Mökkikuume – ekologinen ja kemikaalipihi mökkimme on valmistumaisillaan!

Olen koko elämäni ajan haaveillut ikiomasta mökistä ja surkutellut kohtaloani kun sellaista ei ollut. Reinon tavattuani sain mökin, ainakin melkein.

Reinon suvulla on ihana mökki Savossa, siis synnyinmaillani. Mökki on aivan unelma, sillä sen on suunnitellut Reinon isoäiti, taiteilija Outi Heiskanen ja sen on rakentanut Reinon isoisä.

Mökki on kuitenkin kaukana, eikä se ole ihan oma, vaan suvun. Ja vaikka kuinka halusimme, lopulta kävimme mökillä tosi harvoin, kerran tai kaksi kesässä. Ja joinain onnettomina kesinä neljän tunnin ajomatka lasten kanssa tuntui ylitsepääsemättömältä ja mökki jäi koko kesältä kokematta.

Mielikuvissa mökillä

Viime kesänä aloin haaveilla mökistä eri tavalla kuin ennen. Tein ahkerasti mielikuvaharjoituksia, joissa minulla on ihana oma mökki. Lopulta mielikuvat tuntuivat niin tosilta, että oikeastaan minulle oli jo ihan sama, oliko minulla mökkiä vai ei. Unohdin koko asian. Ja juuri silloin Reino yllätti ja sanoi että ”Nyt Maria, mä ostan sulle mökin!”.

Olin keväällä katsonut Oikotiestä yhden kivan mökin ja suureksi yllätykseksi, mökki oli vielä elokuussa myynnissä. Mökki on Nuuksiossa, siis vain puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingin keskustasta ja meiltä kotoa. Mökki on ihanan järven rannalla ja mikä parasta, ympärillä on kolme ihanaa tuttavaperhettä melkein naapureina!

Ekologinen remontti terveen sisäilman ehdoilla

Olemme remontoineet mökkiä koko talven ja nyt se alkaa vihdoin valmistua. Mökki oli ostettaessa aivan umpihomeessa. Mutta minuahan se ei pelota, sillä tiesin että kaikki ongelmat ovat korjattavissa.

Remontti on tehty alusta asti ympäristötietoisia valintoja kunnioittaen. Olen valinnut mahdollisimman paljon turvallisia luonnonmateriaaleja sekä rakennustarvikkeita, joissa on otettu ympäristöasiat huomioon.

Koko alapohja ja yläpohja on rakennettu uudelleen, kuten myös perustukset ja oikeastaan kaikki sisäpinnatkin. Myös vanha, monta neliötä syövä vanha muuri purettiin. Mökki on tosi pieni, joten jokainen neliö on kotiin päin. Vanhaa jäi jäljelle hirsirungon verran. Nyt remontti on siinä vaiheessa, että pääsemme viimeistelemään pintoja. Myös sauna, keittiö ja terassi pitää vielä rakentaa. Ja piha!

View this post on Instagram

Talviturkki järvessä. Homma safe ❤️🙏💪

A post shared by Reino Nordin (@reinonordin) on

Tänään kävimme mökillä kun lapset oli viety kouluun. Pulahdimme ex-tempore kylmään järveen ja ihastelimme etenevää remonttia. Viikonloppuna on vuorossa pienet talkoot. Tarkoitus olisi tasoittaa seinät ja maalata pinnat savimaalilla. Ekologiseta savea on käytetty myös kamiinan taustaseinässä. Siitä tuli aivan upea.

Lupaan kirjoitella juttuja mökin materiaaleista ja ratkaisuista. Uskon, että ne kiinnostavat monia.

En voisi olla onnellisempi!

5 Comments

 1. Johanna
  8.5.2018

  Ihanaa Maria! Olen niin onnellinen teidän puolesta. Kaupunki on ihana, mutta oma mökki on oikeasti mieletön henkireikä kaikesta sykkeestä. Odotan innolla päivityksiä teidän projektista, uskon että lopputulos tulee olemaan niin teidän näköinen. Ihan parasta!

  Vastaa
 2. Niin lähelle stadia
  9.5.2018

  Vietin lapsuuden kesät samoissa maisemissa ?
  Vinkkinä, että tuolla on valtavat sieniapajat sekä kesäisin runsaasti mustikoita!

  Vastaa
 3. Riina
  9.5.2018

  jee! Savimaali on ihanaa! Ollaan maalailtu sillä jo kolme huonetta ja tuntuu, kun koko kämpän ilmanlaatu olisi parantunut <3 Toi Reinon Kaino paita on muuten tosi kiva!

  Vastaa
  1. Anna
   27.5.2018

   Uskaltaako savimaalilla maalata myös raskaana?

   Vastaa
   1. Maria
    28.5.2018

    Mä uskaltaisin, savimaalissa on säilöntäaineena hopeasuola
    Muissa maaleissa on useimmiten herkistäviä säilöntäaineita, jotka haihtuvat sisäilmaan. Niitä en haluaisi käyttää raskaana. Ja toki kannattaa pitää huolta tuuletuksesta myös savimaalilla maalattaessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top