Vahvista luottamusta ja löydä sisäinen voima itsesi ja koko yhteiskunnan tähden

Sydämellinen kiitos hallitukselle ja Sanna Marinille huolen osoittamisesta ihmisten henkistä hyvinvointia kohtaan ja huomion suuntaamisesta suomalaisten resilienssin vahvistamiseen. Kiitos myös hallituksen kansalaisille osoittamasta kutsusta osallistua ja auttaa yhdessä.

Tänään esitellyssä SUOMI TOIMII -kampanjassa tarkoituksena on muun muassa kertoa sosiaalisessa mediassa esimerkkejä siitä, miten ihmiset ovat auttaneet toisiaan. Pääministeri Marin toivoi, että ihmiset jakaisivat hyviä kokemuksiaan aihetunnisteilla #suomitoimii ja #yhdessä. Tässä postauksessa haluan jakaa oman kokemukseni.

Kuten asiantuntijat hallituksen tiedotustilaisuudessa hienosti viestivät, voimme yhdessä vaikuttaa terveyteemme, hyvinvointiimme ja vastustuskykyymme. Nyt kun huolestuttavan moni on menettänyt lähes täysin hallinnan tunteensa ja kokee turvattomuutta, tämä sanoma on ensiarvoisen tärkeä. Suomalaisten terveyden ja toimintakyvyn turvaamiseksi on välttämätöntä vahvistaa keskinäistä luottamusta ja yhteyttä ja tukea toivon ilmapiiriä. Kiitos tämän näkökulman esille tuomisesta valtioneuvoston tiedotustilaisuuteen.

Olen myös osaltani ollut huolissaan kriisi-ilmapiirin tuoman henkisen kuormituksen kasvusta ja pelon ihmisissä aiheuttamasta valtavasta stressitasojen noususta. Omakohtainen kokemukseni ja tuhansien kurssilaisten paranemiskokemukset osoittavat että erilaisten fyysisten oireiden takana on usein menneisyydessä tapahtunut henkilökohtainen kriisi, kunten henkilökohtainen trauma.

Olenkin halunnut osaltani auttaa, ennaltaehkäistä kriisin tuomaa kriisikuormaa ja haittoja terveydelle tulevaisuudessa ja osallistua ihmisten tukemiseen omalla osaamisellani. Olen luonut yhteistyössä puolisoni, muusikko Reino Nordinin kanssa kiitollisuusharjoitusäänitteitä, jotka auttavat kuuntelijaa rentoutumaan ja vahvistamaan luottamuksen ja yhteyden tuntemuksia. Kuunneltava äänite on helppo tapa rauhoittaa yhteiskunnallisenkin kriisin tuottama stressireaktio ja luoda turvan tunnetta, vaikka mindfulness tai muut hermoston tasapainottamisen keinot eivät olisi ennestään tuttuja.

Olemme saaneet Reinon säveltämistä ja minun sanoittamista kiitollisuusäänitteistä sykähdyttävää palautetta, jossa ihmiset ovat kertoneet niiden helpottaneen pelkoa ja ahdistusta, auttaneen rauhoittamaan mieltä ja lievittäneen stressin tunteita.

Vastauksena pääministeri Sanna Marin ja presidentti Sauli Niinistö avaamaan Suomi toimii toimintakutsuun haluan tarjota kaikille näytteen äänitepaketistamme, toivoen sen vahvistavan luottamuksen tunnetta, rauhoittavan oloa ja parantavan hyvinvointia tässä tilanteessa.

Voit kuunnella yhden tekemistämme kiitollisuusharjoituksista tässä:

Stressi ja kiitollisuus

Olen kriisin aikana pitänyt esillä pelon vaikutuksia terveydelle ja havaintokyvylle. Tässä ei ole ollut tarkoitus vähätellä tämänhetkistä kriisiä, vaan muistuttaa siitä, että meillä on suurimmalla osalla tärkeä vastuu pitää oma sisäinen tilamme pois pelon vaikutuksesta. Pelko aiheuttaa kehossa ja mielessä stressireaktion. Pitkittyessään stressitila voi jäädä salakavasti päälle.

Pelko tuottaa kehoon epäedulliset olosuhteet stressihormonien myötä. Pelko estää käyttämästä ajattelun koko potentiaalia. Pelko vaikuttaa myös havaintokykyyn. Se muuttaa näkemyksemme ja kokemuksemme maailmasta.

Näemme siis saman asian eri tavalla, ollessamme pelon vaikutuksen alaisena.

Pelon tunne kannattaa tunnistaa itsessään, mutta sen havaitessaan kannatta tutustua työkaluihin, joilla oman mielen saa vedettyä pois pelon tilasta. Meillä on myös luontainen taipumus painaa alas ja vaimentaa negatiiviset tunteet, kuten pelko. Siksi tunteen tunnistaminen ennen sen tiedostamatonta kieltämistä on erittäin tärkeää. Oli tunne tiedostettu tai ei, se kannattaa kohdata ja käsitellä. Erittäin hyvä työkalu pelon taltuttamiseen on tutkitusti kiitollisuus.

