Miten stressi ja pelko vaikuttavat terveyteen? Joe Dispenzan minisarja avaa faktoja

Kerron verkkokurssillani paljon ajatuksiani mielen, tietoisuuden ja kehon puolustusjärjestelmien yhteydestä. Suomessa tämä lähestymistapa herättää vielä paljon vastustusta ja epäluuloa, mutta maailmalla asiantuntijoita, jotka puhuvat samasta aiheesta on paljon.

Nyt haluan antaa puheenvuoron tutkija ja neurotieteilijä Dr. Joe Dispenzalle, joka on yksi mielen voiman suurimmsta puolestapuhujista koko maailmassa. Hän on tunnettu puhuja, ja valmentaja. Olen käynyt monia Dispenzan kursseja ja suosittelen lämpimästi hänen kirjojaan. Luo itsesi uudelleen, on perusteos, joka varmasti muuttaa käsityksesi omasta voimastasi.

Suosittelen lämpimästi seuraamaan Dispenzan minivideosarjaa, jonka hän jakaa Instagram tilillään.

Joe Dispenzan minuvideosarjan näet tästä:

Ensimmäisellä videolla Dispenza kertoo, yksinkertaistetusti immuunijärjestelmämme osista. Plasmasoluista, T-soluista…

Toisella videollaan Dispenza avaa miten voimme nousta tietoisuuden avulla ympäristön ärsykkeiden yläpuolelle.

Kolmannessa videossa Dispenza kertoo, mitä kehossamme tapahtuu taistele ja pakene -tilassa, eli kun koemme uhkan. Sillä ei ole merkitystä, koemmeko tietoisella mielellä uhkan vai emme. Keho reagoi alitajuisten tulkintojen perusteella.

Neljännellä videolla Dispenza kertoo, miten kiitollisuus ja ilo vaikuttavat kehoomme.

Viidennellä videolla Dispenza kiteyttää stressin ja traumojen aiheuttajat ja näyttää, miten voimme nousta pelkojemme yläpuolelle.

Nouse pelon yläpuolelle

Suosittelen niin lämpimästi katsomaan koko sarjan. Se avaa loistavasti sitä, mistä puhun verkkokurssillani. Tämän takia olen viimepäivinä muistuttanut siitä, miksi tässä tilanteessa on niin tärkeää tulla tietoiseksi tunteistaan.

Jos tämän kriisin aiheuttama stressitila ja pelko jää päälle, on terveys on todellisessa vaarassa.

Toivon kaikille voimia tuntea ja kokea tässä tilanteessa nousevat tunteet ja rohkeutta muuttaa ne kiitollisuuden avulla viisaudeksi.

Maria

PS. Olen päivittänyt myös Youtube-kanavaani. Löydät sieltä esimerkiksi ilmaisen kiitollisuusharjoitukseni.

Artikkelikuva on otettu Minä olen -messuilta, jossa pidin luennon mielen vaikutuksesta mikrobiomiin. 

4 Comments

 1. Salla
  29.3.2020

  Ei liity varsinaisesti tähän postaukseen, mutta 5g verkon terveyshaitoista lukiessani tuli mieleen, mitä ajattelet asiasta? Monet tutkijat ovat osoittaneet 5g verkon säteilyn terveydelle haitalliseksi. Voivatko kiitollisuusharjoitukset yms suojata tältä. Mitenhän asiaan olisi järkevä suhtautua?

  Vastaa
 2. Ilona
  2.4.2020

  https://www.5gspaceappeal.org/
  Tämä kannattaa allekirjoittaa ja jakaa eteenpäin. Itse olen sitä mieltä, että 5G ei ole ihmisten terveydelle hyväksi eikä myöskään muulle elämälle maapallolla. Vaikka itse voi valita esim. oman kiitollisuuden asenteen elämää kohtaan ja millaista ravintoa syö, niin 5G on kyllä mahdotonta pakoilla isoimmissa kaupungeissa. Nytkin esim. Helsingissä 5G-verkkoa laajennetaan nopeaa tahtia. Yhtenä monista kaupungeista Euroopassa mm. Bryssel kielsi 5G:n.

  Vastaa
  1. Ilona
   2.4.2020

   Eli vaikka ei olisi huolissaan juuri itsestään 5G:n osalta, niin kannattaa ajatella hyönteisiä, lintuja jne., joihin 5G todennäköisesti vaikuttaa hyvin haitallisella tavalla, ja suojella niitä ja koko luontoa kannattamalla 5G-teknologin hidastamista/ perumista.

   Vastaa
 3. Laura
  16.4.2020

  Hei!
  Kiitos postauksestasi Maria❤️
  Samoin kuin aikaisemmat kommentoijat.. olen myöskin huolissani 5G:n vaikutuksesta terveyteemme ja luontoon.
  Viime ajat olen elänyt viruksen pelossa. Nyt minulla ei ole sitä enää. Nyt minä vain vahvistan immuniteettia. Haluaisin kysyä mielipidettäsi tuleviin Covid rokotuksiin.. Suosittelen katsomaan Juho Lyytikäisen videon YouTubesta ”Pakkorokotuslaki”. Itse olen ehdottomasti rokotuskriittinen. Enkä suostu uudenlaisen rokotteen testiryhmään.. millä mietteitä olet rokotteista?

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top