Vanha suola kaunistaa

IMG_5307
Kerroinkin, että olen kärsinyt iho-ongelmista ikuisuuden, eli melkein kaksikymmentä vuotta. Ongelma alkoi teini-iässä, mikä on kai ihan tavallista. Kokeilin läpi kaikki akneen tarkoitetut antibiootit, ulkoisesti ja sisäisesti. Lisäksi käytin vuosia e-pilleitä ja kävin säännöllisesti solariumissa ja ultraäänikasvohoidossa, jotta iho pysyisi jotenkin kunnossa.
Voiteista, linimenteistä, kuorinnoista, naamioista on se hyöty, että näiden kanssa häärätessä tulee tunne, että tekee jotain. Ja tosiaan kyllä voiteilla iho tulee pehmeämmän tuntuiseksi, jos on ennen rasvausta pessyt ihonsa saippualla tai puhdistusgeelillä korpuksi.
Äitini on kosmetologi ja yritin hänelle tätä kosmetiikan käytön järjetöntä oravanpyörää manifestoida jo teini-ikäisenä, kun huomasin, että mikään aine ei tosiaan tuonut parannusta epäpuhtaaseen ihooni. Äitini sitkeästi antoi minulle tuotesarjan toisensa perään kokeiltavaksi.
Kokeilin terapiasuolaakin ensimmäistä kertaa teininä, mutta unohdin tuotteen vuosikymmeneksi. Kun sain ensimmäisen lapsen, sain äidiltäni lahjan. Vanha tuttu, sinipunavalkoinen MeineBase -purkki, jämähti kylpyammeemme laidalle.
Ja ihonhoitorutiinini muuttuivat kertaheitolla.
IMG_5315

Mitä Meine Base on?

MeineBase -sisältää ruokasoodaa, merisuolaa sekä jauhettuja mineraaleja. Tämä ei ole uusi keksintö, vaikka purkissa kerrotaankin, että Meine Basea on valmistettu tällä reseptillä vuodesta 1993. Emässuola jatkaa 10 000 vuotta vanhaa kehonhoitoperinnettä, nimittäin jo muun muassa antiikin Kreikassa, Egyptissä, Roomassa ja muinaisessa Japanissa sekä Meksikossa on tiettävästi käytetty emäksisiä ihonhoitotuotteita. Meine Basen pH on noin 8,5. Suola jättää iholle suojaavan emäsvaipan.
Meine Basen käyttäminen yksinkertaistaa ihonhoitorutiineja niin, että minäkin jaksan hoitaa ihoani. Meine Basen myötä meidän kylppäristä puuttuvat ainakin nämä: kylpyvaahto, puhdistusaine, shampoo, vauvaöljy, vartalovoide, kuorinta-aine, puhdistusmaito, suihkugeeli, deodorantti… Edellä mainitut tuotteet ovat täysin turhia, kun iho voi niin hyvin!
 

Olen käyttänyt Meine Basea

 • lasten kylpyihin
 • omiin kylpyihin
 • lasten hiusten pesuun
 • omien hiusten pesuun
 • ihon puhdistukseen
 • meikin poistoon
 • ihon kuorintaan
 • nenähuuhteluihin
 • kainaloihin deodoranttina
 • käsienpesuun saippuan sijaan
 • jalkakylpyihin

 
Tässä on lista lukuisista muista tavoista, joilla MeineBasea voi käyttää. Liitteessä on myös käyttöohjeet kuhunkin käyttötarkoitukseen.

IMG_5311

Ihon puhdistus ja kuorinta

Kasvot puhdistan niin, että töpsytän kostutetun sormenpään suolapurkkiin. Kostutan kädet ja hankaan suolaa hetken kämmenten välissä, jolloin suolarakeet hieman sulavat. Jos teen kuorinnan, jätän rakeiden liotusvaiheen pois. Sitten pesen kasvot suolaisilla käsilläni ja huuhdon kevyesti vedellä. Jos olen meikannut, toistan pesun kaksi kertaa.
IMG_5443Näin pieni määrä suolaa riittää kasvojen puhdistukseen!
Emäsvaipan voi tosiaan tuntea Meine Basea iholta huuhtoessa. Kun iholla on emäsvaippa, ihon pinta tuntuu märkänä limaisen liukkaalta eikä nahkealta. Meine Base -pesun tai kylvyn jälkeen ei siis kannata huuhtoa liikaa. Itseasiassa Meine Basen valmistaja suosittelee, että Meine Basea käyttäessä kasvot pestään vain illalla. Aamulla riittää vesipesu.
Ja väite, että vesi kuivattaa ihoa, on todistetusti tarua. Pesu turhilla kemikaaleilla on se, mikä saa ihon korpuksi.
 