Esimerkisi tutkija ja neurotieteilijä Joe Dispenza on esittänyt, että on mahdotonta tuntea pelkoa puhtaassa kiitollisuuden tilassa.

Esittelin aihetta aiemmin tässä kirjoituksessa.

Mitä ovat luottamusta ja sisäistä voimaa vahvistavat kuunteluharjoitukset

Kiitollisuus on varsin tutkittu tunne, sen lievittävää vaiktusta stressiin ja parantavaa vaikutusta terveyteen on tutkittu varsin paljon. Tiedetään, että ihmiset, jotka ovat kiitollisempia, ovat myös onnellisempia ja keskimäärin myös terveempiä kuin pessimistiset ihmiset.

Usein ajattelemme, että olemme maailmassa täysin ulkoisten tapahtumien armoilla. Kiitollisuus, onnellisuus, rakkaus, luottamuksen tunne, yhteyden tunne ja ilo on kuitenkin tunteita, joihin voi tietoisesti virittäytyä. Pelon tilassa kehon ja mielen suojamekanismit ajavat meitä vatvomaan ja murehtimaan, tällöin ajatukset ja tunteet kannattaisi tietoisesti kääntää positiiviseen.

Tähän apuna voi käyttää erilaisia mielen tekniikoita, kuten Free to Heal ®-verkkokurssillani opettamaani menetelmää.

Ajatuksia ja tunteita voi myös kääntää positiiviseen kuuntelemalla iloisia muistoja herättäviä kappaleita, katsomalla hauskoja videoita, nauramalla tai vaikka tanssimalla. Tästä kertoo muun The Guardianin videolla akateemikko ja psykologi Lea Waters.

21 äänitettä, jotka vapauttavat positiivisia tunteita

Kriisitilanteen takia puolisoni Reino Nordinin kaikki keikat on peruuntuivat, joten hänen työaikansa yllättäen vapautui. Olen jo vuosia unelmoinut siitä, että saisin luoda puolisoni kanssa. Nyt hän on luonut upeat, rentouttavat äänimaisemat kuunteluharjoituksiini.

Parantavaa voimaa vapauttavia tunteita ovat:

  • ilo
  • kiitollisuus
  • onnellisuus
  • rakkaus
  • ihastus
  • luottamuksen tunne
  • yhteyden tunne
  • ykseyden tunne

Näitä tunteita luetteli myös akateemikko ja psykologi Lea Waters The Guardianissa julkaistulla videollaan.

Äänitteissä käsittelen teemoja monipuolisesti elämän eri osa-alueilta. Joten niitä voi käyttää monenlaisiin haasteisiin, kaikki äänitteet sopivat erityisen hyvin tähän tilanteeseen.

Esimerkiksi rentouttava, luottamusta ja yhteden tunnetta herättävä Tulevaisuus järvenä – kuunteluharjoituksen esikuva on Jon Kabat-Zinnin järvimeditaatio. Luomani harjoitukset eivät ole meditaatiota, vaan tarinallisia kuunteluharjoituksia, jotka on suunniteltu herättämään erityisesti positiivisia tunteita. Myös lapset voivat kuunnella äänitteitä ja hyötyä niistä.

Jon Kabat-Zinnin on lääketieteen emeritusprofessori, joka on perustanut stressiklinikan ja tietoisuustaitokeskuksen Massachusettsin yliopiston lääketieteelliseen tiedekuntaan. Kabat-Zinn on opettanut vuosikymmeniä tietoisuustaitomietiskelyä stressin, ahdistuksen, kivun ja sairauksien helpottamiseksi

Olen tehnyt kuunteluharjoituksista erilaisia paketteja, mutta harjoituksia voi ostaa myös yksittäin verkkokaupastani (www.freetoheal.org/store).

 

Toivon aurinkoa ja luottamusta kaikille.

Kiitollisena,
Maria

Olen arkkitehti, filosofi ja Free to Heal® -menetelmän kehittäjä. Tuhannet ihmiset Suomessa ja maailmalla ovat hyötyneet Free to Heal® menetelmästä, joka perustuu neuroplastisuuteen, tiedostamattoman stressin käsittelyyn sekä mikrobiomin muokkaamiseen. Voit oppia menetelmän Eroon oireista -kirjasta tai online-kurssilta. I studied architecture at Aalto University in Helsinki and philosophy of architecture in ETSAB, Barcelona. I hold a Master of Science in Architecture degree with an emphasis in history and theory of architecture. After my studies I became interested in the impact that architecture and indoor air and have in human health, and so I became an Indoor Air Specialist. I worked as as specialist of hyper-healthy housing a and office spaces for almost 10 years. During that time I fell mysteriously ill and became hypersensitive to environmental factors. I searched help form doctors, specialists with no success. My personal experience encouraged me to investigate the power of the mind and consciousness. In few months I cured from her sensitivities and other health problems by using a neuroplasticity. For two years I studied the power of the mind and developed a method that leverages concepts of neuroplasticity, microbiome modification and unconscious stress elimination to truly transform your health & life. And this is something I want to teach everyone else. What if I told you that you are more powerful that you have ever thought? Wiht gratitude and love, Maria

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top