Uutisvapaa kevät keventää mielen

Meille tulee Hesari. Keskeytin tilauksen Thaiman loman ajaksi, mutta heti helmikuusta se uutisnivaska alkoi taas ilmestyä aamuisin eteisen matolle. Jotain minussa kuitenkin tapahtui matkan aikana. Tuota muutosta on lisännyt DNRS-menetelmä, jota harjoitan parhaillaan.

En ole avannut sanomalehteä kertaakaan aloitettuani harjoittelun. Ja koen sen muutokseksi, josta hyötyy terveyteni sekä perheeni. Ennen luin lehden heti aamusta, kahvikupin seurana. Sain itseni jo heti aamusta huonolle mielelle, sillä luin sivutolkulla kurjista asioista, joille haluaisin tehdä jotiain, mutta joille en mahda mitään. Myönnän, että välillä lehdessä on positiivisiakin uutisia vaikkapa tieteen innovaatioista. Mutta kyllä joka aamu viimeisen lehden käännettyäni fiilis oli kuitenkin enemmän negatiivinen kuin elämään luottavainen.

Hyvinvointi lisää hyvinvointia

Suurimman osan uutisista luen nyt Facebookista. Ja se onkin kiinnostava juttu, että kun olen alkanut klikkailemaan vain positiivisia juttuja, niitä myös näkyy enemmän fiidissäni. Valittavat ja huonoja uutisia jakavat kaverit piilotan nykyään samantien somestani.

Kyse ei ole siitä, että haluaisin katsoa maailmaa vain ruusunpunaisten lasien läpi. Kyllä tiedän, että maailmassa on paljon surkeutta ja vääryyttä. Mutta mitä hyötyä siitä on, että minä tulen siitä huonolle tuulelle?

Olen nyt päättänyt parantua monista haasteistani menetelmän avulla. Hetken jouduin mietti, mikä on tärkeää elämässäni. Ensimmäisenä tulee tietenkin se, että haluan nauttia elämästä. Toiseksi haluan olla hyvä äiti ja puoliso. Ja kolmas tärkeä asia on työni. Haluan auttaa ihmisiä ja saada aikaiseksi hyvää. Edistän tervettä rakentamista ja sen kautta edistää ihmisten hyvinvointia.

Vihdoin oivalsin, että tämä kaikki onnistuu parhaiten, silloin kun minä ja terveyteni on optimaalinen!

Eli vaikka kuinka olisin utelias ja haluaisin tietää kaiken ympäröivästä maailmasta ja tapahtumista aion nyt olla noin puoli vuotta uutispimennossa.

Vapaudu uutisista kahdeksi viikoksi

Huomasin uudella tavalla suodatetusta somestani ilmoituksen Vapaudu uutisista – tapahtumasta. Sen tavoitteena on kannustaa ihmisiä irroittautumaan uutistulvasta, jota meille syötetään joka puolelta. Uutisvapaata kevättä vietetään 1.4.-15.4.2017, mutta minä aloitin nyt jo etukäteen.

Tämän kahden viikon aikana ei postata, eikä klikata yhtäkään ”uutista” tai ”uutiseksi” luokiteltavaa linkkiä sosiaalisessa mediassa. Pointti on, että millekään tapahtuvalle emme voi mitään, vaikka se ”uutisissa” lukisikin, eikä kenenkään ”julkkiksen” elämä muutu kuin korkeintaan paremmaksi, jos emme tiedä tämän viimeisimpiä kuulumisia.

Keskitytään hetkeksi omaan hyvinvointiin ja autetaan sitten muita!

 

9 Comments

 1. Minttu
  11.3.2017

  Saan puolisoltani välillä pahehksuntaa, kun en ole tietoinen kaikista maailman asioista ja uutisista. Meille tulee kyllä hesari, jota selailen usein aamuisin, mutta luen vain ne kivat ja kiinnostavat jutut. Aivoni suodattavat ikävät ja ”turhat” asiat kuin itsestään. Ymmärrettävästi joissakin ammateissa pitää olla jatkuvasti ajan hermolla ja tasalla maailman tapahtumista, onneksi omani ei ole sellainen. 😉

  Vastaa
  1. Maria
   11.3.2017

   Samoin! Olisi kamalaa jos pitäisi olla koko ajan ajan tasalla asioista, jotka ahdistaa ja joille ei oikeasti voi mitään.

   Vastaa
 2. Tanja
  16.3.2017

  Hei Maria!

  Itseäni kiinnostaisi myöskin tuo DNRS-menetelmää, kuulostaa lupaavalta! Tilasitko DVD-paketin USA:sta, vai saitko tilattua Euroopasta?

  Vastaa
  1. Maria
   17.3.2017

   Ikävä kyllä ei saa tilattua Euroopasta, eli tuosta Kanadalaiselta nettisivulta tilasin. Itse en joutunut maksamaan mitään lisämaksuja, mutta on mahdollista, että paketti jää tulliin, jolloin päälle tulee vielä tullimaksu. Suosittelen todella lämpimästi! Ja jos päädyt tilaamaan, laita viestiä DVD:t katsottuasi, niin voit päästä mukaan suljettuun FB-ryhmäämme.

   Vastaa
 3. Sanni
  17.3.2017

  Jos vaikka verrataan sadan vuoden takaiseen, ihmiset eleli koko elämänsä samassa kylässä ja saivat sen aikana yhtä paljon tietoa maailman menosta, kuin nykyihminen päivässä. Ei ihme että infoähky ahdistaa. Ja aivothan on edelleen siellä kivikaudella…

  Vastaa
  1. Maria
   17.3.2017

   Ah. Tosi hyvä muistutus!

   Vastaa
 4. Karoliina
  27.3.2017

  Ette voi olla tosissanne. Sanotaan, että tieto lisää tuskaa, mutta tuskin tietämättömyyskään helpottaa oloa. Omaan napaan tuijottaminen ei voi olla ratkaisu.

  Vastaa
  1. Maria
   27.3.2017

   Monimutkainen juttu. Minusta ei ole hyötyä kenellekään, jos itse voin huonosti.

   Vastaa
 5. […] sisäilmaongelmiin liittyen. Itsellänihän on juuri menossa DNRS-treeni, joten olen kaikkien uutisten lisäksi sulkenut tehokkaasti somefeedistäni sisäilmaongelmiin liittyvät […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top