Lentävä kauppakassi

Meidänhän piti aloittaa taloudellisesti järkevä ruokapolitiikka jo viikkoa ennen pyhiä. Niin teinkin, vaikken ehtinyt siitä tänne kirjoitamaankaan. Sain kokeilla Alepan Kauppakassia, joka toimii osana Foodie-palvelua.
Ystäväni, jolla on samanikäiset lapset kuin meillä, hehkutti palvelua minulle jo vuosi sitten. Jostain syystä minä Maria ”Muumio” Nordin, en silloin ollut vielä valmis virtuaaliruokakauppaan, vaikka ajatus ovelle kuin itsestään saapuvasta ruokalähetyksestä kiehtoi.
Tällä kertaa rekisteröidyin kiltisti ja aloin epävarmana klikkailla. Hapuilin mielessäni ostoskärryjen kahvaa ja ruokakaupan tuoksuja. Ensimmäinen asia, joka tuli mieleeni oli tomaattimurska. Sitä pitää olla aina bolognesen varalta.
Sitten mietin, mitä olen viimeksi unohtanut kaupasta. Kirjoitin hakukenttään lasten hammasharja. Kaksi lasta, siis kaksi painallusta vihreästä plusmerkistä.
tuotteet
Ostoslistalla oli nyt sitten kaksi asiaa. Mutta en keksinyt, mitä muuta pitäisi ostaa. En yleensä tee kauppalistoja, vaan kuljen tutun reitin hyllyjen välissä ja poimin tarvittavan.
Tein mielikuvaharjoituksen, kuvittelin itseni ostoskärryn taakse. Meidän lähikaupan ulko-ovesta vasemmalla on vihannes- ja hedelmähyllyt. Kävin kimppuun. Haalin virtuaaliseen ostoskärryyni kaikki meidän perheen ”peruskasvikset”.
Oikea kärry olisi jo tässä vaiheessa jo puolillaan ja lapset kinastelisivat siitä, kuka saa painaa minkäkin tarran. Pikkusisko olisi varmaankin salaa tökkinyt kaikkia hedelmiä, joihin vain suinkin ylettää.
vihannekset
 
Pientä vaikeutta vihanneshoppailussa aiheutti ilman kuvaa nettikaupassa esiintyvä, pelkäksi selleriksi nimetty, mukulaselleri. Reseptivinkeistä äkkäsin, että kyseessä on rupinen, mutta hyväntuoksuinen rakkaani.
seller
Kuviteltuani itseni ruokakaupan hyllyjen väliin tavaroita kärryyn kiskomassa, pääsin vihdoin ruokaostosmoodiin. Innostuin tonkimaan palvelua tarkemmin.
Huomasin, että Foodiessa voi täyttää ostoskärryn myös valmiiden reseptien aineksilla. Palvelussa on satoja reseptejä, joiden ainekset saa klikattua omaan ostoskoriin. Tätä toimintoa en vielä uskaltanut kokeilla (muumio, mikä muumio), mutta tajusin, että jos aikoo todella hankkia koko viikon ruuat kerralla, on tehtävä ruokalista.
Pyysin pojan apuun ja tästä eteenpäin teimme tilauksen yhdessä. Tällaiseen viikon ruokalistaan päädyimme:
ruokalista
Jaoin Foodie-tunnuksellani parhaan katkarapupastareseptini!
(Itse teen tietenkin aina gluteenittoman ja maidottoman version.)
Viime tingassa poika muisti, että emme ole pitkään aikaan vieneet koulun välipalavuorolla naposteltavaa. Lasten leikkikoulussa on käytäntö, että jokainen perhe tuo noin kerran kuussa välipalan koko luokalle. Välipala voi olla melkein mitä vaan, vaikkapa keksejä, hedelmiä, vihanneksia, mehukeittoa tai juustoa.  Syksyllä veimme omenoita omasta puusta. Tällä kertaa poika klikkasi neljä mehukeittoa sekä pähkinöitä. Puolet menee tietenkin pikkusiskon luokalle.
tilaus
Lopulta klikkasin tilauksen ja valitsin toimitusajankohdan. Odotellessani puhelimeni soi. Tilaamaani luomuporkkanaa ei löytynyt, joten joten minulta kysyttiin, käykö tavallinen porkkana. Käyhän se. (Enkä oikeastaan en odotellut, sillä sain toimitusajankohdan lähestyessä tekstiviestinä tarkan saapumisajan.)
Kun tilaus tuli, pakasteet olivat kylmiä ja hedelmät sekä vihannekset hyvin valittuja.
Ihanaa, että menetin nettiruokakauppaneitsyyteni! Tätä voisi tehdä useamminkin.
 