Emäksinen lapsivesikylpy

Meillä on kylpyamme, mutta käyn siinä harvoin. Suihkussa käydessäni laitan hieman suolaa kämmenelle ja hieron vartaloni suolalla ja vedellä.
Lapsemme kylpevät useammin. He eivät pidä vaahtokylvyistä, sillä vaahtokylvyn jälkeen vaadin todella tarkan huuhtelun, ettei saippuaa jää iholle. Meine Base kylvyn jälkeen ei lapsia tarvitse tai kannata huuhtoa. Jos lapset ovat kovin mutaisia, pesen heidät ennen kylpyä.
Lapsista on suolakylpy on vaahtokylpyä hauskempi. Annan lapsille omat suolakipot kylpyyn. He leikkivät purkeilla ja valkoisella jauheella tehden itse itselleen emäksisen kylvyn.
Suola muuttaa siis kylpyvedenkin lievästi emäksiseksi. Yllätys, yllätys, lievästi emäksistä on myös lapsivesi! Nyt en enää ihmettele, miksi meidän lapsilla on niin pehmeät ihot. Rasvaa tai vauvaöljyä eivät ole koskaan tarvinneet!

IMG_5301

Hiuspohjan ja hiusten pesu

Lasten kuin omankin hiuspohjan pesen myös Meine Basella. Hankaan suolaa käsiin ja työnnän sormet hiusten välistä päänahalle. Hankaan ja levittelen hieman, annan vaikuttaa ja huuhdon. Aloitin rutiinin vasta jonkin aikaa sitten kun kaikki luomushampoot, joita olin saanut kokeiltavaksi, loppuivat. En enää koskaan vaihda takaisin entiseen, sillä päänahan suolapesukuurin myötä hiusten rasvoittuminen on vähentynyt huomattavasti. Kerron nopoo-kokeiluistani lisää toiste.
Meine Basea saa monista luontaistuotekaupoista sekä apteekeista. Yksi purkki riittää minullakin jopa vuoden, tuote on todella riittoisaa.
IMG_5302
PS. Oletko kuullut MeineBasesta?

66 Comments

 1. Anna
  12.9.2015

  Kuulostaapaa hyvältä! Mietin itse, kun silmäni ovat tosiaan ne hyperherkät, että kirveleekö Maine Base silmiä?

  Vastaa
  1. Maria
   12.9.2015

   Tästä ei ainakaan mun nenään haihdu mitään tuoksua. Pesen kasvot tällä päivittäin. Ikinä en ole vielä onnistunut saamaan tätä silmääni, ei kyllä tee mieli kokeilla, sillä suola ainakin kirveltää! Eli varovaisin ottein silmien lähellä. Itse pesen kyllä silmäluomien päältä, mutta pidän luomet kevyesti kiinni painettuina.

   Vastaa
 2. Lydiah
  12.9.2015

  Kiitos tästä Maria! Lähtee heti testiin! Jospa tästä apu näppyläiseen ihooni…

  Vastaa
  1. Maria
   12.9.2015

   Olen jo aiemmin kirjoittanut maidottoman ja gluteenittoman ruokavalion tärkeydestä. Eli niitä kannattaa myös kokeilla.

   Vastaa
 3. P
  12.9.2015

  Mahtavaa! Korvaa kyllä puhdistusvaahdon kauppalistaöta 🙂

  Vastaa
  1. maria
   13.9.2015

   Jes!

   Vastaa
 4. Hoo
  13.9.2015

  Minulla on useamman vuoden ollut kasvoissa aknea. Kokeiltu on monenlaisia juttuja ihon kunnon parantamiseksi. Vehnätön ja sokeriton ruokavalio on useamman vuoden ajan ollut käytössä ja helpottaa PCO:ta. Pitääpä kokeilla, että jos tämä auttaisi kasvojen acneen minullakin. Kiitos vinkistä!

  Vastaa
  1. maria
   13.9.2015

   Kannattaa kokeilla! Entäs maidoton ruokavalio? Itselläni maito pienissäkin määrissä aiheuttaa myös aknea.

