Päiväretki Tallinnaan lasten kanssa

IMG_3536IMG_3545Maanantaina minä ja lapset nousimme kuudelta ja kömmimme satamaan ehtiäksemme 7.30 Tallinnaan matkaavaan laivaan. Matkaohjelma oli oikeastaan täysin sama kuin viimevuotisella loppukesän retkellä Tallinnaan.
Olin varma, että kirjoitin ihanasta retkestämme blogiinkin, mutta nyt en kyllä löydä juttua mistään. Olen häkeltynyt.
Enkö siis ole vielä hehkuttanut Kadriorg-puistoa blogissa? Kamala moka!
Olen oikeastaan asunut puoliksi Tallinnassa, sillä isäni muutti sinne kun olin 16-vuotias. Hänellä on Tallinnan keskustassa huoneistohotelli, jossa olen ollut töissä. Nyt en ole enää perillä parhaista ravintoloista tai cooleimmista kortteleista. Tallinnassa tärkeintä ovat hetket isäni ja lasten kanssa. Hän käy puistossa kävelyllä kaksi kertaa päivässä, mutta kun me olemme kylässä, vietämme siellä koko päivän.

IMG_3606
Isän luona

Tällä kertaa kävimme hakemassa papan kotoaan ja menimme puistoon. Matkalla pysähdyimme – toiseen puistoon. Vuodenvaihteessa avattavan Hilton-hotellin edustalla oleva puisto on laitetty säihkyväksi kuin Paris Hiltonin glitterkynnet. Edustalla oli aiha hauskat suihkulähteet.
IMG_3607
IMG_3608
Puisto matkalla puistoon

Video suihkulähteistä: IMG_3610
Perillä Kadriorgissa lapset huusivat jo nälkää, TallinkSiljan aamiainen ei ollenkaan meidän makuun. Kadriorgin lammen edustalla on onneksi loistava ravintola. Olen käynyt siellä vuosia sitten ja silloin ruoka ei ollut kovin hyvää. Viron ravintoloiden taso on harpponut isoja loikkia.
Tilasin itselleni lammasta, jota todellakin suosittelen! Se oli taivaallinen annos. Lapsille tilasin liha-annoksen kahdelle lautaselle puolitettuna. Kaikki meni.
IMG_3689IMG_3632 IMG_3638
Tänä vuonna myös puisto oli hienompi kuin edellisvuosina, vallihaudat oli kunnostettu, täytetty vedellä ja silloitettu. Kukkaistutukset olivat häikäiseviä. Itse pidän kuitenkin eniten englantilaisesta maisemapuisto-osuudesta, jossa on tammimetsikkö sekä  niittymäinen osuus. Ovatko muutkin tilanneet lammasannokset, vai mitä on tapahtunut niityllä laiduntaville päkäpäille? Niitä pitäisi ehdottomasti olla.
Onneksi laukun pohjalta löytyi muutamia pussista pudonneita manteleita oraville syötettäväksi.
IMG_3691IMG_3641 IMG_3643
Luontofiilistelyn jälkeen oli aika pitää hauskaa. Kadriorg-puistossa on suuri leikkipuisto. Tai ehkä lähileikkipuistomme on saman kokoinen, mutta tuntuu että tässä leikkipuistossa on enemmän kaikkea hauskaa, ehkä leikkivälineitä on tiheämmin. Tai ehkä se on vaan se uutuudenviehätys, mutta meidän lapset leikkivät ja kiipeilivät niin täysillä, että harvoin olen nähnyt sellaista menoa. Puistosta voi myös vuokrata sähköllä toimivia minikulkuneuvoja. Isoveljen oli tietenkin pakko kokeilla moottoripyörää.
IMG_3650IMG_3654
Leikkipuisto-osion vieressä on Luna Park -tivoli, jossa on nostalginen tunnelma, joidenkin työntekijöiden osalta myös krapulainen… Surumielinen ranskalainen tai venäläinen musiikki, laitteiden natina sekä haalistuneet värit tuntuvat olevan toiselta aikakaudelta.
Harmi vaan, en löydä netistä, miten pitkälle syksyyn puisto on auki. Viime vuonna puisto oli auki vielä syyskuussakin. Ovet avataan aina kahdeltatoista. Kannattaa mennä!
IMG_3653 IMG_3655 IMG_3661IMG_3674IMG_3678
Yhteensä laitelippuihin meni 16€, mutta siihen hintaan minäkin pääsin hyppimään.IMG_3749
 
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top