Maria Nordin

Vaipattomuus eli vessahätäviestintä

vaipattomuus
Tervetuloa nettikurssilleni vauvojen vessahätäviestinnästä!
Oletteko huomanneet, että uusimmassa Kaksplus-lehdessä on toinen kolumnini, jonka aiheena on vaipattomuus? Vauvojen vessahätäviestintä on minulle vieläkin todella kiehtova aihe, vaikka lasteni vaippa-ajoista on jo aikaa. Useinhan tietystä asiasta (soseet, sormiruokailu, rintapumput, lapsen kehitysvaiheet) jaksaa innostua ja jauhaa juuri sen aikaa kun aihe on ajankohtainen omassa elämässä.
Lasteni ollessa vauvoja innostuin aiheesta niin, että taisin kyllästyttää monet tuttavat tarinoillani ja teorioillani aiheesta. Mutta miksi sitä innostusta olisi pitänytkään piilotella? Välillä toisaalta tuntui hullulta puhua aiheesta, sillä moni saattoi kokea omat valintansa uhatuiksi. Kukaan äitituttu ei tehnyt samaa vauvansa kanssa.
Tämän metodin kautta minulle kuitenkin avautui täysin uusi maailma ja siksi minulle on tärkeää puhua aiheesta vieläkin, vaikka se ei todellakaan enää kosketa perhettäni.
Uusimman kolumnini voi lukea syyskuun Kaksplussan lisäksi netistä, tästä linkistä: kolumni Vaipatonta viestintää.
Olen aiemmin kirjoittanut vaipattomuudesta eli vauvojen vessahätäviestinnästä (lyhenne VVV) myös tänne Kotitalouskriisi-blogiin. Tässä kirjoituksessa olen kertonut, miten homma toimi meidän perheessä. Katso sieltä, miten hassuun sattumukseen vessahätäviestintä johti. Asiastahan saatiin väännettyä oikein lööppikin iltapäivälehteen. Tekstissä olevien ohjeiden avulla pääset ehkä itsekin jyvälle vessahätäviestinnän periaatteista.
Olen edelleen vakuuttunut siitä, että vaipattomuudesta tai vauvojen vessahätäviestinnästä ja sen myötä syntyvästä varhaisesta kommunikaatiosta on hyötyä lapselle, ei vain kuivaksi oppimisessa, vaan ajattelun kehityksen, kehontuntemuksen sekä tunnetaitojen saralla.
Suosittelen kaikkia vauvaa odottavia tutustumaan aiheeseen!

Exit mobile version