   Vastaa
 5. Nimetön
  13.9.2015

  Tätä pitää saada kokeilla!
  Ei pelkästään se, jos pärjäisi yhdellä purkilla kymmenen sijaan, vaan myös se, että olen jo jonkin aikaa etsinyt päänahan hoitoon jotakin ”uutta” ja paremmin siedettävää.

  Vastaa
  1. maria
   13.9.2015

   Joo, kerron myöhemmin tosiaan tarkemmin miksi lopetin tavallisen shampoon käytön. Päänahka ei vaan tykännyt.

   Vastaa
 6. niinu
  13.9.2015

  Moi!
  olen käyttänyt Meine Basea aika monta vuotta jo ja on kyllä todella riittoisaa! itse vain hieman arastelen päivittäistä kasvojenpesua sillä koska suola on melko hankaavaa (kuorivaa) vaikka hieroisi hellästikin (=onko hyväksi päivittäin)? mutta silti ihan ykköstuote! Hiustenpesua en ole kokeillut, pitää koittaa suostutella myös mies kokeilemaan sillä hänellä on ongelmia hiuspohjan kanssa 🙂

  Vastaa
  1. maria
   13.9.2015

   Hmm. Kyllähän se on hieman kuorivaa. Itse käytän kasvoille todella todella vähän. Jopa vähemmän kuin tuossa kuvassa on sormenpäällä suolaa. Siitä määrästä saa kyllä rakeet nopeasti liotettua käsiin. Sitten vain sitä liuosta hankaan kevyesti kasvoihin. Olen käyttänyt pitkään päivittäin, en usko, että on aiheuttanut ihon ohenemista ainakaan.
   Miehille tämä sopii myös hyvin! Suolaa päähän vaan!

   Vastaa
 7. pauliina
  13.9.2015

  Sopisikohan atooppiselle iholle?

  Vastaa
  1. maria
   13.9.2015

   Kokeilisin ehdottomasti!

   Vastaa
 8. Ulla
  13.9.2015

  Täyty kokeilla,16v pojalla on vähän ihon kanssa vaikeaa…mulla taas kuiva päänahka.Kurkkasin,että 75g purkki on jtn 10€.

  Vastaa
  1. maria
   13.9.2015

   Kannattaa kokeilla. Poikaa saa varmaan kädestä pitäen opastaa, että ei hulauta koko purkkia kerralla. Uskomattoman pieni ripaus suolaa riittää kasvojen puhdistukseen!

   Vastaa
 9. Koo
  13.9.2015

  Ihanaa Maria, kun sun ideat ja ajatukset on niin raikkaita ja antaa hyvän vastuksen tälle nykyiselle kosmetiikkahölynpölylle. Virkistävää! Tää suolajuttu kuulostaa kyllä hyvälle ja kokeilemisen arvoiselle. Mun päänahka ja kasvot ainakin tarvii tätä erityisesti. Ajattele, että tää maailma on niin hullu et mä tod näk en kehtais sanoa käyttäväni kaikkien ”tavallisten” tököttien sijaan suolaa, ikätoverit pitäis mua sekopäänä. Pidän tän postauksen mielessä ens kerran kaupoilla! -Koo

  Vastaa
  1. maria
   14.9.2015

   Ihana viesti. Ja voi herramunjee, en ole tajunnut, että tilanne on noin paha. Muistan että jo teininä ajattelin näitä mun juttuja. Silloin en uskaltanut myöskään aina vastustaa massaa, mutta jotenkin tyytyväisenä myhäilin, että onneksi tulevaisuudessa nuoret on paljon fiksumpia. Olin ihan varma, että nykyään kaikki osaisivat jo nähdä kaiken turhan läpi, mutta ei… Ja rohkeasti vaan, kerro kavereille paremmat vaihtoehdot myrkkytököteille!

   Vastaa
 10. […] pitkästä aikaa arvonta. Osallistua voi kirjoittamalla tänne kommenttikenttään jonkin ”vanhan suolan, joka janottaa”. Jotain mitä kaipaat menneisyydestä. Ja jos et keksi, kirjoita vaan että Meine Base. […]

  Vastaa
 11. Me3
  16.9.2015

  Kaipaan lapsuudesta monta asiaa. Lapsena osasi vain olla ja nauttia asioista kiireettä. Päiväunille nukahtaminen kissaa silitellen oli parasta..
  Enää ei osaa rauhoittua aloilleen ja nauttia hetkestä. Kaipaan myös läheisiä jotka eivät enää kanna maallisia murheita harteillaan.

