DNRS-harjoituksia: kosmetiikkaa, pesuaineita ja lasinpesunestettä haistelemassa

Ah, mikä ihana päivä! Olen tänään tehnyt pari työkeikkaa ostokohteissa ja käynyt puhelimitse muutaman neuvontapuhelun. Parasta tänään oli, kun työpäivän päätteeksi ennen lasten hakemista koulusta menin DNRS-treffeille ystäväni ja entisen asiakkaani kanssa. Menimme siis kävelylle tekemään yhdessä DNRS-harjoituksia*.

DNRS on menetelmä, jolla voidaan opettaa aivot pois ylireagoinnista erilaisille altisteille. Itselläni on haasteena muun muassa monikemikaaliyliherkkyys (MCS) ja homeyliherkkyys, joista olenkin teille monta vuotta tänne kirjoittanut. Näiden lisäksi minulla on muutama ruokayliherkkyys, kuten gluteeniyliherkkyys ja maitoyliherkkyys.

Uskomattomia tuloksia jo muutamassa viikossa

Sain todella paljon palautetta ensimmäiseen kirjoitukseeni aiheesta. Yritin kirjoittaa niin selkeästi kuin mahdollista, että kyse ei ole siitä, että sanoisin että homeet tai kemikaalit eivät olisi haitallisia terveydelle. Ne ovat haitallisia. Lapsia, aikuisia ja eläimiä pitää suojella niiltä, siksi itsekin teen töitä terveen rakentamisen edistämiseksi. Mutta liiat homeet ja kemikaalit ovat haitallisia, mutta niin ovat haitallisia myös aivojen lähettämät hätäsignaalit, jotka aiheuttavat kehossa ylireagointia ja oireita. Siksi teen nyt töitä parantuakseni täysin näistä yllä mainituista yliherkkyyksistä.

Yritin myös sanoa hyvin selkeästi, että kyse ei psyykkisestä ongelmasta. Altisteet (homeet, kemikaalit, ruoka-aineet, tms) aiheuttavat nimittäin yliherkistyneille oireita myös silloin, kun ihmiset eivät ole lainkaan tietoisia altistuksesta. Itsekin ehdin sairastaa ja oireilla vuosia ennen kuin tulin tietoiseksi näistä yliherkkyyksistäni. Yliherkkyys on silti aivojen vaurio, joka ilmenee vääristyneissä hermoyhteyksinä ja aivojen epäterveen ylivirittyneenä yrityksenä suojautua ympäristön altisteilta.

Yliherkkyydet ja altisteille oireilu aiheuttavat lukuisia erilaisia sairauksia. Tämä johtuu siitä, että kun aivot lähettävät keholle hätäsignaalin havaitessaan altisteen, hätätilanteessa ei-niin-tärkeät elintoiminnot hiipuvat tai lakkaavat, sillä elimistö valmistautuu kohtaamaan vaaran. Pitkään jatkuessaan vaikutukset ovat todella haitalliset. Ja kuten sanottu, tämä kaikki tapahtuu täysin tiedostamatta.

DNRS ei ole ”huuhaata” itseasiassa olen saanut monilta länsimaisen lääketieteen lääkäreiltä kannustusta edellisen kirjoitukseni jälkeen. Esimerkiksi eräs Työterveyslaitoksen lääkäri otti yhteyttä sanoi olevansa aivan vakuuttunut menetelmän toimivuudesta.

Harmittaa, että moni ymmärsi edellisen kirjoitukseni tahallaan väärin. Harmittaa etenkin niiden puolesta, jotka eivät uskalla tarttua tähän uskomattomaan mahdollisuuteen ottaa oma terveys omiin käsiin.

Olen nyt tehnyt epäilijöistä huolimatta säännöllisesti ja aika kurinalaisestikin DVD-kurssilla opetettuja harjoituksia ja noudattanut harjoitusohjelmaan liittyviä sääntöjä kaikilla elämän osa-alueillani niin hyvin kuin mahdollista.*

Kurinalaista ja ihanan rentouttavaa

Olen nyt tehnyt harjoituksia noin tunnin päivässä varmaankin pari viikkoa jo. Teen harjoituksia yleensä heti aamuisin, kun olen vienyt lapset kouluun. Lisäksi pari kertaa viikossa yritän tavata ystävän, jonka kanssa harjoittelemme yhdessä. Sitten illalla teen vielä yhden harjoituksen lasten kuullen ja muutaman lisää kun lapset ovat jo nukahtaneet.

