CosmEthics varoittaa: Älä käytä tätä perusvoidetta

Apteekeissa myytäviä perusvoiteita koskevien kohujen sarja näyttää jatkuvan. Uusin tapaus koskee perusvoidetta, josta on löytynyt kiellettyä ainesosaa.

Kosmetiikan tuoteselosteita avaava suomalaissovellus CosmEthics on tutkinut eri maiden apteekkien hyllyjä havaiten kiellettyjä aineita apteekkikosmetiikassa. CosmEthicsin mukaan perusvoide, sisältää vakavia silmävaurioita aiheuttavaa, EU:ssa kiellettyä, DEA-cetyl phosphate-kemikaalia.

CosmEthics ilmoitti voiteen valmistajalle tuotetta koskevasta havainnostaan, jonka myötä voiteet vedettiin apteekkimyynnistä laajasti. Käyttäjiä tiedotettiin asiasta valmistajan sivustolla, mutta esimerkiksi erään apteekin hyllyn reuna kertoo tuotteen olevan “tukusta loppu”. Kuluttajalle ei ole myyntipisteissä kerrottu tuotteen sisältävän kiellettyä ja terveydelle haitallista raaka-ainetta, vaan annettu ennemminkin mielikuva tuotteen suosiosta, jonka seurauksena tuote olisi loppunut varastosta.

CosmEthics -sovellus suosittelee, että kuluttajat, joilla on kotonaan kyseistä, jättävät tuotteen käyttämättä sen sisältämän kielletyn DEA-cetyl phosphate-kemikaalin vuoksi. Kemikaalitutka havaitsi, että kiellettyjen ainesosien lisäksi tuote sisältää petrokemikaaleja, eli maaöljypohjaisia aineita.

Lähde ja kuvat: CosmEthics

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top