  Vastaa
 12. L
  29.9.2015

  Täytyy ottaa testiin, josko tuosta löytyisi apu päänahan psoriin. Tähän asti paras apu löytynyt kookosöljystä, mutta en välittäisi sen jättämästä über-rasvaisesta pehkosta.

  Vastaa
  1. maria
   29.9.2015

   Joo, kannattaa ehdottomasti kokeilla. Ehkä voisi tehdä niin, että laittaa ensin kookosöljyn hoitamaan ja sen jälkeen pesee pois Meine Basella. Voisi toimia!

   Vastaa
 13. Mira
  29.9.2015

  Itse taas käytän ruokasoodaa lähes kaikkeen. Olen viimeisen vuoden pessyt tukkaa pari kertaa viikossa ruokasoodalla ja välillä huuhdon laimennetulla omenaviinietikalla. Ja kasvojakin pesen ruokasoodalla. Joidenkin mielestä ilmeisesti ruokasooda kuivattaa ihoa, mutta ei mulla, koska käytän pari kertaa viikossa. Muuten pesen huolellisesti vedellä ja harjaan hiuksia, jotta päänahan omat rasvat levittyy. Ja kyllä, urheilen ja hikoilen harvase päivä.
  Mutta tuo suolakin voisi olla mielenkiintoinen tuttavuus, tuskin sekään kuivattaa sen enempää.
  En ole kokonaan kemikaaleista luopunut, välillä käytän jotain tuoksurasvaa , meikkejä ja vartalotuoksuja..

  Vastaa
  1. maria
   29.9.2015

   Joo, suosittelen. Tämä kuivattaa huomattavasti vähemmän kuin ruokasooda. Hiuksille ainakin hellävaraisempi, mutta puhdistaa silti yhtä hyvin.

   Vastaa
 14. Kaija
  29.9.2015

  Jätin myös lähes kaikki kaupan tuotteet pois käytöstä hiuspohjan psorin takia. Hiukset pesen kerran viikossa omatekemällä saippualla ja huuhtelen välillä milloin milläkin keittiöstä löytyvällä aineella. Ja hiuspohja voi paremmin.

  Vastaa
  1. maria
   29.9.2015

   Kiinnostavaa. Kokeile huviksesi myös tätä joskus. Mulla on nyt vielä uutena Molkosan-huuhtelu.

   Vastaa
 15. Minna
  29.9.2015

  Millaisiin iho-ongelmiin sulla auttanut? Osaatko sanoa miten eroaa suolasaippuasta? 🙂

  Vastaa
  1. maria
   29.9.2015

   Suolasaippuaa olen joskus käyttänyt myös. Se on hieman kuivattavampi.
   Meine Basessa on suolan lisäksi ruokasoodaa ja mineraaleja. Eli se on laimeampaa ja emäksisempää kuin pelkkä suola.

   Vastaa
 16. pikkulintu
  1.10.2015

  Hei Maria,
  kerroit muistaakseni jossakin käyttäväsi kosmetiikkana perheelläsi Meine Basen lisäksi säännöllisesti vain käsisaippuaa ja hammastahnaa. Mikä käsisaippua ja hammastahna on teillä osoittautunut toimivaksi ja mahdollisesti kemikaalipiheimmäksi vaihtoehdoksi?

  Vastaa
  1. maria
   1.10.2015

   Käsisaippuoita on saatu lahjaksi äidiltäni, joten en ole aikoihin saanut valita sitä itse! Hammastahna tähän mennessä aika perus, kun ostettiin jossain matkalla. Kestää ikuisuuden yksi tuubi! Joskus käytetty ekompiakin. Nyt olen alkanut pestä aamuisin pelkällä suolalla. Isoisälläni oli vain yksi reikä elämänsä aikana, hän pesi aina hampaansa suolalla…

   Vastaa
 17. […] Meine Basella – viimeiset 1,5 kk – hiukset paremmat kuin koskaan […]

  Vastaa
 18. Annis
  12.10.2015

  Itsellänikin on shampooton kokeilu meneillään. Ruokasooda itsenään oli minun hiuksille liian vahvaa – tuntui että hiukset suorastaan paloivat puhtaaksi. Siis puhdasta kyllä tuli mutta samalla myös rutikuivat hiusten latvat. Ja luin myös että sooda vahingoittaa hiusta. Mietityttää siis tuossa Maine Basessa tuo sooda – että onko se sen hellempää jos on yhdistettynä suolaan? Ja lasten pesuvedessä nyös mietityttää että miten se pehmentää ihoa

