Esittelyssä äitiysvaatteet yllättävällä ominaisuudella – ARVONTA

Kaupallinen yhteistyö Bebes*

Kirjoitin viime viikolla lasten digi-pelaamisesta ja sen seurauksista. Vaikka aiheeni käsitteli aihetta pelihäiriöiden näkökulmasta, moni kommentoi että lasten pelaamista pitäisi rajoittaa myös turhan säteilykuorman takia. Aloin pohtia sähkömagneettiselle säteilylle altistumista raskausaikana.

En ole sinänsä huolestunut matkapuhelinten ja wlan-verkkojen säteilyn terveysvaikutuksista, mutta pyrin silti elämään ympäristötietoista elämää. Minulle se tarkoittaa sitä, että pyrin mahdollisuuksien mukaan välttämään turhaa altistumista säteilylle, silloin kun itse voin vaikuttaa asiaan.

Olen aiemmin kirjoittanut muun muassa itkuhälyttimistä ja niiden säteilystä (meillä ei olla koskaan käytetty itkuhälyttimiä). Lisäksi meillä kävi Sähköä ilmassa -tietokirjan kirjoittanut Erja Tamminen tekemässä sähkömittauksen. Mielestäni kirjoitin tästä blogiin, mutten nyt löydä postausta mistään. Silloin tutkimuksessa ilmeni, että kodissamme on terveelle ihmiselle normaaleissa rajoissa olevat säteilyarvot (sähköyliherkät voivat oireilla pienemmillekin määrille), mutta langattoman netin ollessa päällä, lasten sänkyjen kohdalla arvot ylittivät nipin napin lasten nukkumapaikan säteilytasolle annetun suosituksen. Siitä asti olenkin pitänyt huolen siitä, että wifi laitetaan yöksi pois päältä.

Olen ohjannut lapsia pitämään omat laitteet lentokonetilassa. Tosin jotkut pelit ja musiikin kuuntelu striimauspalvelusta vaativat toimiakseen netin ja silloin lapset saavat huoletta käyttää wifillä. Meidän lapset ovat ranskalaisessa koulussa ja siellä nettilaitteita käytetään harvoin, wlan saa olla päällä vain kun lapset käyttävät laitteita opiskeluun. Lasten koulussa ei myöskään saa olla puhelimet päällä koulun tiloissa (meidän lapsilla ei ole muuten vielä puhelimia ollenkaan). Tämä puhelinkielto johtuu siitä, että Ranskassa wlan-verkkojen käyttöä on lailla rajoitettu nimenomaan sähkömagneettisen säteilyn mahdollisten haitallisten terveysvaikutusten takia. Vielä tiukempi Ranskan laki on päiväkotien kohdalla: siellä wlan-laitteet on kielletty tiloissa, joissa alle kolmivuotiaat lapset oleskelevat tai nukkuvat päiväunet.

Tutkimukset säteilyn vaaroista ovat hyvin ristiriitaisia, mutta tietääkseni yksi asia on todettu aukottomasti: Sähkömagneettiselle säteilylle altistuminen aiheuttaa solutason stressiä (oksidatiivinen stressi). Liiallinen oksidatiivinen voi stressi sen sijaan aiheuttaa haittaa soluille ja sen myötä myös altistaa erilaisille terveyden häiriöille. Erilaisilla ihmisillä solustressi aiheuttaa erilaisia seurauksia.

Vauvavatsa piiloon säteilyä blokkaavilla vaatteilla

Pelipostauksen kommenttien jälkeen havahduin siihen, että itse pidän usein puhelinta vatsan päällä. Aamu alkaa ja ilta loppuu nimittäin hyvin usein siihen, että luen uutisia, kirjoitan blogia, tsekkaan sometileille tulleet kommentit ja sähköpostit puhelimelta. Päivän aikana puhelinta tulee myös käytettyä monta tuntia päivässä, vaikka kuinka yritän vähentää sen käyttöä.

Aloin miettiä vatsassa olevan vauvan altistumista matkapuhelimen säteilylle. En missän nimessä sano, että olisin huolestunut aiheesta, vaan ajattelen asiaa enemmän sellaisena perusasiana. Samaan tapaan en ole huolestunut hammaspeikoistakaan, mutta pesen silti hampaat joka päivä. Aloin pohtia, miten vauvan altistumista säteilylle voisi vähentää.

Sain vinkin, että Bebesisssä on myynnissä säteilyä suodattavia Radygo-äititysvaatteita ja sain housut sekä topin testiin. Vaatteisiin on ommeltu erikoiskangasta vatsan kohdalle. Farkuissa kangas on vyötärön joustinkankaan sisällä ja harmaassa topissa kangas on vasten ihoa.

Olen käyttänyt molempia tosi ahkerasti ja varsinkin toppia. Hassu juttu on, että nyt olen paljon tietoisempi siitä, miten paljon käytän puhelinta. Jos päälläni on ”tavalliset vaatteet” tekee mieli laittaa puhelin varmuuden vuoksi pois päältä, jos olen vaikkapa kävelyllä ja pidän puhelinta taskussa.

Arvonta ja alekoodi

Bebes tarjoaa Kotitalouskriisin lukijoille 15 % alen Radygo-vaatteista 15.5.2018 asti. Alennuksen saa koodilla MARIA15.

Lisäksi Bebes kutsuu yhden odottavan äidin blogini lukijoista Bebesin 15v Mother Blessing -juhliin, jossa jokainen saa 600€ arvoisen lahjakassin. Lue säännöt tästä ja kirjoita vielä tänne minun blogin kommenttikenttään HEP MAMA, kun olet osallistunut. Täytä myös yhteystietosi, niin sunnuntaina arvon yhden onnekkaan odottajan!

65 Comments

 1. Enni Myöhänen
  7.5.2018

  HEP MAMA

  Vastaa
 2. Milla Heikkinen
  7.5.2018

  Hep mama

  Vastaa
 3. Janika Herlevi
  7.5.2018

  Hep mama

  Vastaa
 4. Marianna
  7.5.2018

  HEP MAMA!

  Vastaa
 5. Pasi
  7.9.2018

  Terve Maria, kokeile Cellraid:n Quanta Monitor applikaatiota (Playstore, ilmainen), niin voit tarkistaa mika on puhelimise sateilyn taso, oikeassa kaytossa. Toimii Android puhelimissa, vaikka sinulla nayttaa olevan iPhone?!

  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cellraid.app.play&hl=en&referrer=utm_source%3Dapplify.me%26utm_medium%3Dweb%26utm_campaign%3Dweb

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top