Mystinen touhutippa

touhutippaNyt kun lasten koulu on alkanut ja kesän keikkarumbat on ohi, meillä aikuisilla on vähän enemmän yhteistä, omaa aikaa. Myös seksille. Ja siitä mieleeni tulikin touhutippa!

Tänään pohdin seksiä vähän konkreettisemmin kuin edellisessä seksuaalisuutta koskevassa kirjoituksessani, joka herättikin aivan valtavasti keskustelua.

Ensinnäkin, onko sille kirkkaalle peniksen päästä erittyvälle aineelle lääketieteellistä nimeä suomeksi? Googlaamalla löysin englanninkielisen termin, pre-ejaculate, mutta onko se suomeksi tosiaan vaan leikkisä ja hassutteleva touhutippa?

Usein puhutaan siitä, miten tärkeää esileikki on naisen kannalta. Ennen yhdyntää olisi hyvä päästä oikeaan tunnelmaan, jotta naisen emätin ehtii kostua. Miehen kannalta esileikistä on puhuttu sen sijaan lähinnä erektion kannalta, vaikka siihen liittyy selkeästi myös touhutipan erittyminen. Itse uskon, että myös miehen riittävä kostuminen on tärkeää, seksi kun on niin kokonaisvaltainen asia.

Uskon näin, sillä olen huomannut, että luonnossa tai ihmiskehossa harvoin tapahtuu mitään turhaa. Eli jos suurin osa miehistä kuitenkin kiihoittuessaan tuottaa tuon tipan, niin sillä on oltava jokin tarkoitus. Tässä mennään tosi mutu-tuntumalla ja empiirisen tiedon pohjalta, sillä asiaa ei ole tieteellisesti kovinkaan tutkittu. Touhutipan arvuutellaankin muokkkaavan naisen limakalvojen olosuhteita edullisemmiksi siittiöiden kannalta.

Edes touhutipan koostumusta ei ole tutkittu tarkkaan. Itse olen varma, että miehen tuottama neste reagoi naisen limakalvoilla jollain tapaa. Ehkä myös naisen limakalvojen verenkiertoa tai herkkiä hermopäitä aktivoiden? Mielestäni touhutippa onkin parempi vaihtoehto kuin myynnissä olevat naisen kiihoittumista lisäävät geelit.

Sekin on vielä suuri myösteeri, sisältääkö touhutippa yleensä siittiöitä. Osa tutkimuksista on todennut, että touhutipassa ei ole siittiötä, toinen tutkimus taas toteaa, että voi olla.

Pirteää viikkoa näiden pohdintojen parista! 😀

2 Comments

 1. Salla
  29.8.2017

  Ihanaa pohdintaa. Mutta onko sillä touhutipalla teillä väliä jos käytätte ehkäisynä kondomia kuten aiemmin mainitsit?

  Vastaa
  1. Maria
   30.8.2017

   🙂 Voihan sillä toututipalla tehdä vaikka mitä, vaikka käyttäisikin kondomia ehkäisynä 🙂

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top