Vuoden 2018 luetuimmat postaukset – Vihdoin äitiysblogiasiaa ja tietoisuustaitoja

Vuoden 2018 luetuimmat postaukset, Maria Nordin

Vuoden 2018 luetuimmat postaukset, Maria Nordin Vuoden 2018 luetuimmat postaukset, Maria Nordin[/caption]

Kulunut vuosi on ollut oman kuusivuotisen blogihistorian vauvapainotteisin. Tänä vuonna olen taas lunastanut paikkani perheblogina, sillä jossain vaiheessa aiheeni painottuivat kemikaali-, kosmetiikka- ja sisäilma-asioihin. Syynä aihepiirin muutokseen on tietenkin ollut se, että meille on tullut vauva.

Itse koen, että myös vauva-aiheisissa postauksissa on paljon mietittävää myös ihmisille, joille vauva-aika tai edes lapset eivät ole ajankohtaisia. Se näkyykin lukijamäärissä, jotka ovat olleet tänä vuonna blogihistoriani kovimmat! Kiitos teille.

Blogini on minulle alusta, jossa voin pohtia sitä mitä löydän elämästä. Olen niin äärettömän kiinnostunut kaikesta ja olen antanut intuition ohjata minua. Löydän aina uusia aiheita joita tutkia. Tänä vuonna vauvan saamisen lisäksi (tai ehkä sen ansiosta) olen mennyt syvemmälle ihmismieleen. Luetuimpien postausten joukosta löytyykin myös tietoisuustaitoja käsittelevä juttu.

Tässä vuoden luetuimmat postaukseni:

Kaksplussan luetuin postaus – Kotisynnytys

Vauvamme syntyi kodin turvassa – Kotisynnytys on elämäni ihanin elämys
Kirjoitus on vasta alkua. Vuonna 2019 aion kirjoittaa vielä monta synnytykseen liittyvää tekstiä. Lisäksi aion julkaista oman synnytys- ja raskausvalmennukseni.

Blogin toiseksi luetuin postaus – Vauvan nimi

Myös vauvan nimi kiinnosti suurta yleisöä. Tarinasta nimen takana voit lukea tästä.

Kolmanneksi luetuin postaus – Ei kahvia raskausaikana

Tämä postaus aiheutti varsinaisen paskamyrskyn. Se on ymmärrettävää, sillä Suomi on kahvimaa. Vaatii paljon kyseenalaistaa omat näkemykset. Perusteluni ovat saaneet viime aikoina lisää painoa, sillä uuden tutkimuksen mukaan 40% suomalaisäideistä juo liikaa kofeiinia. (Minua kovasti naurattaa tuo YLEn uutisen sanavalinta: ”äidit saavat liikaa kofeiinia”. Ilmeisesti tarkoitus on olla syyllistämättä, mutta eihän kukaan ”saa” kofeiinia, vaan tietoisesti sitä itse juo. Tässä kuitenkin linkki postaukseeni, jossa perustelen miksi kofeiinia kannattaa todellakin juoda vähemmän kuin neuvolan suositukset antavat olettaa.

Neljänneksi luetuin postaus – Sulkemisseremonia jokaiselle äidille

Uskon että yksi syy sille, että yhteiskunnassamme on henkistä pahoinvointia, kuten masennusta ja ahdistusta, on rituaalien puute suurten elämänmuutosten kynnyksellä. Yksi tärkeä rituaali on lapsivuodeajan päättyminen ja äidin paluu yhteiskuntaan yksilönä pyhän tapahtuman, synnytyksen jälkeen. Siispä olen todella iloinen, että minulle tehty sulkemisseremonia sai laajaa mediahuomiota jopa Seiska-lehteä myöten. Tässä postauksessa kerron sulkemisseremoniasta.

Vuoden luetuimmat postaukset 2018, Maria Nordin

Viidenneksi luetuin postaus – Me, myself and I

Pidän tätä postausta vuoden parhaana, ja ehkä jopa yhtenä blogihistoriani tärkeimistä postauksista. Haastattelin arvostettuja aivotutkijoita minän rakenteesta. Se miten käsitämme itsemme vaikuttaa tutkimusten mukaan vahvasti hyvinvointiimme. Ja siihen, miten suhtaudumme itseemme voi vaikuttaa. Tämän jos oivaltaa on asiat hyvin.

Kuudenneksi luetuin postaus – Ei rintsikoille!

Viimeisen vuoden aikana olen luopunut kokonaan rintaliiveistä. Tämä on osa elämäntapaani, jossa haluan kyseenalaistaa meille suunnatut arvot ja toimintatavat sekä kauneusihanteet. Uskon, että rintaliivit voivat myös olla osasyy rintojen alueen terveysontelmiin. Lue lisää tästä.

Seitsemänneksi ja yhdeksänneksi luetuimmat postaukset – Vauvan hankinnat!

Kulutusvalinnat kiinnostavat. Kymmenen luetuimman postauksen joukkoon ylsivät siis postaukset jossa kerron mitä olen vauvalle hankkinut ja mitä en ole vauvalle hankkinut. Postaukseen hankinnoista pääset tästä. Ja mitä kaikkea ei olla hankittu vauvalle selviää tästä.

Kahdeksanneksi luetuin postaus – Mikä raskausviikko?

Tässä postauksessa pohdin, miten erilaista olikaan odottaa kolmatta vauvaa. En ollut enää samalla tavalla pakonomaisesti kiinnostunut siitä, millä viikolla olen. Muutenkin, kolmas odotusaika oli aivan erilainen kuin edelliset.

Kymmenennekeksi luetuin postaus – Vaipaton vauva

Tämä postaus kertoi arjesta vastasyntyneen kanssa. Kerron tässä myös vauvojen vessahätäviestinnästä, jota opetan verkkokurssilla ja jota olen harjoittanut kaikkien kolmen vauvamme kanssa. Elämää vastasyntyneen kanssa.

Bonus: 11. luetuin postaus – Asiaa kosmetiikasta raskausaikana

Lisäksi haluan nostaa tähän yhdenneksitoista luetuimman postauksen, joka liittyy kosmetiikan käyttöön raskausaikana. Tämän lisään, sillä tieto tyttöjen murrosiän aikaistumisesta on saanut tutkijatkin pohtimaan, voisiko syynä olla arjen kemikaalit, joita saamme myös kosmetiikan kautta. Itse en ole käyttänyt koko raskausaikana lainkaan kosmetiikkaa. Haluan tässä myös mainita, että on täysi urbaani legenda, ettei kosmetiikka imeydy ihon pintaa syvemmälle. Se ei pidä paikkaansa, sillä kosmetiikan säilöntäaineita on todettu jopa istukasta ja vauvan verestä. Vaikka tuote ei kokonaisuudessa imeydy vereen, sen ainesosia ei mikään estä imeytymästä verenkiertoon. Tässä kirjoitukseni kosmetiikasta raskausaikana.

Onko sinulle jäänyt mieleen joku tietty postaukseni? Mistä toivot että kirjoitan ensi vuonna?

Ihanaa uutta vuotta teille lukijani! Toivotan jo varmuuden vuoksi, vaikka yritän vielä saada yhden postauksen ennen vuodenvaihetta ulos.

Artikkelikuva Slingography

Alin kuva Dora Dalila

1 Comment

  1. kata
    29.12.2018

    Kiitos hyvästä blogista ja hyvistä ajatuksista joita olen sen kautta saanut pohdittavaksi itselleni! Oikein ihanaa uutta vuotta Maria! <3

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top