Plussat:
-Kun suunnittelee viikon ruokalistan, ei tule tehtyä epäterveellisiä tai kalliita heräteostoksia
-Ostoksia klikkaillessa näkee kuinka yhteishinta muodostuu (budjetti ei ylity)
-Aikaa säästyy
-Kädet ei veny
-Uusia reseptejä on helppo etsiä ja kokeilla
-Omat ruokavaliorajoitukset tai -mieltymykset voi tallentaa profiiliin ja etsiä itselle sopivia tuotteita
 
Miinukset:
-Pitää olla tarkkana määrissä ja yksiköissä. Kuvassa oli banaaniterttu, tilasin 2kpl. Odotin kahta isoa banaaniterttua, mutta kotiin tulikin vain kaksi yksittäistä banaania. (Oma moka, yksikkö olikin 0,2kg).
-Muovipusseja oli käytetty enemmän kuin itse käyttäisin kauppareissulla. Pakasteet oli erillisissä hedelmäpusseissa, kuten myös kuiva-aineet ja jopa pestopurkki. (Yleensä en käytä hedelmäpusseja ollenkaan, kauppakasseina käytän kangaskasseja)
-Autokuljetus. Yleensä käyn ostoksilla jalan. Toimitus tuli autolla, mikä ei tietenkään ole yhtä ekologinen vaihtoehto kuin oma lihasenergiani.
Yheteistyonostokuva_pohja
64097d65c0f0f55571a83ac5444cd42d
alepa.fi/kauppakassi

7 Comments

 1. rosa
  22.4.2014

  Me ollaan nyt kaksi kertaa käytetty tätä palvelua, tilattu aina noin kuukaudeksi ruokaa – kaikkea tuoretta ei toki kuukaudeksi voi kerralla tilata, mutta ne on helppo hakea esim lähikaupasta myöhemmin – ihan hyvin on toiminut, ainoa mikä ärsyttää on pienet pakkaukset ja vähäiset vaihtoehdot (koska alepa) ja se muovipussien määrä!! Nykyään ei tarvi ostaa erikseen roskapusseja… Olen yrittänyt saada miestä suostumaan laatikkopyörän ostoon, sillä vois noutaa prismasta valmiiksi ketätyt ostokset 🙂

  Vastaa
  1. Nimetön
   23.4.2014

   Suosittelen laatikkopyörää! Paras hankintani ikinä.

   Vastaa
   1. rosa
    23.4.2014

    Voisit kirjoittaa sellaisen laatikkopyörää ylistävän postauksen jolla saisin miehen myöntymään tähän hankintaan! Eï hänellä oikeastaan mitään sitä vastaan ole, mutta se on niin kallis hankinta. Onko pyörä ollut teillä paljolla käytöllä ?

   2. maria
    23.4.2014

    Hihii! Meillä oli laatikkopyörä lainassa koko viime kesän. Ja kurjuuksien kurjuus, nyt sitä ei ole. Pitää ehkä hankkia se takaisin. Laatikkopyörä oli mahtava, sillä oli ilo käydä kaupassa. Ongelma oli, että neljävuotias olisi jo halunnut itse pyöräillä, joten sitä piti aina suostutella kyytiin. Ja muistakaa ottaa akullinen versio! Olisi h**ttiä pyöräillä vaikka stadikan mäkeä kolme lasta ja uimakamat kyydissä. En meinannut sitä mäkeä jaksaa akunkaan kanssa…

   3. rosa
    23.4.2014

    Meillä onneksi vanhempi on vasta 2,5v! Iloiten istui kyydissä kun kävimme koeajolla kuukausi sitten, huoh <3 Ja akku joo!

 2. rosa
  22.4.2014

  Me ollaan nyt kaksi kertaa käytetty tätä palvelua, tilattu aina noin kuukaudeksi ruokaa – kaikkea tuoretta ei toki kuukaudeksi voi kerralla tilata, mutta ne on helppo hakea esim lähikaupasta myöhemmin – ihan hyvin on toiminut, ainoa mikä ärsyttää on pienet pakkaukset ja vähäiset vaihtoehdot (koska alepa) ja se muovipussien määrä!! Nykyään ei tarvi ostaa erikseen roskapusseja… Olen yrittänyt saada miestä suostumaan laatikkopyörän ostoon, sillä vois noutaa prismasta valmiiksi ketätyt ostokset 🙂

  Vastaa
 3. rosa
  22.4.2014

  Niin ja plussana vielä sekin, että mamman hermot säästyy kun ei tarvitse pyöriä ympäri kauppaa kahden muksun kanssa, ja rahaakin säästyy kun tulee vähemmän heräteostoksia 🙂 ..ja selkäkin kiittää kun ei tarvi roudaa sitä kaikkea ruokaa itse kotiin, samalla työntäen rattaita!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top