Loma-arki Thaimaassa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aamut

Poikkeus vahvistaa säännön, näin sanotaan ja tänään tunsin käytännössä, mitä tämä tarkoittaa. Olemme olleet reissussa viikon ja tänään poikkesimme arkirutiinista ja teimme päiväretken paikkaan, joka on varsinainen turistirysä tähän meidän tähänhetkiseen paratiisiimme verrattuna. Ihanan retken päätteeksi tuli kaipuu takaisin meidän loma-arkeen ja -kotiin.

Olemme siis majoittuneet Khlong Muang -nimisen rannan etäisimpään niemennotkoon. Varasin hotellimme TripAdvisor-sovelluksen kautta suositusten perusteella. Luin muiden matkailijoiden kommentit tarkkaan ja päättelin, että hotelli saattaisi sopia myös meille. Ja näin on, tämä paikka on aivan täydellinen! (Kerron hotellistamme lisää huomenna.)

Viikossa arki on löytänyt uomansa. Olemme tehneet samaa joka päivä: aamupalan jälkeen olemme tallustelleet rantaan polun varrella kasvavia kukkia ja liehottelevia perhosia ihastellen. Lähes autiolla rannalla olemme pulikoineet niin pitkään että varpaat ja sormet ovat taatusti ryppyiset. Ja olen ollut niin onnellinen! Olen leikkinyt lasten kanssa lämpimässä vedessä merihirviötä, kalastusalusta ja haita. Parasta on tehdä lasten kanssa asioita, joista kaikki nauttivat.

Päivät

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uimisen jälkeen olemme menneet syömään viereiseen rantapaikkaan. Siellä hyvien ruokien lisäksi olemme saaneet pöytään kiinnostavia ihmisiä ympäri maailman. Ruuan jälkeen olemme jääneet hengailemaan riippumattoihin. Loikoilusta on ollut välttämätöntä ottaa levähdystaukoja pingismatsien muodossa. Rantapaikan ansiosta minusta ja esikoisesta on tullut aikamoisia ping-pong -mestareita.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rantapaikassa olemme viettäneet koko iltapäivän, kunnes laskuvesi tuo rannalle ”ryökäleet”. Ensimmäisenä iltana laskuvesi oli varsinainen ihmetys. Iltapäivä menee vieläkin merenpohjaa ihmetellessä. Pimeän tullen yleensä tallustelemme tähtien loisteessa takaisin majataloomme illalliselle. Joinain iltapäivinä tosin olemme menneet hotellille jo vähän aiemmin, jolloin lapset ovat leikkineet suurella terassilla ja minä olen naputellut uutta läppäriäni ja tehnyt vähän sisäilmatöitä sekä Safkanet-hommia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Laskuvesi tuo rannalle ”ryökäleet”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Illat

Itaisin olemme hengailleet huoneessa, terassilla ja ihanan majatalomme ulko-aulassa henkilökunnan kanssa jutellen. Sitten katsomme muutaman jakson thaimaalaisia tai suomalaisia lastenohjelmia ja syömme iltapalaksi pussillisen pähkinöitä ja napostelemme vähän superfoodeja, kuten inkamarjoja, joita toin kotoa. Vaikka söisimme kuinka suuren illallisen tahansa, lasten mielestä ennen nukkumaanmenoa kuuluu syödä iltapala.

Juuri ennen nukkumaanmenoa olen lukenut Mio, poikani Mio -kirjaa, jonka nappasin mukaan lentokentältä viimetingassa. Tähän päälle tulee tietenkin kaikki pakollinen nukkumaanmenoaikaan kuuluva ihmesäätö, joka kuuluu asiaan lasten kanssa olipa sitä missä tahansa kolkassa maapalloa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Suurella terassilla nukuimme ensimmäiset yöt

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tähän mennessä loma on ollut täydellinen, ainoa pieni downeri oli päivän kestänyt ruokamyrkytys, jonka sain ilmeisesti katkaravusta. Toisaalta, se taitaa olla aika pakollinen näillä Aasian matkoilla eli hyvä että se on nyt alta pois.

Nyt haikeana mietin että muutaman päivän päästä joudumme jättämään tämän ihanan paikan ja tänne muodostuneen arjen. Menemme kymmeneksi päiväksi tuttujen kanssa eräälle saarelle…

Ihanaahan siitäkin tulee, mutta ehkäpä sen jälkeen tulemme takaisin tänne. Täällä voisin viettää vielä vaikka toisen kuukauden.

12 Comments

 1. Pieni pesue
  3.1.2017

  Ihana lukea näitä kirjoituksia reissustanne, itsekin pian lähdössä samaan maailman kolkkaan!:) ihanan rennon kuuloista!

  Vastaa
  1. Maria
   3.1.2017

   Kiitos! Kirjoitan vielä tarkempia suosituksia, kunhan ehdin. Haikeana just pakkaan tavaroita huomista varten.

   Vastaa
 2. Venla
  3.1.2017

  Oiii ihanalta näyttää! Kirjoitat sujuvasti ja olet jotenkin ajdon oloinrn
  . Mutta eikö kuukausi ole pitkä aika olla erossa miehestä ja lapsien isästä?

  Vastaa
  1. Maria
   4.1.2017

   Onhan se pitkä aika, mutta kun on ollut 11 vuotta yhdessä, niin kuukausi ei tunnu paljo missään.

   Vastaa
 3. Mira
  4.1.2017

  Hei! Mietin kun sulla on tollanen pitkähihanen joissain kuvissa, niin millaset lämpötilat siellä on? Olin itse viime vuonna helmikuun Thaimaassa ja ilma oli tosi kuuma. Entä onko tollasessa bungalowissa nukkuessa haittaa hyönteisistä? Meidän majatalossa oli torakoita, nukuttiin yksi yö valot päällä ja lähdettiin pois 😐

  Vastaa
  1. Maria
   4.1.2017

   Täällä on TODELLA KUUMA! Siis pitkähihainen lähinnä päällä siksi, että halusin vähän vaihtelua. Meillä oli tosi hyvät hyttysverkot bungaloweissa, mutta lapsille on kyllä silti tullut itikanpistoksia. En olisi uskonut, mutta jopa minä taivuin ostamaan Offia täällä… Torakoita ei onneksi ole ollut.

   Vastaa
 4. Laura
  6.1.2017

  Maria, ihana lukea teidan seikkailuista Thaimaassa. Olet tosi rohkea ja avoin mami! Kivoja lomahetkia koko teidan perheelle!

  Vastaa
  1. Maria
   6.1.2017

   Kiitos!

   Vastaa
 5. Alma
  13.1.2017

  Moi! Käytättekö jotain aurinkorasvaa? Jos, niin mitä?

  Vastaa
  1. Maria
   14.1.2017

   Meillä on Puhdas + -aurinkorasvaa mukana. Sitä saa meidän http://www.safkanet.fi -verkkokaupasta. Mutta täytyy myöntää, että ei ole pahemmin tullut käytettyä.

   Vastaa
 6. […] normaalisti. He ovat keksineet vaikka mitä tekemistä, taiteilleet, askarrelleet, tasapainoilleet, liikkuneet, tarinoineet aivan itsestään. Täysin ilman ilmoittautumismaksuja tai […]

  Vastaa
 7. […] kuppini on jo vuoden aikana pärjännyt metsässä telttaretkellä, uinut Intian valtameressä,  istunut suorassa lähetyksessä ja tehnyt puolivoltteja rannalla. Siis kuukuppi pystyy siihen […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top