Tämän takia vanhemman tulisi hoitaa myös itseään jos lapsi ei voi hyvin

Olen aiemmin kirjoittanut omasta kokemuksestani DNRS-aivotreenillä parantumisesta. Olen myös joissain tilanteissa suositellut sitä vanhemmille, joiden lapset kärsivät erilaisista herkkyyksistä. Suositus perustuu siihen, että moni suomalainen aivotreeniä tehnyt on huomannut positiivisen vaikutuksen omissa lapsissaan. Menetelmään perehtymättömien on todella vaikea tätä ymmärtää ja olenkin kohdannut paljon krittiikkiä, minunkin oli aluksi vaikea ymmärtää, mihin teho perustuu.

Haluan nyt kertoa, mihin DNRS ja muut vastaavat menetelmät perustuvat ja miksi ne toimivat myös pikkulapsiin ja vauvoihin, jotka eivät itse pysty tekemään aivotreeniä.

Vauvojen vessahätäviestinnästä kertovaa kurssiani varten kävin läpi paljon tietoa ja tutkimuksia sanattomasta viestinnästä ja löysin mielenkiintoisia ilmiöitä. Erään tutkimuksen mukaan äidin ja vauvan aivoaallot synkronoituvat nopeasti katsekontakin avulla. Äidin tunnetilat siirtyvät siis vauvaan ”langattomasti” ja täysin tahattomasti.

Aivomme toimivat sähköisesti ja erilaiset ajatukset ja tunnetilat tuottavat erilaisia sähköisiä aaltoja, näitä aaltoja voidaan mitata jopa päämme ulkopuolelta EEG-tutkimuksella. Ei siis ole kyse mistään humpuukienergioista, vaan aivan tieteellisestä faktasta, että aivomme tuottavat sähköisen ilmiön, joka yltää kehon rajojemme ulkopuolle.

Ikävä kyllä aivoaaltoja ei voi feikata. Vaikka äiti vaikuttaisi iloiselta ja huolehtivaiselta, mutta aivoaallot ovat stressaantuneen ihmisen aivoaallot, ne tarttuvat vauvaan. Stressin puolestaan tiedetään selittävän jopa suurimman osan sairauksista. Solubiologi Bruce Liptonin mukaan 90 % lääkärikäynneistä johtuu stressistä (Suosittelen tutustumaan hänen kirjoittamiin aivoaiheisiin kirjoihin, ne ovat mahtavia!). Tämä ei tarkoita, että stressin sairastuttamat ihmiset olisivat luulosairaita, vaan että kuormittunut keho tai mieli sairastuu helposti. Sairaus voi ilmetä fyysisenä sairautena tai tietenkin myös mielen sairautena – tai molempina.

Stressi on useimmiten tiedostamatonta kuormitusta. Ainakin itse pitkään luulin että stressi on kiirettä ja ahdistusta, mutta todellisuudessa stressiä keholle aiheuttava monet asiat, psyykkiset ja fyysiset traumat, lääkkeet, rokotteet, ympäristön altisteet, haitalliset ydinuskomukset, mieleen tai kehoon samaistuminen jne. On oikeastaan samantekevää, onko stressi mielen stressiä tai solutason stressiä – ne molemmat altistavat sairauksille.

Aivot hyvinvointia tukeville aalloille erilaisilla menetelmillä

Minulta on kysytty, onko DNRS-menetemä meditaatiota, kognitiivista terpapiaa, itsehypnoosia tai visualisaatiota. Se ei ole suoraan näistä mainituista. DNRS menetelmän tavoite on saada aivot gamma-aalloille, jotka ovat korkea-aaltoisia aivojen tuottamia sähköisiä aaltoja. Gamma-aallot liittyvät onnellisuuden kokemuksiin. Näitä aivoaaltoja voidaan siis halutessa jopa tutkia EEG-tutkimuksella.

