Äiti musta tulee isona homekoira

Mitä isot edellä, pienet perästä. Paitsi ei aina. Meillä lapset leikkivät usein hometutkijaa ja homekoiraa. He ottavat leikkityökalupakin ja kulkevat ympäri asuntoa nuuhkien ja seiniä koputellen. Pieni punatukkainen homekoira haukkuu ja raapii seiniä tutkijan tarkaillessa suurennuslasin läpi. Välillä jompi kumpi, tutkija tai koira, piirtää suunnitelmia ja pohjapiirustuksia. Niissä on aina ilmanvaihto kohdallaan.
DSCF0840
Äidilläni oli oma kauneushoitola kodin yhteydessä. Olen miettinyt, onko työskentely kodin yhteydessä periytyvää. Käyn kohteissa tutkimassa, mutta raportit kirjoitan kotona työhuoneessa. Pidän siitä että voin tehdä töitä osittain kotona.
Kun minulta kysyttiin, mikä minusta tulee isona, aloitin listan poissulkemalla pahimman vaihtoehdon ”Ei ainakaan kosmetologi”. Sen jälkeen tuli pitkä ja usein vaihtuva lista ammatteja eläinlääkärin ja taiteilijan väliltä.
Toisaalta, ehkä kauneushoitolassa vietetystä lapsuudesta on peräisin kiinnostukseni kosmetiikkaan. Tai itseasiassa, pidin lapsena koko kauneudenhoitoalaa täydellisenä humpuukkina. Kosmetiikan sisältämistä haitallisista aineista en tietenkään maininnut kehuessani milloin mitäkin tuotetta äitini odotushuoneessa oleville asiakkaille. Yleensä asiakkaat poistuivatkin puteli mukanaan, vedet silmissä nauraen. Olen varmasti ollut eniten kosmetiikkaa myynyt viisivuotias.
IMG_0328
Mutta olen todella yllättynyt, kun tyttö on sanonut haluavansa isona homekoiraksi. En tiedä olenko tehnyt jotain oikein vai väärin. Ilmeisesti olen ainakin puhunut työasioista todella paljon kotona, kun rakennetekniikan käsitteet ja formaldehydi ääntyvät sulavasti jopa kolmivuotiaan suussa. Lapset myös tietävät, miltä home muun muassa voi haista. Se on todettu joskus muun muassa Helsinki-Vantaan lentokentällä. Myös muutama ohikulkija on saattanut lasten suusta kuulla haisevansa homeelle. Muutamia kertoja lapset ovat päässeet mukaan tutkimuskohteisiin. Parasta äidin töissä on homekoira Nexu, jota joskus käytän mittarina.
Miten teidän ammatit ovat läsnä lasten arjessa? Entä ovatko vanhepiesi ammatit periytyneet sinulle?
P.S. Moni on kysellyt mielipidettäni homekoirista. Kirjoitus aiheesta tulossa pian.

3 Comments

 1. Nimetön
  23.5.2015

  Jaa, onhan noista jokaisella ollut vaiheessa, jolloin ovat halunneensa isin tai äidin ammattiin. Esikoinen keksi jopa suunnitelman yhdistää ne ”sitten joskus” ammatikseen molemmat 🙂
  Lasten on ehkä helppo samaistua meidän vanhempien ammatteihin, kun kummallakin on perinteinen ja konkreettinen työ. Olla lääkäri, opettaja tai vaikka palomies on helpompi kuvitella kuin oleminen myyntipäällikkönä tai koodaajana ehkä.
  Itse en ajautunut vanhempieni ammattiin, mutta olisin kyllä periaatteessa voinutkin. Samantyyppiset vahvuudet tulevat tosin käyttöön nykyisessä ammatissani.

  Vastaa
  1. maria
   24.5.2015

   😀

   Vastaa
 2. Jenny
  25.5.2015

  Huomaamattani olen opiskellut hoito-alalle, isäni on palomies ja äitini hoitaa lapsia kotona 🙂

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top