Skeptikko-lehden päätoimittaja testasi Free to Heal®-menetelmääni

Sain viikonloppuna viestin, ”Moi, Maria! Kirjoitin Skeptikko-lehteen vähän erilaisen kirja-arvion kirjastasi. Kokeilin nimittäin menetelmääsi ja kerron jutussa tuloksista.”. 

Suurella mielenkiinnolla ja kiitollisuudella klikkasin viestin auki. Tätä olen jo pitkään peräänkuuluttanut: että menetelmään tutustuttaisiin testaamalla sitä käytännössä sen sijaan, että tyrmätään ilman että asiaan perehdytään.

Tutkitut ilmiöt tehokkaassa paketissa

Eroon oireista -kirjassa ja Free to Heal®-kurssissa on kyse kokonaisvaltaisen menetelmän harjoittamisesta.

Menetelmän yksittäisistä osa-alueista, kuten vaikkapa itselleen puhumisesta, mielikiuvaharjoitelusta, hengitysharjoituksista ja kiitollisuusinterventioista on tehty lukuisia tutkimuksia, joissa näiden on todettu vaikuttavan kehon toimintoihin.

Menetelmäni on kuitenkin enemmän kuin yksittäiset osaset, eikä tämän yhdistelmän tehoa (vielä) ole tieteellisin keinoin tutkittu, enkä missään näin väitäkään! Menetelmäni tehosta ei ole tehty tieteellisiä tutkimuksia. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettei menetelmä olisi tehokas ja toimiva. Tuhannet kurssilaiset ovat saaneet apua menetelmän harjoittamisesta erilaisiin fyysisiin ja psyykkisiin haasteisiin.

Olenkin erityisen kiitollinen, että Skeptiikko-lehden päätoimittaja Risto K. Järvinen on lukenut kirjani ja kuvailunsa perusteella noudattanut ohjeitani lähes orjallisesti. Kirja-arvostelussa Järvinen kertoo avoimesti ja hauskasti hammaslääkäripelostaan, ja siitä, kuinka hän sai siihen merkittävän avun vain viikon harjoittelun jälkeen.

Oma voima ja puolustusjärjestelmän uudelleenohjelmointi

Menetelmässäni on kyse kehon puolustusjärjestelmän rauhoittamisesta sekä uusien tulkintojen ja hermoyteyksien rakentamisesta haasteeseen liittyvien asioiden välille. Järvinen on huomannut yhteyden itsesuggestioon. Olenkin käyttänyt hypnosynnytysmenetelmää synnytykseen valmistautuessa. Menetelmäni ja hypnosynnytysmenetelmän ansiosta sain kivuttoman ja nautinnollisen synnytyksen!  Tämä kokemukseni ja se, että olen käynyt myös hypnosynnytysvalmentajakoulutuksen, näkyy myös menetelmässä, johon olen tuonut kaiken osaamiseni eri osa-alueilta.

Menetelmäni kuitenkin poikkeaa hypnoosista, jossa on usein jonkinlainen terapeutti-potilas -asetelma. Minun näkökulmani on, että meissä jokaisessa on oma sisäinen voima, jonka avulla voimme muuttaa kehomme reaktoita. Ja toki suosittelen olemaan aina avoin kaikenlaisille suuntaviitoille, joiden avulla voi löytää oman voimansa. Minä voin toimia kurssilla oppaana, mutta jokainen itse tekee ”parantavan työn”, eli aivojen uudelleenohjelmoinnin.

Uskon, että kun tämän ilmiön kokee muutaman kerran, muuttuu koko maailmankatsomus merkittävällä tavalla.

Sitkeästi ja lempeästi

Järvinen sai apua haasteeseensa poikkeuksellisen nopeasti. Olenkin useita kertoja todennut, ettei sillä, uskooko menetelmän tehoon, ole välilä. Tärkeintä on tehdä harjoitukset, vaikka ne voivat tuntua varsin hölmöiltä. Yleensä suosittelen harjoittelemaan vähintään viisi viikkoa, ja joissain tapauksissa jopa vuoden.

Toiseen haasteeseen Järvinen ei vielä lyhyen harjoitusjakson aikana saanut apua, mutta uskon että hän sitkeällä ja lempeällä harjoittelulla, hän voi päästä nopeastikin myös nenäsumuteriippuvuudesta. Olen saanut palautetta useilta menetelmää harjoittaneilta, jotka ovat kertoneet päässeensä erilaisista riippuvuuksista menetelmän avulla.

Menetelmä ei ole tarkoitettu kaikille, vaan niille jotka ovat kiinnostuneita ja halukkaita harjoittamaan sitä. Annan kyllä täydet pisteet Järviselle itsensä laittamisesta likoon. Ja todella, I feel you bro. Muistan, miten hölmöltä tunsin itseni matkan alussa haistellessani kaupassa synteettisiä pesuaineta ja höpistessäni hassuja litanioita sanoakseni puolustusjärjestelmälleni, että on aivan ok elää nykyaikaisessa ympäristössä, jossa saattaa myös silloin tällöin törmätä hajustekemikaaleihin…

Jutun lopussa Järvinen kertoo myös yllättävän käänteen, myös hänen näkönsä parani!

Artikkelikuva Janne Oravisto.

Mutta parempi, että luet jutun Skeptikko-lehdestä kokonaisuudessaan tästä itse.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top