erän tuotteita. Nyt nettikauppaa itsekin pyörittävänä ymmärrän hyvin nämä pienen yrityksen kasvukivuiksi kutsutut pikkuongelmat.

Sain vihdoin syksyllä napattua Halla Hallat ostoskoriini ennen muita. Mutta pieni moka sattui minullekin: nimittäin tilasin ensimmäisellä kerralla aivan liian pienet uikkarit. Pidän itseäni pikkuisen kokoisena, mutta Halla Halla -uikkareissa on tosi niukka mitoitus. S-koko oli aivan liian pieni minulle. Leikkaukset ovat muutenkin antavia. Sain kuitenkin vaihdettua ensimmäisen tilauksen tuotteet kokoon M.

Halla Halla -uikkareissa on ekologisuuden lisäksi toinen kiva juju: kaikki uikkarit on käännettäviä, toinen puoli on yleensä jokin kuvio ja toinen puoli on yksivärinen.

Altaalla aamu-uinnilla

Nyt olen niin tyytyväinen uikkareihini, että haluaisin mennä Altaalle aamu-uinnille joka päivä! Olen tehnyt Wim Hofin kehittämiä hengitysharjoituksia jo puolisen vuotta ja menetelmään kuuluu kylmäaltistus. Siksi yritän jokaisella uimkerralla ainakin pulahtaa merivesialtaassa.

Suosittelen muuten tietty helsinkiläisille, mutta myös täällä asioiville lapsiperheille retkeä Kauppatorin laidalla olevalle Allas-uima-altaalle. Allas on auki läpi talven ja lastenallas ja isompikin allas ovat ihanan lämpimiä, vaikka ulkona sataisi räntää.

Näin talvella suosittelen että lapsille otetaan mukaan kylpytakit ja tossut sillä saunasta on pieni matka altaalle, ja ehkä pipotkin kannattaa ottaa mukaan uinnin ajaksi jos on kova pakkanen.

Olen arkkitehti, filosofi ja Free to Heal® -menetelmän kehittäjä. Tuhannet ihmiset Suomessa ja maailmalla ovat hyötyneet Free to Heal® menetelmästä, joka perustuu neuroplastisuuteen, tiedostamattoman stressin käsittelyyn sekä mikrobiomin muokkaamiseen. Voit oppia menetelmän Eroon oireista -kirjasta tai online-kurssilta. I studied architecture at Aalto University in Helsinki and philosophy of architecture in ETSAB, Barcelona. I hold a Master of Science in Architecture degree with an emphasis in history and theory of architecture. After my studies I became interested in the impact that architecture and indoor air and have in human health, and so I became an Indoor Air Specialist. I worked as as specialist of hyper-healthy housing a and office spaces for almost 10 years. During that time I fell mysteriously ill and became hypersensitive to environmental factors. I searched help form doctors, specialists with no success. My personal experience encouraged me to investigate the power of the mind and consciousness. In few months I cured from her sensitivities and other health problems by using a neuroplasticity. For two years I studied the power of the mind and developed a method that leverages concepts of neuroplasticity, microbiome modification and unconscious stress elimination to truly transform your health & life. And this is something I want to teach everyone else. What if I told you that you are more powerful that you have ever thought? Wiht gratitude and love, Maria

9 Comments

  1. Nimetön
    26.10.2017

    On minulla ollut puuvillaisetkin uikkarit. Olivat aika mukavat märkinäkin.

    Vastaa
    1. Maria
      26.10.2017

      Vau! No tää on kiinnostava juttu! Mistä sellaisia voi ostaa?

      Vastaa
  2. Suvi
    27.10.2017

    Halla x Hallan uikkarit ovat superihania mutta valitettavasti niissä käytetty muovi päätyy mereen entistä pahempana mikromuovina, joka on saanut itseni vielä pitäytymään niiden hankinnassa. Ajatus ja toteutus on kyllä loistava!

    Vastaa
    1. Maria
      27.10.2017

      KAIKKI uimapuvut on kuitenkin muovia. Itse ostan mieluummin sitten kierrätettyä muovia. Itse en myöskään pese uimapukuja koneessa, joten en usko, että lähtee mikromuovia. Paljon suurempi ongelma ovat muoviset t-paidat, treenivaatteet, joogahousut, lasten ulkoiluvaatteet, lasten talvivaatteet, aikuisten ulkoiluvaatteet jne jotka on ensinnäkin suurempikokoisia ja sisältää enemmän muovia ja joita pestään usein koneessa.

      Vastaa
      1. suvi
        27.10.2017

        Mikromuovia irtoaa vaatteista käytönkin aikana, joten käsinpesulla sitä ei voi estää.

        Mutta eihän muutamat uikkarit suurin ongelma ole. Paikanpäällä Indonesiassa vain havahtuu siihen miten paljon muovia virran mukana rantautuu ja miten suuri ongelma se todella on.

  3. nonaem
    31.10.2017

    Miten olis virkatut bambu-uikkarit ja bikinit? Olivat viime kesänä taas muotiakin!

    Vastaa
    1. Maria
      31.10.2017

      Vois olla! Kukahan virkkaisi 🙂

      Vastaa
  4. Nimetön
    1.11.2017

    Onko tämä Maria sinulle tuttu: http://www.karma.fi

    Vastaa
    1. Maria
      1.11.2017

      Ei ole. Kiitos, tutustun!

      Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top