  Vastaa
  1. Maria
   12.10.2015

   Itse en käyttäisi ruokasoodaa juuri tuon takia. Meine Basessa on ruokasoodan lisäksi mineraaleja ja suolaa. Kylpyvedestä tulee Meine basella yhtä emäksistä kuin lapsivesi. eli sopii hyvin iholle. hiustenpesuun käytän tuotetta vain ripauksen ja pesen vain hiusten tyven ja päänahan. niinpä latvat ovat olleet paljon paremmassa kunnossa kuin ennen.

   Vastaa
 19. Anni
  16.10.2015

  Kiitos vinkistä! 🙂 auttaisko finniseen ihoon?

  Vastaa
 20. MinnaK
  20.10.2015

  Saako käytön jälkeen laittaa esim rasvaa naamaan tai muita tuotteita esim illalla?

  Vastaa
  1. maria
   20.10.2015

   Joo! Itse laitan aina kukkaisvettä kasvovetenä ja jotain öljyä.

   Vastaa
   1. Riikka
    22.10.2015

    Löysin eilen vinkin että siitä omenaviinietikasta (jota siis Maria suositteli hiustenhoitoaineeksi) voi tehdä myös kasvoveden. Pakkohan sitä on kokeilla! Ohessa linkki: http://www.voice.fi/daami/muoti-ja-kauneus/kauniimpi-iho-hohtavammat-hiukset-9-tapaa-kayttaa-omenaviinietikkaa-kauneudenhoitoon-69892

   2. maria
    22.10.2015

    Kiitos! Minäkin aion kokeilla!

 21. Anna
  22.10.2015

  Hei, nopoo-idea kuulostaa ihan mielenkiintoiselta, kiva että kirjoitit tästä. Mutta olen hieman skeptinen sen suhteen, mitä Meinebase sisältää. Jos olen ymmärtänyt nyt oikein sisältö on ruokasoodaa, merisuolaa ja ”mineraaleja”. Siinä kaikki, ..-ko? Jos Yliopiston verkkoapteekin selosteeseen on luottaminen, nopeasti katsottuna nämä ”mineraalit” ovat kaikki kemialliselta kaavaltaan piioksideja (SiO2), siis käytännössä ..hiekkaa. Ettei kyse olisi lähinnä siitä, että tuote on emäksinen. Saisiko saman tuloksen aikaan vaikka Maldonin ja ruokasoodan sekoituksella tai vaikka Epsomilla? Nämä olisivat huomattavasti halvempia vaihtoehtoja. Voin olla väärässäkin skeptisismissäni, mutta kun puhutaan puolijalokivien nimistä tuoteselosteen kohdalla, epäilen, että taustalta voi löytyä ”parantavat kivet” -ideologiaa….

  Vastaa
  1. maria
   22.10.2015

   Ei pidä paikkaansa. 😀 Yritin tietenkin tehdä itse oman sekoituksen. Kokeilin nimittäin suola-sooda sekoitusta. Ei toimi. Eikä myöskään pelkkä sooda, lopputulos hamppuisat hiukset. Kun tuota Meine Basea levittää iholle, jää sellainen ohut lima iholle. Mielestäni sitä ei tule soodalla. Ja hiuksiin kun laitan sitä, sen liman saa vaahtoamaan. Tätäkään en ole koskaan saanut pelkällä soodalla. Eli ilmeisesti mineraaleilla on jokin tehtävä.

   Vastaa
   1. Maria
    23.10.2015

    Mulla ei ole siis mitään sitä vastaan että keksii halvemman vaihdoehdon. Mietin että jos sekottaisi suolaa, soodaa ja savea? Kokeilen!

