Tervetuloa meidän mummolaan!

Kesällä täytyy tietenkin reissata, siellä täällä, sukulaisten luona ympäri Suomen. Meidän tapauksessa kesään kuuluu vähintään muutama reissu Vehmaalle isoisoäidin lapsuudenkotiin.
Hei, tulkaa tekin tutustumaan meidän mummolaan!
fasadi
Meidän perheellä on käynyt sellainen onni, että lasten isoisoäiti on taiteilija Outi Heiskanen. Isomummun lapsuudenkoti Vehmaan Vinkkilässä on viime vuosina kunnostettu Oheis-taiteilijakodiksi, jossa tapahtuu kaikenlaista vaihtuvien taidenäyttelyiden lisäksi.

outinpasianssi
Isomummu Outi Heiskanen pelaa pasianssia

Meidän isomummolan ovet ovat auki kaikille. Siellä voi tavata taiteilijan lisäksi ihmeellisiä pupuja, hevosia, otuksia, koiria. Pihalla saa leikkiä ja viettää aikaa ikivanhojen omenapuiden varjossa. Oheis-taidekodissa järjestetään taidenäyttelyiden lisäksi ohjelmaa, kuten esityksiä, konsertteja ja työpajoja, lapsillekin.
taidetta
Loppukesän tapahtumat Oheis-taidekodissa

 • Ravintolapäivä 17.8. -luomua ja lähiruokaa, myös gluteenittomia ja maidottomia annoksia, herkkuja kaikkialta maailmasta. Hiskin pimpulat -konsertti ravintolapäivän päätteeksi 17.8. klo 18
 • Lasten monitaidekerho keskiviikkona 30.7. klo 12
 • Harri Kiven VITAMIN näyttelyn avajaiset tiistaina 12.8. -Bussikuljetus helsingistä edes takaisin lähtee Kiasman edestä kello 12.00. Matkan hinta 20€.
 • Nettisivulla http://www.oheis.fi on tarkempia tietoja näyttelyistä ja tapahtumista

rumpukoulu
Taustalla lasten taidetyöpajojen tuotoksia

Olen onnellinen, että lapsillamme on niin monta ihmeellistä ja erilaista isovanhempaa ja isoisovanhempaa (yhteensä 10!). Jokainen yli sukupolven kurottava yhteys on arvokas. On ylitsepursuavan etuoikeutettua, että isoisoäiti voi omassa lapsuudenkodissaan näyttää lapsenlapsenlapsilleen, mitä hän minkäkin puun juurella lapsena leikki ja ajatteli.
lunajaisomummiOlen äärettömän kiitollinen jokaisesta hetkestä, jonka lapseni saavat viettää kenen tahansa isovanhemman kanssa. Ja samalla hieman harmittelen, ettei aina ole näin.
Mutta onneksi isovanhempia ja mummolaa voi myös lainata. Ei kaiken tarvitse olla omaa. Siispä, tervetuloa mummolaan!
karuselli
P.S. Myös koiratkin ovat tervetulleita.
P.P.S Laitilasta Vehmaalle päin ajaessa matka kulkee ehkä Suomen kauneinta maalaismaisemaa halkoen. Mudaisen kylän maisemat kannattaa napata verkkokalvoille.
 

6 Comments

 1. Hanna
  26.7.2014

  Oli ihana nähdä kuvia Lunasta. Aikaisemmin ei ole olut näin selkeitä kuvia 🙂

  Vastaa
  1. Nimetön
   28.7.2014

   KIVA NÄHDÄ LUNA OUTI MUMMIN KANSSA
   aion käydä Vehmaalla ,kiitos vinkistä
   hyvää kesåå koko suvulle

   Vastaa
 2. Hanna
  26.7.2014

  Oli ihana nähdä kuvia Lunasta. Aikaisemmin ei ole olut näin selkeitä kuvia 🙂

  Vastaa
 3. Venla
  26.7.2014

  Menee varmaan lahjakkaasti aiheen vierestä, mut hyvät hyssykät tota neidin tukan väriä, todella upea!

  Vastaa
 4. 3n äiti
  29.7.2014

  Aivan ihanaa, että jollain on näin paljon isovanhempia. Meidän lapsilla isovanhempia on 3: mummi, mamma ja isomummi. Me vanhemmat jouduimme luopumaan omista isistämme suht varhain ja lapset eivät ole nähneet pappojaan ja vaarejaan lainkaan. Sanonpahan vaan, ettei ole kivaa keksiä menehtyneelle isovanhemmalle omaa nimitystä 🙁

  Vastaa
  1. maria
   30.7.2014

   Mulla on ollut sama juttu isoisäni kuolivat paljon ennen syntymääni. Suurin osa näistä kymmenestä on miehen sukulaisia.
   Kannattaa kuitenkin kertoa lapsille isoisistä, itse ainakin olen aina mielelläni kuunnellut tarinoita heistä ja kuvitellut, millainen isoisä minulla on joskus ollut.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top