Hoidossa

”Mamma, sullekin on tullut rokko!”, ilmoitti poikamme eilen aamupalapöydässä. Olen jo sairastanut rokkoni. Sen sijaan en vieläkään ole kehittänyt vastustuskykyä raskaus-, synnytys-, imetyshormonien aiheuttamiin näppyihin.
Puoli kaksi muistin, että minulla oli aika ihonpuhdistukseen. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, mutta lasten kanssa sekään ei aina riitä. Mistä lastenhoitaja puolessa tunnissa?
Mummo lupasi ottaa pojan mukaansa kirpputorille.
Entäs vauva? Hän on ainoa tuntemani yhdeksänkuinen, joka ei viihdy rattaissa minuuttiakaan. Maisemien katselun sijaan tyttömme hyppää mieluummin benjihypyn tai kuristautuu turvaremmeihin. Hän ei ole toivottua kirppisseuraa.
Hoidon
hoitoa
Lastenhoidossa vähiten pidän lastenhoitajan etsimistä. On ärsyttävää puhelinrumballani ajaa sukulaiset ja tuttavat tilanteeseen, jossa he joutuvat kieltäytymään avunannosta. Suurin osa kun kuitenkin haluaisi auttaa ja viettää aikaa meidän lasten kanssa. ”Heillä on niin kova kiire elää vapaata elämää”, kuten Muumimamma juuri äsken sanoi telkkarissa.
Toimivin vaihtoehto on MLL:n hoitajapalvelu ja sieltä löydetyt Matinkylän Maija Poppanen ja Ullanlinnan Pulla-Ulla. Heidän oikeita nimiä en paljastakaan, sillä varjelen heitä kuten mummo parasta sienipaikkaansa.
Eilen heistä ei kuitenkaan ollut puolessa tunnissa tulijoiksi. Joten ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin ottaa vauva kainaloon ja kipittää.
Valmistauduin häpeämään silmät päästäni ilmestyessäni kasvohoitoon vauvan kanssa. Kosmetologi kuitenkin toivotti tervetulleeksi ja kertoi, että hänellä on usein asiakkaana äitejä vauvoineen.
Hoito oli suureksi yllätyksekseni rentouttava! Vauva oli koko ajan sylissäni, mutta keskittyi taitavasti ihonhoidon alkeisiin.
Ja mikä tärkeintä, hoidon päätyttyä edes toinen meistä pääsi näpyistään!

 

8 Comments

 1. Taru
  17.6.2012

  Hei! Seuraisin mielelläni blogiasi, mutta en nyt millään keksi miten saisin sivulta sellaisen RSS-feedin ulos, jonka mukana tulisivat postaukset. Tuo toinen, blogi, kolmistaan toimi paremmin, menemällä ”vanhat postaukset” sivulle. Sinulla ei sellaista jostain syystä ole. Eli mistä kummasta blogistasi saisi RSS-feedin? Tai ovatko muut onnistuneet?

  Vastaa
  1. Maria
   17.6.2012

   Teknisesti blogi on vielä kesken. Tekniikan pojat varmaan lomalla? En tiedä, minä vaan kirjoitan.
   Monta muutakin asiaa pitäisi korjata: teksti on kumman isoa, tageja ei näy, kuten ei myöskään ekoja postauksia. Pikkuhiljaa.

   Vastaa
 2. JenniMaria
  17.6.2012

  Hei Maria!
  Ja kiitos hienosta blogistasi! Minä, kuten moni muukin lukijasi, seurasin perhettäsi erityisellä mielenkiinnolla Iholla-sarjassa. Elämäsi on niin erilaista, mutta kuitenkin niin samanlaista kuin tällaisella pienessä pohjoisen kaupungissa asuvalla yhden lapsen äidillä. Monesti, kun lapsi kiukuttelee ja oma pinna on katkeamassa, mietin sinua ja tyyneyttäsi, ja yritän olla yhtä ymmärtäväinen ja kärsivällinen. Joskus se jopa toimii! 🙂
  Luen blogiasi tiiviisti ja mietinkin, otatko vastaan postausehdotuksia, samoin kuin monet muutkin bloggaajat? 🙂 Jos saa toivoa, niin olisi kiva lukea juttuja sinun ja Reinon elämästä ennen lapsia, häistänne, unelmistasi ja toiveistasi liittyen kotiin, perheeseen ja töihin sekä ihan arkipäiväisiä pohdintoja niin omasta arjestanne kuin maailmanmenostakin.
  Aurinkoisia kesäpäiviä perheellesi! <3

  Vastaa
  1. Maria
   18.6.2012

   Kiitos ehdotuksista, otan ideat huomioon!
   Aurinkoa!

   Vastaa
 3. Mimo
  17.6.2012

  Hei Maria!
  Onpa mukava seurata blogiasi! Meilläkin on 8 kk ikäinen esikoinen, joka on 4-kuisesta asti viihtynyt erittäin huonosti vaunuissa ja rattaissa. Kantoliina ja-reppu ovat olleet meidän arjen pelastajia. Oli kyllä yllätys huomata, että kaikki vauvat eivät suinkaan viihdy kärryissä.

  Vastaa
 4. MariaKoo
  25.6.2012

  Lukisin mielelläni ajatuksiasi lapsettomuudesta. Jos oikein muistan, niin ilmeisesti teilläkään lasten saaminen ei ollut aivan itsestään selvää? Oma tilanteeni on se, että lapsi olisi ollut tervetullut vuosikausia, nyt pitkä adoptio-odotus menossa.

  Vastaa
 5. Lotta
  4.7.2012

  Ah! Ihanaa! Jollain muullakin on lapsi, joka ei viihdy vaunuissa. Täältä löytyy myös! Nyt vauva 10kk ja joskus saattaa hetken, pienen, viihtyä vaunuissa ruisleivän tai jonkun muun nakerrettavan kanssa. Usein työnnänkin tuplarattaita toisella kädellä ja toisella kädellä kannan 11kiloista mötkälettä. Huh. 🙂

  Vastaa
  1. Maria
   5.7.2012

   Sama tyyli minulla!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top