Rönnin koirasalva – odotettu uutuus lemmikeille

Pihkaa on puun valmistamaa superainetta, jonka ominaisuuksista hyötyvät myös ihmiset ja nyt Rönnin Koirasalvan ansiosta myös nelijalkaiset ystävämme. Puun kuoren lisäksi pihka auttaa eläinten ja ihmistenkin ihoa parantumaan monenlaisista vaivoista. Pihka sisältää bakteeri- ja mikrobikasvua estäviä aineita sekä aineita, jotka edistävät haavojen umpeutumista.

Jo muinaisessa Egyptissä käytettiin pihkaa vaikeisiin haavoihin ja ihovaurioihin. Suomessa kansa on käyttänyt haavanhoitoon erityisesti kuusenpihkaa. Pihkaa on todennäköisesti käytetty ihmisten lisäksi ihmisten selviytymisen kannalta tärkeiden eläinten, kuten hevosten ja muiden eläinten hoidossa.

Ensimmäinen kirjallinen maininta pihkan käytöstä Suomessa on 15oo-luvulta, jolloin pihkaa suositeltiin lääkärikirjassa käyttämään säärihaavoihin. Muun muassa tulehtuneita paiseta, palovammoja, ihottumia ja märkiviä haavoja hoidettiin pihkalla.

Pihkavoide valmistetaan kuusen pihkasta, vaikka esimerkiksi mäntykin tuottaa pihkaa. Kuusenpihkan on todettu olevan antimikrobisilta ominaisuuksiltaan ylivoimaista. Tämä johtuu kenties siitä, että kuusi elää luonnostaan kosteammassa elinympäristössä, jossa sen täytyy puolustautua homeita ja muita mikrobeja vastaan.

Tutkimusten mukaan pihka edistää haavojen parantumista estäen haitallisten mikrobien kuten bakteerien ja homeiden kasvua. Tämän lisäksi on näyttöä siitä, että pihka itseasiassa edistää haavan ihon umpeutumista. Pihkavoidetta on käytetty sairaaloissa jopa pahamaineisia MRSA-infektioita vastaan, joihin ei tiedetä moniakaan hoitokeinoja. Pihkavoidetta käytetäänkin nykyään menestyksekkäästi useissa yliopistollisissa- ja keskussairaaloissa ympäri Suomen.

Hyvää pihkavoiteen käytössä on sen edullisuus, tehokkuus sekä turvallisuus. Pihkavoide on yksi ase taistelussa antibioottiresistenttejä superbakteereja vastaan. Antibioottien tehon hiipumista ja resistenttien bakteerikantojen syntyä pidetään yhtenä yhteiskunnan suurimmista kauhukuvista.

Rönnin Koirasalva on odotettu uutuus

Rönnin Koirasalva on ainutlaatuinen uutus nettikauppamme valikoimassa. Rönnin pihkavoide on ollut huippusuosittu tuote, joten uskomme, että myös Koirasalva löytää paikkansa.

Rönnin Koirasalva sopii koirien lisäksi monien muidenkin karvaisten ja karvattomien lemmikkien ja eläinten haavojen hoitoon.

Rönnin Koirasalva on Sipoossa käsin valmistettu 100% luonnontuote. Monet markkinoilla olevat pihkavoiteet nimittäin sisältävät maaöljypohjaista mineraaliöljyä sekä muita lisäaineita. Rönnin Koirasalvan pihkapitoisuus on 10 %. Koirasalvassa pihkapitoisuus on pienempi, jotta se olisi helpommin levitettävissä karvaisiin eläimiin.

Rönnin Koirasalva sisältää:

  • Lapissa kasvaneesta kuusesta kerättyä pihkaa. Pihkan keräämisessä käytetään paikallista pihkayrittäjää.
  • Auringonkukkaöljyä
  • Mehiläisvahaa, jonka on tuottanut suomalainen pienmehiläisfarmari

Koirasalvan käyttö

Koirasalva soveltuu koirien lisäksi käytettäväksi monille muillekin eläimille. Pihkaa on perinteisesti käytetty edistämään puhtaan haavan paranemista tai parantamaan tulehtunutta haavaa, sieni-infektiota tai ihottumaa. Koirien ja muiden eläinten haavoihin ja etenkin eläinten puremiin kannattaa laittaa pihkavoidetta mahdollisimman pian, jotta tulehdusta ei pääse syntymään lainkaan, vaan haava alkaa samantien parantua.

Koirasalvaa käytetään suoraan ja syvälle haavaan. Pihka tyrehdyttää verenvuotoa eikä kirvele. Sieni- ja bakteeri-infektioissa pihkaa on perinteisesti levitetty suoraan hoidettavalle alueelle, silloin hoidettavan kohdan päälle on tarvittaessa laitettu laastarin tai taitos.

Pihkaa voidaan käyttää hoidettavaan kohtaan useita kertoja päivässä kunnes haava on parantunut ja hoitoa ei enää tarvita.

Metalliseen rasiaan pakatun Rönnin Koirasalvan 25 ml löydät Safkanetin verkkokaupasta.

Lue lisää:
Yle Uutiset – Pihkasta tuli huippulääke

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top