Siivotaan Itämeri mökiltä käsin

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ SINITUOTE

Kirjoitin äsken tarinan siitä, miten sain unelmieni kesämökin puhdasvetisen järven rannalta. Puhdas mökkivesistö ei ole todellakaan itsestäänselvyys. Myös Suomalaisissa järvivesissä on todettu olevan muun muassa mikromuovia.

View this post on Instagram

🌈 RAKASTAN MEIDÄN MÖKKIÄ! Haaveilin 35 vuotta omasta mökistä. Joka kesä ja erityisesti juhannuksina olin aivan huonona, koska kaipasin järven rannalle. Pari vuotta sitten luovutin ja lopetin haluamasta. Tietoisesti luovuin siitä karmivasta puutteen tunteesta missä olin ollut kiinni ja keskityin yltäkylläisyyden tunteeseen. Aloin tehdä tehokkaita mielen tason harjoituksia (opetan tekniikan Eroon oireista -verkkokurssilla) ja parin kuukauden päästä mun eteen suorastaan laskettiin kuin tarjottimella budjettiin sopiva mökki puolen tunnin päästä kotoa. Jokainen päivä täällä tuntuu ihmeeltä, mutta toisaalta. Sitähän elämä on: ihme! Kiitos Elämä, Universumi, mökin myyjät ja kaikki jotka ette ostaneet mökkiä vaikka se oli pitkään myynnissä, menetitte kultakimpaleen, ja kiitos myös @reinonordin 😘✨✨✨

A post shared by Maria Nordin (@marianordin.freetoheal) on

Itämeren tila on kuitenkin jo hälyttävä. Sinilevää tuntuu olevan joka vuosi enemmän ja enemmän ja sitä ilmestyy mitä ihmeellisempinä aikoina. Tänä talvena minä ja muut ulkoilijat ihmettelimme Helsingin rannoille talvella ilmestynyttä sinilevää.

Tämä ilmiö kertoo äärimmäisestä kuormituksesta. Sille on tehtävä jotain. Ja nyt se onnistuu konkreettisesti siivoamalla.

Siivoaminenkin on mökillä elämys

Olen täysin rakastunut mökkielämään ja nautin täällä aivan kaikesta pienestä puuhasta. Olen myös päättänyt, että tämä mökki on sellainen paikka, jonne hankin vain kauniita esineitä.

Sinituotteen puuvartiset siivousvälineet sopivatkin tänne aivan täydellisesti. Jo se, että saa pidellä kädessä huolella valmistettua puista esinettä on elämys ja rikkaus. Esimerkiksi tiskaushetki saa aivan erilaisen merkityksen, kun kädessä on huolella luonnonmateriaaleista valmistettu kaunis harja.

Mökillä rakastan aikaisia aamuja, jolloin saan tiskata aamuauringon valossa. Istutin mökin keittiön ikkunan eteen kauniin rhodon, jonka vaaleanpunaisia kukkia voin ihailla tiskien kanssa puuhastellessa.

Myös saunan siivoaminen on suorastaan luksusta, kun sen saa tehdä puisella harjalla.

Imuria meillä ei ole mökillä, joten lakaisen pienen mökkimme ainakin kerran päivässä. Siinä Sinin perinteinen rikkasetti on täydellinen, mutta saunassa kiukaan edessä ja ruokapöydän lakaisussa meillä on käytössä Sinin pieni Ekorikkasetti, jonka muovinen rikkalapiokin on valmistettu suomessa, kierrätysmuovista.

Siivotaan Itämeri!

Suosittelen lämpimästi hankkimaan Sinituoteen tarvikkeita juhannukseksi mökille ja kotiin (puiset siivousvälineethän on muuten ihana keino tuoda pala mökin rauhaisaa tunnelmaa kaupunkiin.) Sinituote on nimittäin on aloittanut yhteistyön John Nurmisen säätiön kanssa.

Ostamalla kampanjan aikana kotimaisen Sinituotteen puuvartisen harjan vähennät kilon sinilevää Itämerestä! 

Lisää kamppiksesta voit lukea täältä.

Tänä kesänä siivotaan, mutta muistetaan myös rentoutua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top