Vauvan varusteet – nämä meillä on hankittu

Tiedän että monet rakastavat tällaisia postauksia, joten miksipä en esittelisi mitä olen hankkinut tulevalle vauvalle. Pahoittelen kuitenkin kuvia, ne eivät todellakaan ole blogimaailman tätä päivää….

Vetoan äitiyslomaan, en todella nyt jaksa hifistellä sisällä kuvien kanssa. Viimeiset päivät ovat menneet näissä maisemissa, mökkijärven rantavedessä kelluen.

Vauvan tulossa ainoa mieltä painava asia on se, että asuntomme on pienehkö enkä halua muuttaa. Täällä on jo aivan liian vähän säilytystilaa ja liian paljon lasten tavaraa. Yritän siis pärjätä vauvan kanssa mahdollisimman vähällä.

Äitiyspakkaus vai ei?

Esikoista odottaessani otin äitiyspakkauksen, ja olin siitä todella innoissani (paitsi sen laatikon suhteen). Olen vieläkin sitä mieltä, että pahvista valmistettu, umpisivuinen laatikko ei ole hyvä paikka vauvan ensisijaiseksi nukkumapaikaksi.

Muuten vuoden 2009 äitiyspakkaus olikin mielestäni erityisen ihana. Sieltä löytyykin harmaa ”tammenterhohaalari”, joka on lempivauvanvaatteeni ikinä. Toisen vauvan tullessa, meillä oli vielä kaikki edellisen tarvikkeet tallella, joten otin äitiysavustuksen tarvikkeiden sijaan rahana.

Niin olen tehnyt tälläkin kertaa. Jätin äitiyspakkauksen ottamatta, sillä olen saanut niin paljon vauvatavaraa, että en koe tarvitsevani äitiyspakkauksen tarvikkeita. Lisäksi meillä harjoitetaan vauvojen vessahätäviestintää, joten haluan valita vaatteet ja tarvikkeet niin, että ne helpottavat vauva-arkea.

Kierrätettyä

Sain ystävältäni viime vuoden äitiyspakkauksen kokonaisena ja sukulaiselta sain ison kassillisen vauvanvaatteita. Näistä lahjoituksista valikoin käyttöön sellaiset vaatteet, jotka on helppo avata ja sulkea jos vauvalla on vessahätä. Housuista ja potkupuvuista aion tuunata halkiohousuja.

Vuoden 2009 äitiyspakkauksen haalarin löysin fb-kirpparilta neljällä eurolla. Olen niin onnellinen, että saan pukea myös uuden vauvan tähän samaan haalariin, jota edelliset vauvat ovat käyttäneet.

Tämä on muuten ensimmäinen kerta, kun olen metsästämällä metsästänyt jotain tiettyä lastenvaatetta. Yleensä minulle on ihan samantekevää, millaisissa vaatteissa lapset kulkevat. Tärkeämpää minulle on vaatteita ostaessa tietää, että ne ovat myrkyttömiä, ympäristöystävällisiä ja eettisesti tuotettuja.

Vanhimmat kierrätysvaatteet, jotka löytyy vauvan vaatehyllystä ovat minun vanhat puuvillapaidat. Ne on tehty käsin Espanjassa 80-luvun alussa. Nämä ovat myös olleet käytössä meidän edellisillä vauvoilla ja sopii erinomaisesti kesävauvan vaatteiksi.

Ostettua

Olen ostanut vauvalle vain muutamia erikoisjuttuja, joita ei saa tavallisista kaupoista. Nämä vauvojen vessahätäviestintään erinomaisesti soveltuvat vaatteet ja vaipat olen ostanut erilaisista kansainvälisistä nettikaupoista.

Kuvassa on villaiset halkiohousut, jotka sovivat vastasyntyneestä puolen vuoden ikäiselle vauvalle. Nämä vaikuttavat niin käteviltä, että aion hankkia näitä varmasti useammat. Testaan kuitenkin ensin käytännössä. Housuja voi käyttää vaipan kanssa tai ilman vaippaa. Housut helpottavat arkea kummin vaan, sillä housuja ei tarvitse riisua pissatuksen tai vaipanvaihdon ajaksi.

Samalla periaatteella toimivat haaroista avoimet sukkahousut.

Body sen sijaan on ihan tavallinen body, mutta teetätin sen niin, että siinä on kolmen nepparin sijaan vain yksi neppari. Vielä kätevämpi voisi olla velcro-tarranauhakiinnitys.

Helposti avattavia kestovaippakuoria olen tilannut useampia. Vaippa pysyy päällä säädettävän kuminauhan avulla. Täytteenä käytän harsoja, joita olen tilannut puuvillaisina ja pellavaisina. Lisäksi odotan nyt postista superkäteviä vaippavöitä.