Syvässä meditaatiossa aivot ovat sen sijaan theta-aalloilla, jotka ovat matalampia. Terveet theta-aallot ovat myös erittäin hyväksi terveydelle. Ja tähän olen pyrkinyt harjoittaessani muun muassa Joe Dispenzan oppien mukaista meditaatiota, jossa mennään ensin theta-aalloille ja sen kautta gamma-aalloille, sekä omaa meditaatio-ohjelmaa, jonka pitäisi tasapainottaa aivopuoliskojen toimintaa. Ohjelman sain juuri minun aivoaaltojeni perusteella (kävin siis aivotutkimuslaboratoriossa tutkituttamassa omat aivoaaltoni).

Ajatukset ovat siis lähinnä sähköa aivoissa. Ajatukset ja niiden sähköiset impulssit laittavat kehon tuottamaan kemiallisia viestejä, eli hormoneita, jotka vaikuttavat ihmisen fyysiseen kehoon. DNRS menetelmässä pyritään tietoisesti erittäin vahvoihin onnellisuuden kokemuksiin, jotka johtavat aivokemian muutoksiin. Tavoitteena on saada “DOSE” välittäjaineiden tuotanto hallitsevaksi. DOSE on lyhenne hormoneista: dopamiini, oksitosiini, serotoniini ja enforfiini. Nämä välittäjäaineet liittyvät onnellisuuteen, turvallisuuteen, tyytyväisyyden kokemiseen ja rakkauden tunteisiin. Esimerkiksi rakkaushormoni oksitosiini aiheuttaa sen, että aivot tulevat helpommin muokkautuviksi. Sen merkityksestä vanhemmuuteen olen kirjoittanut muun muassa tässä kolumnissa.

 

Välittäjäaineiden tuotannon muuttuminen ja tarvittavien reseptoreiden kehittyminen ottaa oman aikansa, siksi pitkäjänteinen, tavoitteellinen, toistuva harjoittelu tuottaa tuloksia. Itse treenasin seitsemän kuukautta, vähintään tunnin päivässä. Nyt tunnen todellakin hallitsevani niin ajatuksiani ja tunteitani. Kuten Joe Dispenza sanoo “Think greater than you feel”.

 

Tässä on vielä linkki aivoaalloista kertovalle sivustolle.

Äidin ajatukset ja tunteet vaikuttavat vauvaan ”langattomasti”

Kun aivot saadaan näille onnellisille aalloille, vaikuttaa se myös mahdollisesti vauvaan ja lapsiin joiden kanssa vanhempi on tekemisissä. Koska aivoaallot myös laittavat kehon tuottamaan hormoneita, on mahdollista että ne vaikuttavat sellaisinaan, äidin tuoksun tai esimerkiksi äidinmaidon kautta myös vauvaan ja vauvan tai pienen lapsen terveyteen. Äidin stressin ja lapsen terveyden yhteydestä onkin lukemattomia tutkimuksia. Tämä selittäisi esimerkiksi suolistosairauksien, yliherkkyyksien, allergioiden ja toiminnallisten sairauksien määrän räjähdysmäisen kasvun.

 

DNRS ei tosiaan ole ainoa menetelmä, jolla aivojaan voi treenata paremmille aalloille. Myös brittiläinen Gupta-mentelmä ja Joe Dispenzan nettikurssit ovat aivan mahtavia, jos niille antaa mahdollisuuden. Suosittelen lämpimästi, sillä näiden kaikkien kautta voi oivaltaa jotain ihmeellistä! Ja varmasti vastaavia menetelmiä on enemmänkin. Suosittelen etsimään ja löytämään oman tavan hallita nykyaikaisen elämäntyylin tuomaa stressiä. Myös monista kirjoista voi saada apua, mutta muistuttaisin ettei tieto missään nimessä riitä. On myös oikeasti omaksuttava periaatteet ja harjoiteltava tunnollisesti.

 

Olen harjoittanut näitä menetelmiä omalla tyylilläni kohta kaksi vuotta. Elämäni muuttui valtavasti näiden myötä. Home- ja kemikaaliyliherkkyydestä parantuminen on pienin positiivisista muutoksista. Muutokset minussa ovat taatusti vaikuttaneet myös lapsiini.

Kun näitä harjoittelee tarpeeksi pitkään, oppii tunnistamaan aivoaallot, joilla milloinkin on. Se on todella hyödyllistä, sillä silloin tiedostaa myös stressiin. Nykyään pääsenkin gamma-aalloille, kuin napinpainalluksesta.