Lisäksi päivän aikana, jos joudun tietynlaisiin tilanteisiin, teen harjoituksen lyhyempinä. Teen harjoituksia kävellessäni, bussissa ja vaikkapa lähikaupassa. Välillä puhun itsekseni ääneen ja välillä teen vain päässäni. Älkää siis ihmetelkö, jos näette minut höpisemässä itsekseni…

Harjoitteluun kuuluu myös yksi tai kaksi harjoitusta päivässä oikeilla altisteilla. Tänään teimme ystäväni kanssa todellisen läpimurron. Olemme olleet vannoutuneita hajusteiden haitallisuudesta, sillä ennen me molemmat oireilimme rajustei kaikenlaisille hajustetuille tuotteille. Niinpä päätimme tänään harjoitella niiden kanssa.

Haistelimme ensin lasinpesunestettä, jonka haju ei enää tuntunut ollenkaan pahalta. Se oli jo ensimmäinen ihme. Itse olen joutunut aina avaamaan auton ikkunat, kun pissapojat alkavat ruiskia pesunestettä. Tänään sain työntää melkein nenän sinne lasinpesunestepullon sisään, että saisin siitä kunnon hajun! Harjoituksen jälkeen olo oli oikein hyvä!

Sitten kokeilimme miesten sellaista ei-luomu aftershave-kosmetiikkatuotetta, joka on ennen haissut mielestäni kammottavalle. Ystävältäni olisi vähintäänkin lähtenyt ääni pienimmästäkin hajusta. Uskokaa tai älkää, mutta tuo kammottava aine tuntui haisevan ihan kivalta, ei nyt sellaiselta, mitä ostaisin itselleni tai miehelleni, mutta silti. Se ei tuntunut epämiellyttävältä ja mikä tärkeintä: minulle ei tullut haistamisesta huono olo.

Harjoituksen lopuksi heittäydyimme villeiksi ja ajattelimme että nyt tarvitaan vahvempia aineita (altistusharjoituksissa pitäisi tulla hetkeksi hieman epämielyttävä olo). Emme keksineet enää ”pahempaa” hajustetta kuin Omo Color ja Bio Luvil sekä hajustetut huuhteluaineet. Kävelimme lähikauppaan ja huomasimme, molemmat saman: emme haistaneet pesuaineita kaupan ovelta, niin kuin aina ennen! Kohta seisoimme onnen kyyneleet silmissämme pesuainehyllyn edessä. Emme tunteneet hajua vieläkään! Molemmat jouduimme haistelemaan nenä kiinni pahvipakkauksissa että tunsimme pesuaineen hajun. Eikä se haju tuntunut ollenkaan niin epämiellyttävältä kuin ennen!

Harjotusten jälkeen olo oli aivan ihana, lämmin rento ja luottavainen. Siis täytyy sanoa, että tämä on kaikin tavoin niin uskomatonta!

PS. Vielä kerran sanon, ettei nyt tule mitään väärinkäsityksiä, että en silti aio siirtyä käyttämään hajustettuja pesuaineita tai tavanomaista kosmetiikkaa, jotka sisältää haitallisia aineita, vaikka en niille enää oirelisikaan. Käytän arjessani vain tiukan seulani läpäisseitä luonnonkosmetiikkatuotteita, joita olen myös valinnut Safkanet.fi-nettikauppaani.

PPS. Tänään kokkasin perheelle suklaakanaa.

*Sisältää affiliate-linkin

3 Comments

 1. Titityy
  14.3.2017

  Kuulostaa uskomattomalta ja ihanalta, haluaisin päästä samaan tilaan. Onko mahdollista saada konkreettisia ohjeita harjoituksiin? Kun nyt ei ole taloudellisesti mahdollista tilata dvd:tä..

  Nautinnollista kevään alkua!

  1. Maria
   15.3.2017

   Kiitos! Harjoitusohjelma alkaa neljä päivää kestävällä kurssilla (DVD tai jos mahdollisuus mennä paikan päälle, niin aina parempi). Olis tärkeä edetä järjestyksessä ja huolellisesti, sen takia ohjelmasta ei voi erottaa yksittäisiä harjoituksia. Toivottavasti saat kerättyä vaikka porukan, jonka kanssa tilatte ohjelman yhdessä! Ihanaa kevättä!

 2. […] Tästä voit lukea, kuinka harjoitukset edistyvät! […]

Comments are closed.

Scroll to top