Tullaan meillä käyttämään myös ihan tavallisia kertakäyttövaippoja.

Vauvojen vessahätäviestintää helpottavista tarvikkeista kerron lisää  Vaipaton vauva -nettikurssillani.

Saatua

Olen saanut myös ihania juttuja kotimaisilta ja ulkomaisilta vaatefirmoilta. Olen tyytyväinen, sillä selkeästi olen onnistunut välittämään blogini ja Insta-tilini kautta arvoni. Postissa on tullut ihania luomupuuvillaisia, silkkisiä sekä pellavaisia vauvanvaatteita ja tarvikkeita.

Yksi suloisimista lahjoista on kotimainen, käsintehty vauvansänky joka on luomupuuvillaa sekä öljyttyä tammea. Talveksi kankaan voi vaihtaa villaan. Myös patja on erinomaisen laadukkaista luonnonmateriaaleista valmistettu.

Myös vaunut ja superkaunis kantoreppu ovat valmiina.

Olen ottanut vauvan tarvikkeiden hankinnan niin rennosti, että nyt alkoi vähän mietityttämään. Onko meillä kaikkea?

Yksi asia, jonka aion ehkä vielä hankkia on rengasliina. Edellisten kanssa olen käyttänyt pitkää trikoista kantoliinaa, mutta se oli kyllä varsin hankala sitoa. Mitä luulet, olisiko rengasliina kätevämpi?

Ja kaikille kyselijöille tiedoksi:

Olen siis odottanut vauvaa tulevaksi koko heinäkuun. Eiköhän se pian tule!

8 Comments

 1. S
  30.7.2018

  Hei Maria!

  Tää kysymys ei liity nyt tähän postaukseen, mutta mietin osaisitko auttaa yhdessä asiassa. Eli voisiko mielestäsi aivotreenistä olla hyötyä, vaikkei kärsisikään mistään tietystä sairaudesta. Elän hankalaa elämäntilannetta enkä ole kovin onnellinen tällä hetkellä. Koen olevani jumissa ja tyytymätön itseeni sekä elämääni. Kamppailen ikävien ajatusten kanssa, vaikken ole ainakaan vakavasti masentunut. Osaisitko kuvailla miten ja millaisia aivoharjoituksia teet normaalina päivänä?

  Paljon tsemppiä loppuraskauteen ja kesäntoivotukset muutenkin!

  Vastaa
 2. Nimetön
  30.7.2018
  Vastaa
  1. Maria
   30.7.2018

   Joo! Nää samat on ollut käytössä, mutta en ole jaksanut koko päivää painella, kuten esikoisen kanssa. 🙂

   Vastaa
 3. Nimetön
  30.7.2018

  Rengasliinaa suosittelen jos haluaa nopeasti vauvan kyytiin ja pois, eikä jaksa sitoa vauvaa pitkän liinan kanssa 🙂 Ja rengasliinaa voi käyttää ihan vastasyntyneestä alkaen.

  Vastaa
  1. Maria
   30.7.2018

   Kiitos, tää kuulostaa kyllä hyvältä. Pitää hankkia pian!

   Vastaa
 4. Riina
  31.7.2018

  Ompa kiva, että pystyt käyttämään käytetyjä vauvanvaatteita. Se on kaikin puolin ekologisempaa! Ehkä pitää ottaa aivotreenit käyttöön, sillä itse saan jäätäviä allergiaoireita edellisten käyttäjien pesuaineista ja jytkyistä värjäysaineista… Harmillista on tosin sekin, että äitiyspakkauksen tuotteet tehdään naurettavan halvalla Aasiassa. jos Kela maksaa kietaisubodysta alle 2,5eskudoo, niin en usko että tehtaiden tekijät siitä saa paljon mitään… Eli aika riistovaatteita… Kierrätetyissä on onneksi ainakin pahimmat värjäysaine myrkyt huuhtoutuneet pois…

  Itse tykkään trikooliinasta, mutta toisaalta helteillä se on aika kuuma. Toisaalta trikooliinalla jaksaa varmasti kantaa kerrallaan hiukan pidempään, kun taas rengasliinan kanssa on helpompi varmasti hoidella imetyksiä sun muita välissä. molempi parempi! 🙂

  Vastaa
 5. Tytti
  2.8.2018

  Olipas ihanan voimaannuttava synnytyskertomus. Olen itse myös haaveillut kotisynnytyksestä, saa nähdä toteutuuko vai jääkö haaveeksi. Onnea koko perheelle! ?

  Vastaa
 6. […] siis postaukset jossa kerron mitä olen vauvalle hankkinut ja mitä en ole vauvalle hankkinut. Postaukseen hankinnoista pääset tästä. Ja mitä kaikkea ei olla hankittu vauvalle selviää […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top