Terveemmät ikenet öljypurskuttelulla

Kaipaako hampaidesi väri kirkastusta? Entä toivotko pääseväsi eroon hammaskivestä tai hampaiden vihlomisesta?

Suun terveydestä kannattaa pitää huolta muutenkin kuin harjaamalla hampaat aamuin illoin. On tärkeää kiinnittää huomiota hammastahnan ainesosiin: yllättäen moni tavanomainen hammatahna saattaa sisältää suun limakalvoja ärsyttäviä ainesosia (kuten natriumlauryylisulfaattia parabenzoehappoa tai säilöntäaineita) . Jotkin hammastahnat sisältävät jopa kiillettä vaurioittavaa sitruunahappoa (sitruunahappo, citric acid).

Hampaiden harjaamisen lisäksi suun limakalvoista kannattaa pitää hyvää huolta. Onneksi on olemassa aivan loistava luonnonmukainen tekniikka, öljypurskuttelu, joka saa purukalustosi terveeksi niin, että se sekä näkyy että tuntuu.

Oil pulling eli öljypurskuttelu

Minulla on ollut teini-ikäisenä hammasraudat. Oikomishoidon seurauksena muutamasta takahampaasta ovat ikenet vetäytyneet. Kärsin siis keski-ikäisten miesten sairaudesta nimeltä parodontiitti. Minulle ienten hyvinvointi on siis erityisen tärkeää, sillä en halua, että parodontiitti etenee.

Kokeilin oil pullingia ensimmäisen kerran parisen vuotta sitten puhtaasta uteliaisuudesta. Tulokset olivat niin hyviä, että siitä tuli rutiini. Kävin hammaslääkärissä ensimmäistä kertaa kolmeen vuoteen ja hammaslääkäri sanoi että seuraavan kerran olisi hyvä varata aika tarkastukseen kahden vuoden päähän. Uskon, että öljypurskuttelu on ollut yksi tekijä, joka on edistänyt suuni terveyttä.

Oil pulling eli käytännössä öljyn purskuttaminen suussa on perinteinen intialainen menetelmä suun terveyden parantamiseksi. Öljypurskuttelu hoitaa suun limakalvoja ja ikeniä.

Öljypurskuttelu vaikuttaa suun kautta koko kehon terveyteen, sillä haitalliset bakteerit ovat alttiita leviämään suun verenkierron kautta myös muualle elimistöön aiheuttaen ikävää oireilua ja sairauksia, kuten muun muassa sydän- ja aivoinfarkteja, valtimokovettumatutia ja hengitystieinfektioita.

Purskutellessa öljy toimii puhdistavana aineena, joka kerää bakteereja itseensä. Tutkimusten mukaan vaikutus kohdistuu etenkin mutans steptokokki -bakteerin eli hampaiden reikiintymistä ja hammasmätää aiheuttavaan bakteeriin.

unnamed

Parodontiitin lisäksi olen saanut öljypurskuttelusta apua hampaiden vihlomiseen, hammaskiveen, ienten vuotamiseen lankaamisen yhteydessä sekä pinttymien poistamiseen hampaiden pinnalta – toisin sanoen, hampaani ovat valkaistuneet! Sännöllisen öljypurskuttelun myötä suu tuntuu todella puhtaalta ja raikkaalta – aivan toisella tapaa kuin pelkän hampaiden harjaamisen jälkeen.

Sanotaan myös, että purskutellessa öljy imee itseensä rasvaliukoisia toksiineja, kuten raskasmetalleja, ympäristömyrkkyjä ja ylimääräisiä hormoneja eli oil pulling toimii mahdollisesti myös myrkkyjä poistaen.

Monet ovatkin kertoneet saaneensa öljypurskuttelusta apua oireisiin, jotka voivat olla yhteydessä elimistön liialliseen toksiinikuormaan. Tällaisia ovat esimerkiksi ympäristöyliherkkyydet, iho-ongelmat, hormonien epätasapainotilat sekä nivelsäryt.

Nyt haluat varmasti myös itse kokeilla öljypurskuttelua!
Tässä ohjeet:

  • – Saat parhaan hyödyn, kun teet öljypurskuttelun hampaiden harjaamisen lankaamisen jälkeen. Näin öljy pääsee vaikuttamaan kaikkiin kolosiin ja rakoihin.
  • Ota noin teelusikallinen kookos- tai arganöljyä.
  • – Purskuttele öljyä voimakkaasti suussa 15-20 minuuttia tai niin kauan kuin jaksat. Alkuun aika voi tuntua pitkältä ja suun lihakset tuntuvat rasittuneilta. Voit samalla tehdä askareita.
  • – Sylje öljy biojätteeseen ja huuhtele suu vedellä. Älä sylje öljyä lavuaariin.
  • – Purskuttele lopuksi suolavedelleä.
  • – Valmis!

silicum tonic

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top