Puluboin ja Ponin leffa – täydellinen elokuva koulujen aloitukseen

Kaupallinen yhteistyö: B-Plan Distribution
Huomioni on mennyt parin päivän ajan vauvaan, joten oli ihana tarjota isommille lapsille jotain erityistä. Sain luvan järjestää pienen yksityisnäytöksen Puluboin ja Ponin leffasta meidän ja naapuruston 6-9 vuotiaille lapsille. Osa katsojista tunsi Puluboin ja Ponin entuudestaan, mutta muutamalle lapselle nämä meidän perheelle jo läheisiksi tulleet hahmot olivat vielä tuntemattomia.
Linnoittauduimme lapsikatraan kanssa olkkariin Reinon tarjoillessa pizzasliceja, paitsi vauvalla oli tietty omat maidot mukana. Ei mennyt kauaakaan leffan alusta, kun kaikki lapset vuoroin tapittivat hiljaa, vuoroin räkättivät naurusta. Olipa ihana nähdä, että Puluboin ja Ponin höpsöt jutut herättävät niin monia tunteita myös elokuvana!
Puluboin ja Ponin tarinat ovat alunperin tulleet tunnetuiksi lastentarhanopettaja Veera Salmen hittikirjasarjasta. Meillä ei tosin ole luettu itse kirjoja, vaan olemme lasten kanssa kuunnelleet Puluboita ja Ponia suorastaan intohimoisesti YLE:n Lapset -sivustolla. Puluboin ja Ponin jutut olivat minusta niin hauskoja ja oivaltavia, että pidin huolen, että itsekin kuulin jokaisen jakson lasten kanssa.
Poni on oikeasti tyttö, joka haluaisi olla poni ja tarinan Puluboi sen sijaan on Hakaniemen torilla hengaileva hassu pulu, joka on Ponin mielikuvitusystävä. Leffassa Ponia jännittää koulun aloitus ja Puluboi päättääkin auttaa Ponia kaikin keinoin. Leffa onkin ihan loistava katsottava nyt ennen ensimmäisen koulupäivän alkua. Ainakin tässä enskariyleisössä leffan myötä nousi koulunaloitusinnostus – ja heppaleikki-innostus.
Lasten mielestä parasta leffassa olivat mainostauot ja Puluboin hölmöt jutut. Kaikki lapset antoivat leffalle maksimipisteet, mitä lie se tarkoittaakaan. Minusta leffa oli aivan super myös, vaikka huomasin miten kangistunut olikaan mielikuvitukseni, sillä tietenkin olin rakentanut äänikirjojen perusteella ihan omanlaisen mielikuvan niin Puluboista ja Ponistakin.
”Oli hyvä kun se Puluboi räppäs ja sitten kun se poni oli kärttynen. Elokuva kertoi siitä kun poni ei halunnut mennä kouluun, koska koulussa ei enää leikitty. Oli hyvä kun Puluboi ja poni esitti imurimyyjiä. Elokuva oli tosi hauska, mä nauroin tosi paljon, varsinkin Puluboi oli hirmu hauska. Ja elokuvassa olevat oikeat hevoset oli niin suloisia.” 
Fiia 8v
Minä, uudet ja vanhat Puluoboi ja Poni -fanit suosittelemme lapsille kautta maan! Käy kurkaamassa elokuvan trailer >>

2 Comments

 1. Minttu
  6.8.2018

  Hei! Kiitos tästä.postauksesta! Meidän lapsille myös puluboi tuttu ja leffaa mennään ehdottomasti katsomaan.

  Vastaa
 2. Miriam
  9.8.2018

  Hei Maria!

  Oletkohan huomannut tätä kansalaisaloitetta: ”Mikromuovien käytön kieltäminen kosmetiikassa lainsäädännöllä”? Tiedän blogisi seuraajana, että aihe on lähellä sydäntäsi. Kannatusilmoituksia tarvitaan vielä paljon lisää, että menisi eduskuntaan.. sulla on paljon aiheesta kiinnostuneita seuraajia, joten olisi mahtavaa jos voisit mainostaa tätä 🙂

  https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2986

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top