 22. Anna
  23.10.2015

  Okei, väärässä ollaan siis. Mietinkin pitäisikö testata pelkkää sooda-suola -seosta, mutta hyvä tietää jo, ettei toimi. Mistä ihmeestä tuo saadaan aikaan? Täytyy käydä katsomassa kaupassa sen sisällyslista tarkemmin.. Tuo viimeisin ehdotuksesi saven lisäämisestä on kyllä nähdäkseni järkeenkäyvä ja kokeilemisen arvoinen. Täytyy pyöritellä mielessä tuota hiukan.. 🙂

  Vastaa
  1. maria
   24.10.2015

   Itsekin tätä mietin vielä eilen illalla. Eli Meine Basessa on Sodium carbonate ja Sodium bicarbonate. Eli soodaa ja ruokasoodaa? En tiedä, mikä ero näillä tarkalleen on. Ja jauhemaista savea voisi lisätä – eikös se ole niitä mineraaleja… Lupaan kokeilla tätä seosta seuraavalla pesukerralla!

   Vastaa
 23. HANNA
  18.11.2015

  Hei! Käytätkö suolalla kasvojen pesun jälkeen kasvovettä tai kosteusvoidetta?

  Vastaa
  1. Maria
   18.11.2015

   Nyt olen löytänyt aivan parhaan yhdistelmän: laitan kukkaisvettä tai ruusuvettä (leivontaan tarkoitettua) ja sen jälkeen laitan pari tippaa hamppuöljyä. Siis ihan syötäväksi tarkoitettua.
   Iho on parempi kuin ikinä!

   Vastaa
 24. Kaiss
  22.11.2015

  Moi Maria! Innostuin melkein jo hankkimaan Meine Basea, kunnes jäin miettimään erästä asiaa. Ihon pH-arvo on lievästi hapan (jolloin se suojautuu esim. emäksisestä tykkääviä bakteereita vastaan) Monet mm. apteekeissa myytävät pesuaineet (esim. SebaMed, Eucerin) ovat lievästi happamia ja monet ihotautilääkäritkin suosittelevat lievästi happamia pesuaineita. Miten Meine Basen emäksinen pH auttaisi suojaamaan ihoa bakteereilta ja epäpuhtauksilta? Vai onko niin, että esim akne- tai atooppisen ihon pH on jotain muuta kuin ns. normaali-ihoisen vai miten tää menee? Uskon kyllä siihen, että moni iho-ongelmainen on saanut avun Meine Basesta, mutta mihin tämä perustuu??

  Vastaa
  1. Maria
   23.11.2015

   Tätä olen miettinyt todella paljon! Luulen, että tässä on isompikin ”harha”, jota ei ole ymmärretty. Ihon pH on hapan, sillä ihon kautta hien kanssa poistuvat kuona-aineet ovat happamia. Emäksinen suola nopeuttaa happojen poistumista elimistöstä, sillä pitoisuuksilla on taipumus tasoittua, kuten myös pH:lla. Osa parantavasta vaikutuksesta on myös itse suolalla. Moni atoopikko saa avun merivedestä. Ja happo-emäs juttuu liittyen vielä huomio: lapsivesi on emäksistä.

   Vastaa
   1. Hennate
    14.5.2016

    Hei Maria, kiitos tästä blogista, paljon mielenkiintoista asiaa! Itseänikin kiinnostaisi kovasti kokeilla Meinebasea ihon ja hiusten hoitoon, mutta juurikin tuo emäksisyys mietityttää. Parissakin blogissa, joihin olen tutustunut (Thank Your Bodyn taisitkin jossain omassa tekstissäsi mainita, toinen on Kanelstrand), on korostettu PH-tasapainon merkitystä iholle. Esimerkiksi ruokasoodaa en ole uskaltanut käyttää iholleni ollenkaan sen emäksisyyden takia. Kanelstrandin kirjoittaja kertoo käyttäneensä kolme vuotta (!!) ruokasoodaa hiusten puhdistukseen ennen kuin huomasi sen tekevän tuhoa päänahalleen ja hiuksilleen. Kananmunaakaan en tällä perusteella suosittele hiustenpesuun, sillä sen PH on tuoreudesta riippuen 7-9 ja ihon alle 6.
    Olen puolisentoista vuotta pessyt hiukseni ruisjauholla (ohje alunperin Kanelstrandista), johon nykyään lisään aloe vera -kookosmaito -seosta tuomaan hoitavuutta. Toimii todella hyvin, on vain melko työlästä kun hiukseni ovat pitkät ja paksut. Ruisvellin levittäminen koko päänahkaan nimittäin vie melkoisesti aikaa. Myrkyttömyyden ja hiusteni upean kunnon takia jaksan nähdä vähän enemmän vaivaa. Ei suolankaan levittäminen hiustyveen ehkä helpoimmasta päästä ole, mutta ainakin vähemmän sotkuista kuin ruisjauho.
    Kasvoni pesen iltaisin konjakkisienellä, aamuisin pelkällä vedellä. Sieni on ihan jees, mutta nyt keväällä olen tainnut saada kaverikseni jonkun allergian sillä ihoni kuivuu ja nostaa pieniä näppylöitä, mitä se ei ole ikinä ennen tehnyt. Arganöljyni loputtua olen kokeillut iholle nyt avokado- ja ruusunsiemenöljyä, jotka tietysti myös saattavat olla ihon reagoinnin takana, mutta eivät selitä muita, pidempiaikaisia oireita.
    Jos vain tuo PH-arvo ei olisi niin valtavan korkea, olisin jo ostanut testipurkin Meinebasea. En haluaisi edes alkaa testata tuotetta, jonka pitkäaikainen käyttö epäilyttää. Vaihtoehtona olen miettinyt luonnollisen, puhtaan mineraalisuolan kokeilemista, johon ei ole lisätty soodaa. Osaatko valaista tätä asiaa yhtään enempää, niin että kemiablondikin tajuaa?