Voin milloin vaan päättää palkita itseni ja vauvani terveyttä edistävillä aivoaalloilla ja hyvällä hormonicocktaililla.

Onko sinulla kokemusta vastaavasta?

 

PS. Ei ole tarkoitus väheksyä kenenkään kokemuksia, eikä syyllistää. Joskus elämä on käsittämätön, eikä sitä voi kuin ihmetellä.

Korostan, että menetelmät, joista kerron tässä postauksessa eivät sulje pois mitään lääketieteellistä hoitoa.

15 Comments

 1. Nimetön
  26.10.2018

  Tosi mielenkiintoinen kirjoitus.

  Vastaa
 2. Marika
  26.10.2018

  Hei, osaatko neuvoa jotain suomenkielisiä valmennuksia tai oppaita tähänkaltaisiin aivotreeneihin? Kielitaitoni on aika heikko, mutta haluaisin silti oppia työstämään aivojani ja mieltäni paremmin.

  Vastaa
 3. .
  27.10.2018

  Rokotatko lapsiasi?

  Vastaa
 4. Tuulia Kukkonen
  27.10.2018

  Jäi huolestuttamaan tuo rokotusten maininta. Toivottavasti et osaltasi ruoki ihmisten pelkoa niitä kohtaan. Vaikka ne osaltaan aiheuttaisivat stressiä (lähde?), niin rokottamattomuus ylittää sellaisen vaarallisuudellaan moninkertaisesti sekä yksilö että ryhmätasolla.

  Vastaa
  1. Maria
   27.10.2018

   Teemmehän muutakin steressaavaa, joten ei se ole ongelma. Ongelma on tiedostamaton ja hoitamaton stressi. Rokotteet aiheuttavat keholle stressireaktion, joka sitten aiheuttaa vasta-aineiden tuotannon. Jos keho on muuten kuormittunut (sairaus, homealtistus), ei rokotteita suositella otettavaksi. En näe osassa rokotteita ongelmaa, sillä näiden menetelmien ansiosta osaan hallita stressiä. Mutta uskon, että niistä voi jossain elämäntilanteessa jollekin olla myös haittaa. Ja rokoteohjelmasta minulla on ihan oma mielipiteeni, mutta se ei liity tähän.

   Vastaa
 5. Ottomaani
  28.10.2018

  ”Aivomme toimivat sähköisesti ja erilaiset ajatukset ja tunnetilat tuottavat erilaisia sähköisiä aaltoja, näitä aaltoja voidaan mitata jopa päämme ulkopuolelta EEG-tutkimuksella. Ei siis ole kyse mistään humpuukienergioista, vaan aivan tieteellisestä faktasta, että aivomme tuottavat sähkömagneettista säteilyä, joka yltää kehon rajojemme ulkopuolle.”

  Väität, että aivomme tuottavat sähkömagneettista säteilyä ja sitä mitataan EEG-tutkimuksella. Toisin kuin väität EEG-tutkimus havaitsee vain neuronien tuottamia sähköisiä potentiaaleja; ei sähkömagneettista säteilyä kuten tekstissäsi lukee. Sähkömagneettinen säteilyhän on fotonien aaltoliikettä ja en ole yhdestäkään päästä sitä havainnut säteilevät. Lisäksi väität, että nämä aallot jotenkin vaikuttaisivat ympäristöömme. Sähköinen aktivaatio soluissa ei vaikuta kehon ulkopuolelle. Samalla periaatteellahan myös sydämen tai luurankolihasten sähköinen aktiopotentiaali vaikuttaisi ympäristöön.
  Väitteesi vaikuttavat aika perättömiltä, koska jo tämä väite syö niiltä paljon totuuspohjaa. Olisiko mitään oikeaa faktaa tämän tueksi?

  Vastaa
  1. Nimetön
   29.10.2018

   Tosiaan aivot tuottavat sähköä. Mutta sydän ja veren sisältämä rauta sen sijaan tuottavat magneettikentän, joka on myös havaittavissa kehon ulkopuolelta. Monet tutkijat ovat sitä mieltä että se myös välittää tietoa sanattomasti.

