Ensimmäinen lukijakilpailu

 

ukkeli

 

Lastemme isoisoäidin seinällä isovelipuolen ensimmäinen joulukortista. Kortista katselee (silloin vielä pieni) isoveli tonttulakki päässään, veikeä ilme kasvoillaan. Alla lukee tikkukirjaimin:

JOULU ON OVELA!

Tuo joulukortti hipoo täydellisyyttä.

kilpailu
Täten julistan ensimmäisen Kotitalouskriisi-blogin lukijakilpailun avatuksi.
Kilpailussa haetaan parasta, hauskinta tai liikuttavinta joulukorttitekstiä tai runoa. Valitsemalleni voittajalle Veikkaus tarjoaa 40€ arvoisen Lippupisteen lahjakortin.
Kilpailuaikaa on 5.12 asti. Valitsen voittajan itsenäisyyspäivänä. Kirjoita kommentointikohdan ”Kotisivu ei pakollinen” -sarakkeeseen sähköpostiosoitteesi, niin ilmoitan voittajalle. (Osoite ei näy muille)
Itsenäisyyspäivänä minulla on tapana lähettää ne muutamat (pakolliset) joulukortit. Tänä vuonna toki teen sen täydestä sydämestä, kuten homma pitäisikin tehdä. Yksi tutustumisen arvoinen vaihtoehto on joulukorttiarpa. Voisin hyvinkin lähettää sellaisen tänä vuonna, vaikkapa isoksi kasvaneelle velipuolelle.
Ja jos kehittelemäni tsi-joulukalenteri jäisi jostain syystä puolitiehen, sain tutustuttavaksi Veikkauksen joulukalenteri-arvan. Joulun odotus on siis pelastettu, kävi miten kävi.
Ei meitä 20.000€ päävoittokaan haittaisi.
joulukorttiarpaOlette varmaan huomanneet, että olen aika lailla kulutuskriittinen, joten aivan mitä tahansa en tule blogissani mainostamaan. Tähän lähdin mukaan, koska arkkitehtuurikasvatusprojektiamme pyörittäessä olen tutustunut tarkkaan kaikkiin erilaisiin rahoitusvaihtoehtoihin.
Olemme saaneet rahoituksen toimintamme erilaisista kulttuurirahastoista, -säätiöistä ja Taiteen edistämiskeskuksesta, joista puolestaan moni saa rahoituksensa opetus- ja kulttuuriministeriöstä. 
Vuonna 2012 opetus- ja kulttuuriministeriö jakoi veikkausvoittovaroja jälleen uuden ennätysmäärän 525,7 milj. euroa eli keskimäärin 10 miljoonaa euroa viikossa.
Tällä hetkellä Rakennetaan kaupunki! -työryhmämme tekee arkkitehtuurista kertovaa multimediaoopperaa oppimis- ja ohjauskeskus Onervassa, jonka oppilaat ovat entisen Haukkarannan (kuulovammaisten) ja Jyväskylän näkövammaisten koulun oppilaita.
Taiteen lisäksi veikkausvoittovarojen edunsaajina on suomalainen liikunta, tiede ja nuorisotyö.

Mutta nyt on teidän vuoronne taiteilla.
Antakaa runojen sataa!

7 Comments

 1. Koo
  29.11.2013

  Heippa Maria,
  Tämä ei ole varsinainen tervehdys ko. kortista, mutta niin hauska, että pakko jakaa.
  Muutama vuosi sitten sain joulukortin kummityttöni perheeltä. Kortin etupuolella oli ympyränmuotoinen kuva kummitytöstäni ja kuvan ympärille kummityttöni äiti oli piirtänyt jotakin hopeatussilla. Kortin toisella puolella luki tervehdyksen lisäksi: PS. Etusivun piirros esittää joulupalloa eikä pommia, jota se erehdyttävästi muistuttaa..
  Kyllä nauratti! Mutta ideahan oli hieno 🙂

  Vastaa
 2. nt. J
  29.11.2013

  Teimme 90-luvun lopussa kortteja koulun joulumyyjäisiin. Olin äärettömän ylpeä omasta kortistani, jossa oli kaksi hyljettä tonttulakit päässä. Olin keksinyt kortin tekstiksi mielestäni aivan upean runon ”Joulu ilman sinua, on kuin madon syömä omena!”

  Vastaa
 3. henhi
  29.11.2013

  Kaiken rakkain jouluruno on pikkuveljen kirjoittama värssy. Hän oli tuolloin ekalla ja paikallislehdessä julkaistiin aukeama kyläkoululaisten tuotoksia.
  Runo kuului näin:
  Tonttu konttu pikku monttu.

  Vastaa
 4. JenniMaria
  30.11.2013

  Joulukorttien jakaminen kavereiden kesken oli tapana jo silloin kun isäni (s. 1948) oli alakouluikäinen. Kortissa oli hyvän joulun toivotusten lisäksi tietysti kortin saajan nimi ja teksti ”kuusella -57”. Paitsi että isän kortissa luki ”Pekalle kusella -57”

  Vastaa
 5. Kirsi
  4.12.2013

  Olen jo monena vuonna ihastellut ystävältäni saamaa joulukirjettä joulukortin sijaan. Siinä hän kertoo lyhyesti perheen kuluneen vuoden tapahtumat. Tänä vuonna päätin tehdä samoin. Lapsista otetun kuvan lisäksi kirjoitin lyhyesti meidän syksystämme. Näin kaukanakin asuvat tädit saavat tietää kuulumisistamme. Kaikki sukulaiset kun eivät facebookissa ole =)

  Vastaa
 6. Titiuu
  4.12.2013

  Korttiin tätä ei tullut kirjoitettua, koska uutinen oli silloin vielä turhan tuore kaikille kerrottavaksi. Mutta kolmisen vuotta sitten joulun tienoilla sain tietää odottavani kuopustamme, nykyisin 2v tomeraa tytärtämme! Elikkäs isovanhemmat ja sisarukset saivat joulun alla kuulla vauvauutisia… 🙂

  Vastaa
 7. Sanna
  4.12.2013

  Teen joulukortit joka vuosi itse ja jo syksyllä laitan ylös hyviä korttivärssyjä aina kun niitä vastaan tulee. Tämä on yksi suosikeistani, ei tosin oma keksimä enkä alkuperää enää edes muista:
  ”Joulupukin suuret saappaat jalkaani jos saisin
  koko maailman tietystikin heti parantaisin
  Ruokaa, rahaa, terveyttä niille minä soisin,
  joille täällä tänään onkin käynyt vähän toisin.
  Sulle lahjan antaisin mä erityisen hyvän:
  joulumielen iloisen ja rakkauden syvän.”
  Ja joulukorttien askartelun lisäksi jouluperinteisiin kuuluu Joulupuu-keräykseen osallistuminen 🙂

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top