Kemikaalipihiä hiusten muotoilua: DIY suolasuihke

Kuiva ilma ja suomalaisille yleinen hieno hiuslaatu ovat huono yhdistelmä. Pakkanen ja pipo tekevät hiuksista helposti sähköiset ja liurut. Monet hiustenhoitoaineet sisältävät haitallisia säilöntäaineita, hajusteita sekä silikonia. Hiusten muotoiluun voi käyttää myös luonnollisia ainesosia.

Hiuksiin voi saada kaivattua jämäkkyyttä suolasuihkeella. Se on nestemäinen suihke, joka sisältää nimensä mukaisesti muun muassa suolaa. Suolasuihkeen tarkoitus on tehdä hiuksista tuuheamman tuntuiset ja antaa niille rakennetta ja ryhtiä. Liiallinen suolasuihkeen käyttö tekee hiuksista kuitenkin hieman mattapintaisen näköiset.

Suolasuihketta voi suihkia kuivaan tai vastapestyyn tukkaan. Se sopii erinomaisesti lyhyille tai pitkille, suorille ja luonnonkiharille hiukselle.

Suolasuihke hiuksille

  • suihkepullo
  • 2dl keitettyä vettä
  • 2tl merisuolaa
  • 1/2 tl hiushuuhdetta tai omenaviinietikkaa
  • 10 tippaa eteeristä öljyä

Keitä vesi ja anna sen jäähtyä hieman. Lisää suola veteen ja sekoita, kunnes suolan rakeet ovat liuenneet. Kaada joukkoon vajaa teelusikallinen Flow kosmetiikan hiushuuhdetta, omenaviinietikkaa tai muuta hiuksiin jätettävää hoitoainetta. Käytä mieluiten luonnonkosmetiikkaa, jotta suolasuihke ei sisältäisi silikonia tai muita ympäristölle haitallisia kemikaaleja.

Halutessasi voit lisätä joukkoon eteerisiä öljyjä oman maun mukaan.

Suihkuta kosteisiin tai kuiviin hiuksiin ennen muotoilua. Suolasuihkeen jälkeen hiukset tuntuvat samalta kuin merivedessä uinnin jälkeen.

Lisää kemikaalipihejä DIY-kosmetiikkavinkkejä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top