   Vastaa
 6. Nimetön
  29.10.2018

  Se on juuri näin kun kirjoitat Maria, olen samaa mieltä. Mutta tässä on se vaikeus, että ihmisten ja äitien tilanteet ei ole yhtä hyviä kaikilla. Silloin sairastutaan, eikä se ole kenenkään vika…mutta yleensä äiti sairastuu. On vaikea olla äiti esim.nuorena jos kaikki on negatiivisiä. Elämä ei ole niin helppoa, miltä saat sen kuulostamaan, meillä on paljon yksinäisiä ja todella vähävaraisia äitejä.😢

  Vastaa
  1. Maria
   30.10.2018

   Ei ole kenenkään vika, tietenkään. Eikä elämä ole helppoa superrikkaillekaan. Oppimassa täällä ollaan ja jokaisella on se oma tie, jonka joutuu kulkemaan. <3

   Vastaa
 7. Anu
  30.10.2018

  Kiitos todella mielenkiintoisesta postauksesta! Olen juuri lukenut Joe Dispenzan ”luo itsesi uudelleen” ja haluan myös kokea tuon muutoksen. Perinteinen meditaatio silloin tällöin ei luo tuloksia, joten taidanpa ottaa yhteyttä tuonne suosittelemaasi paikkaan 🙂 Kvanttifysiikka, henkisyys, aivojen mahdollisuudet ja energia… tää on kokonaan uusi maailma! Kunpa useammat hiffaisi. Ja mikä tärkeää, perustuu tieteeseen.

  Vastaa
 8. Raksu
  31.10.2018

  Onko tämä verrattavissa Rhonda Byrnen salaisuus metodiin? Siinäkin pyritään ajattelemaan vain sitä mitä haluaa ja onnellisia ajatuksia ja sitten ne toteutuu. Minulle se toimi vuoden ajan ja olin kirjan vaikutuksista ihan hurmoksessa, sitten tapahtui jotain ja sairastuin vakavasti ja sosiaalisessa elämässä tapahtui rajuja muutoksia. Sen jälkeen harjoitusten aloittaminen uudestaan on tuntunut raskaalta.

  Vastaa
  1. Maria
   1.11.2018

   Mä olen tutustunut tähänkin. Uskon, että DNRS on kattavampi ja paremmin tieteellisesti perusteltu. Ja siihen saa myös tosi paljon tukea vertaistukiryhmistä, joten uskon sen olevan tehokkaampi.

   Vastaa
 9. Nimetön
  17.11.2018

  Minä olen synnyttänyt kaksi lasta luomuna, ilman mitään lääkkeitä ja tein kyllä selväksi miten haluan synnytyksessä tehdä. Ensimmäinen lapsi oli terve, toinen syntyi ja hänellä oli synnynnäinen sydänvika. Periaatteessa tuen sinua, mutta kaikki kääntyy päälaelleen, kun asiat ei menekään niin kuin ajatteli. Minun vauva tarvitsi heti apua, sydänvikaa ei huomattu sikiöaikana. Tytön syntymän jälkeen ajatteluni ei ole niin mustavalkoinen enää, asioilla on monta puolta. Emme voisi olla onnekkaampia että meillä on tälläinen terveydenhuolto! Ps. Tyttö täyttää kuukauden päästä 18 vuotta, 5 avosydänleikkausta takana , kunto hyvä ja elämä edessä.❤ Kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi!

  Vastaa
 10. Suvi
  10.12.2018

  OT:
  Blogin kuvauksessa on vielä näin:
  ”Kirjoittaja on Maria Nordin, jolla on kaksi ja puoli lasta, lennokkaat puolivoltit ja paljon tietoa sisäilma-asioista. ” 🙂

  Vastaa
 11. […] sitä tapahtuu jatkuvasti meidän huomaamattamme, esimerkiksi sydämen magneettikentän kautta. Tässä postauksessa kerron tutkimuksesta, jonka mukaan äidin ja vauvan aivoaallot synkronoituvat k… – sekin on kommunikaatiota, informaation […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top