Helahoito

Muutama päivä auringonpaistetta ja kasvoni ovat laikukkaat. Kahden metrin päästä katsottuna mustapäitä ei huomaa pisamien alta lainkaan.
Jos edessä olisi ihan mikä tahansa  lomailukesä, niin kaikki olisi täydellisesti. Mutta nyt on käynyt niin, että pientä telkkarihommaa pukkaa… Eli pettymys, johon olin jo valmistautunut, ei osunutkaan kohdalleni!
Hommaa on riittänyt kyllä muutenkin. Onneksi ylihuomenna on äitienpäivä. Odotan saavani vähintäänkin täysihoidon; aamupalan sänkyyn, jalkahierontaa, kukkia, onnittelulauluja… Kaikenlaista hemmottelua tänne heti, kiitos!
Jotta välttäisin taas pettymykset, ostan itselleni joka tapauksessa lahjakortin kasvohoitoon. Luottokosmetologini Teija on muuttanut etelään. Paljasta siis, kuka tekee Helsingin perusteellisimman ihonpuhdistuksen? (Ei tarvitse olla kivutonta. Arvostan tehokasta toimintaa pohjamutia myöten.)
kuva-4
Haluaisin suojella tytärtäni (ja poikaakin) kaikilta ulkonäköpaineita aiheuttavilta ilmiöiltä.

Vasta tytön kasvaesssa olen huomannut, että pienet tytöt on yleensä puettu kauniisti. Hiukset on kammattu ja laitettu leteille tai vähintäänkin pinneillä söpösti sivulle. Huomaan, että kauneudesta huolehtiminen ei tule minulta luonnostaan.  Katson peiliin mennessäni töihin tai juhliin.
Tyttö katsoo ihaillen meikaavaa isoäitiä. Tyttö kampaa pitkän tovin hiuksiani taskulaskimella. Tyttö on sotkenut silmänsä ja puolet otsastaan illallisvieraan käsilaukusta löytyneellä ripsivärillä.
Karmaiseva ajatus iskeytyy naamaani: hän haluaa tyttöjen juttuja ja minä onneton olen vastuussa hänen kauneuskasvatuksestaan! Onneksi vielä on kyse vain nähdyn matkimisesta, eikä tyytymättömyydestä omaan ulkonäköön.
Pitää kai silti opetella hiustyylejä. Ostin ensihätään hiusharjan, jota on mainostettu jokaisen kampaamon ikkunassa. Ostin pieniä hiuslenksuja. Minä emmin, joten mies laittoi tytön hiukset saparoille, joita kutsui nutturoiksi. Kampauksen teko kesti kymmenen minuuttia. Kampaus kesti puoli minuuttia.
Renksuja pois repien tyttö huusi ”Ei tortturaa, EI TORTTURAA!”
Ei nutturaa sitten.
kuva-6
 
 
Helatorstain kunniaksi pojalla ei, yllätys yllätys, ollut leikkikoulua tänään perjantainakaan. Juuri kun minulla on 853 työjuttua kesken ja tulessa…
Vapaapäivän loppurentoutuksen vietimme Linnanmäellä. Aurinko paistoi ja soi, kun isä ja tytär esiintyivät. Aplodit oli mahtavat!
kuva-8
Ihanaa äitienpäivän odotusta!
 
 

Scroll to top