   2. Maria
    18.5.2016

    Meine Basen teho perustuu emäksisyyteen. Itse olen käyttänyt lähes 20 vuotta – en ole huomannut haittavaikutuksia. Ihmiskunta on käyttänyt emäksistä ihonhoitoa tuhansia vuosia. Ihon epäpuhtaudet ovat happamia, emäksisen vastakohta siis. Happamuus kyllä palauttuu ihan itsessään.

  2. Maria
   23.11.2015

   Ja vielä jatkoa. Verrattuna muihin pesuaineisiin Meine Base on silti hellä. Eli kaupan SebaMedit ja muut sisältävät aina ärsyttäviä kemikaaleja sekä säilöntäaineita. Nämä huuhtovat iholta oman suojakerroksen sekä hyvät bakteerit.

   Vastaa
 25. Katja
  16.1.2016

  Hei! Voiko Meine Basea käyttää lapsen kylvetykseen, jos lapsella on esim. limakalvot hiukan ärtyneet? Kirveleekö?

  Vastaa
  1. Laila
   26.3.2016

   Jään seuraamaan, minua kiinnostaisi tämä myös. Vauvan ensimmäisiin kylpyihin lorautimme vähän oliiviöljyä, mutta se ei ilmeisesti oikein sopinut. Ennen kuin siirrymme löträämään muilla öljyillä olisi kiva kokeilla suolalla. Meine Basea voi siis ilmeisesti käyttää myös vauvan kylpyvedessä. Mitenköhän on muiden suolojen kanssa. Tuparilahjaksi saatua suolaa on vielä jäljellä aivan sairaasti – iso pussi kalaharin suolaa ja ruususuolaa. Voisikohan niitä ajatella käyttää vauvan kylpyvedessä? Onkohan Marialla tai kenellä muulla kokemuksia?

   Vastaa
   1. Maria
    28.3.2016

    Voi toki käyttää, mutta Meine Basessa on paljon muutakin kuin suolaa. Suosittelen kokeilemaan, niin huomaat eron.

 26. Toinen Maria 30v
  8.4.2016

  Hei Maria! Kiitos suuresti tästä kirjoituksestasi! 🙂 Löysin ikään kuin vahingossa kirjoituksia Meine Basesta, mukaan lukien sinun kirjoituksesi. Kuulosti niin hyvältä, joten ajattelin että täytyyhän tuota kokeilla. Minulla on ollut kuiva ja rasvoittuva iho, aikuisiällä myös finniä pukannut aina johonkin. Hiukset on teini-iästä asti olleet rasvoittuvat ja joka päivä on täytynyt suihkussa käydä. Nyt luulin jo löytäneeni hyvät ja hellävaraiset tökötit joka tarkoitukseen, mutta meine basen käyttöön kun vertaa niin väärässä olin! 😀 Ennen kasvoja alkoi kiristää pian suihkun jälkeen ja rasvailin naamaa aamuin illoin. Nyt ei nassea tarvitse olla rasvaamassa, mutta välillä kookosöljyä laitan nukkumaan mennessä ihan jo sen takia, että olen aivan ihastunut siihen tuoksuun. Ja kaikin puolin iho ja hiukset voivat paremmin. 🙂 Hiukset tuntuvat puhtaammilta ja tuuheammilta, välillä kun käytän lisäksi tuota omenaviinietikkaliuosta hoitoaineena niin hyvässä kunnossa pysyy. Täytyykin käydä seuraavaksi metsästämässä mistä löytyisi tuota kukkais- tai ruusuvettä! Kiitos siis!

  Vastaa
  1. Maria
   10.4.2016

   Ihana! Nää on parhaita palautteita! Kiitos kun kerroit.

   Vastaa
 27. Sirpa
  2.7.2016

  Hei! Käytän myös Meine Basea peseytymiseen ja kuorintaan. Sen lisäksi kotimaista Lactolinea. Kosteusvoiteen kasvoilta (muualla en käytä myöskään) jätin jo vuosia sitten pois ja tadaa! Rasvoittuminen ja epäpuhtaudet loppuivat hyvin nopeasti. Ikää minulla on 46 vuotta.

  Vastaa
 28. Micu
  14.11.2016

  Kiitos tästä postauksesta! huomenna ostamaan tätä tuotetta 🙂

  Vastaa
 29. Jonna
  9.1.2017

  Moi Maria! Osaatko sanoa että kirveleekö tää silmiin? Meidän tytöillä on niin paksut hiukset et on pakko käyttää jotain puhdistukseen ainakin kerran kaks kuussa.

  Vastaa
 30. […] matkakosmetiikan olla todella ympäristöystävällistä. Siksi minulla oli tällä kertaa mukana MeineBase, joka osoittautui kyllä entistä arvokkaammaksi tällä […]

  Vastaa
 31. […] yhteistöitä. Esimerkiksi Lunette-kuukautiskuppiarvonta sai ihan valtavan suosion! Myös MeineBase on ollut ihan todella kiitelty case – moni on löytänyt blogini kautta siitä tehokkaan avun vuosikausia kestäneisiin […]

  Vastaa
 32. […] Lisää kirjoituksiani MeineBasesta: Hiusten pesu MeineBasella Vanha suola kaunistaa […]

  Vastaa
 33. […] Meine Base -suolaa ihon ja hiusten pesuun […]

  Vastaa
 34. Anette
  13.10.2017

  Maria, mitä mieltä olet tästä (tai oletko jo lukenut?): http://katjakokko.com/emaksisen-ihonhoidon-jarjettomyys/
  Ehdin jo innostua tästä maine basesta, mutta luettuani tuota, alkoi epäilyttää. Mielelläni kuulisin mielipiteesi kirjoituksesta (mielenkiintoisia kommentteja myös tuolla k.boxissa).
  Kiitos jo etukäteen!

  Vastaa
  1. Maria
   15.10.2017

   Voi, tässä kirjoituksessa on tosi monta väärinymmärrystä. Ihmisen ihon pH on ollut vielä 60-luvulla täysin eri kuin nykyään (pH oli ennen lähempänä neutraalia). Nimenomaan vääränlaisen kosmetiikan, ympäristömyrkkyjen, stressin ja ruokavalion muutosten mukaan ihmisten keskimääräinen ihon pH on muuttunut happamammaksi. Se, että ihon keskiverto pH on nykyään happamampi kuin ennen ei kuitenkaan ole merkki siitä että se olisi hyvä tai terve asia. Ihon tärkeä tehtävä on auttaa munuaisia poistamaan kehosta ylimääräisiä happoja. Tätä tehtävää tukee emäksinen ihonhoito.
   Kirjoitan lisää tästä aiheesta piakkon!

   Vastaa
   1. Jenni
    24.8.2018

    Se että Meinebasen pH on emäksinen ei välttämättä tarkoita, että ihon kuuluisi olla emäksinen. Voihan olla, että ihon nimenomaan kuuluu olla hapan, mutta emäksisen suolan lisääminen iholle aktivoi ihon tuottamaan pH:ta laskevia aineita, jotka samalla kosteuttavat. Tai ehkä suola reagoi iholla olevien aineiden kanssa ja muodostaa jotakin ihoa hoitavaa ainetta? Lapsiveden pH:n yhteyttä asiaan en ymmärrä, kun ihmiset kuitenkin elää syntymän jälkeen kohdun ulkopuolella, missä olosuhteet on ihan erilaiset.

 35. […] suolaa myös kylvyissä. Nyt raskaana olen käynyt pari kertaa viikossa emäksisissä suolakylvyissä. Uskon, että ne tukevat hyvinvointia raskausaikana. Turvotusta ei ole ollut vielä […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top