Toive vuoteen 2021: Tutustu itse ennen kuin kirjoitat tai kommentoit

Tämä kulunut vuosi on kääntänyt esiin monta uutta lehteä. Vuosi on myös tuonut näkyväksi aiemmin piiloon jäänyttä ja saanut ihmiset katsomaan maailmaa uusista kulmista.

Omasta loppuvuodestani on tehnyt erityisen esikoiskirjani Eroon oireista – opi vapauttamaan parantava voimasi saama suosio. Kirjan ensimmäinen painos myytiin loppuun muutamassa viikossa ja toinenkin painos alkaa huveta. Kirjastoissa kirjaani on jopa satojen varausten jonot ja Adlibris-kirjakaupassa Eroon oireista oli yli viikon myydyin kirja. Bestseller siis!

Free to Heal®-verkkokurssini palautteen perusteella osasin odottaa, että yhä useampi on kiinnostunut tutustumaan oman kehonsa viisauteen ja löytämään sisäisen parantavan voiman itsestään. Silti olen ollut hämmentyneen kiitollinen kirjan suosiosta. 

Kiitollinen olen ennen kaikkea ihmisten puolesta, jotka ovat ottaneet omassa elämässään isojakin askeleita kohti omaa voimaansa ja avoimin mielin hankkineet kirjani tutustuakseen siihen.

Syvä kiitos teistä jokaiselle! 

Miksi media vääristelee viestini?

Kirja ja siitä saamani lukuisat kiitosviestit ovat laittaneet miettimään entistä enemmän syitä, miksi minusta, menetelmästäni ja nyt myös kirjastani halutaan julkisuudessa jatkuvasti tehdä jotain täysin muuta kuin mistä todellisuudessa on kyse. 

Viesti toisensa jälkeen ihmiset nimittäin kertovat, miten ovat median ja muutamien omaa agendaansa ajavien esittämien tulkintojen perusteella ymmärtäneet ajatukseni ja menetelmäni aiemmin täysin virheellisesti. Ja nyt kirjan luettuaan ja itse asiaan tutustuttuaan ovatkin huomanneet olleensa väärässä.

Oheinen kirjailija Klaus Rahikaisen somepostausksen osa viime viikolta kuvaa hyvin viestejä, joita saan päivittäin:

Ensin Eroon oireista verkkokurssista ja nyt kirjasta toistetaan sitkeästi totuudenvastaisia väitteitä jopa valtakunnan medioissa. Toistuvasti ollaan huolissaan muun muassa median itse tuottamista väitteistä, että kehottaisin allergista vain alkamaan syömään allergeeneja tai tarjoaisin arkkitehtina vaihtoehtoista hoitoa sairauksien hoitoon. Nämä eivät pidä paikkaansa!

Kun lukee kirjan tai käy verkkokurssini, huomaa nopeasti, ettei kyse ole ollenkaan diagnooseista tai sairauksista – vaikka ihmiset kokevatkin usein harjoittelun vaikuttavan niihin positiivisesti. 

 

Oheiset otteet ovat kirjani sivuilta. Sama sisältö on ollut myös verkkokurssillani aivan alusta asti, mikäli sen on sieltä halunnut lukea.

Vuosi sitten media kirjoitti paljonkin kurssistani, mutta kukaan toimittajista ei tutustunut itse kurssiin ja perehtynyt sen sisältöön. Saati haastatellut minua. Oletusten ja toisenkäden tulkintojen varassa voitiin kuitenkin kirjoittaa näyttäviä otsikoita ja leimata minut.

Julkiset laitokset jatkavat median perässä 

Nyt kirjan myötä olen saanut oppia julkisten laitosten ja virkamiesten voivan toimia samaan tapaan, leimata ja luokitella perehtymättä sen tarkemmin vain kuulopuheiden tai maalittamisen perusteella.

Helmet-kirjastoissa kirjaani oli joulukuussa ilmestynyt kyseenalainen lisähuomautus, jossa minun kerrottiin olevan arkkitehti ja saaneen Tukesilta uhkasakon esittämieni perusteettomien ja terveydelle vaarallisten terveysväittämien takia. 

Ensinnäkin en ole koskaan ennen nähnyt kirjaston kirjoissa lisähuomautuksia liittyen kirjailijan ammattiin tai taustaan. Kirjastothan ovat täynnä vaikka minkälaista kirjallisuutta!

Toisekseen väite uhkasakon syistä on virheellinen: Tukes tutki verkkokurssini 2019 ja totesi sen olevan turvallisuusmääräysten ja lainsäädännön mukainen, mutta asetti sakon, etten saa tarjota vaarallista palvelua. En tietenkään saa, eihän kukaan saa. Ainut sisältö, jonka muutin, oli somekanavissani kurssilaisen suostumuksella jakamani kuva, jossa menetelmää harjoittanut kertoi parantuneensa harjoittelun myötä allergiastaan. Poistin somekanavistani kuvan, joka oli siis tulkittu kurssiin liittyväksi “vaaralliseksi terveysväitteeksi”.

Helmet-kirjaston huomautus poistettiin asiattomana asianajajani otettua yhteyttä kirjastoon. Kirjasto myönsi virkailijan lisänneen huomautuksen, kun joukko ihmisiä oli vaatinut kyseistä tekstiä kirjan tietoihin. Lisäys ei ollut kirjaston linjauksen mukainen, eikä kirjasto ollut tarkistanut tiedon oikeellisuutta, vaan toistivat kritiikittä median ja maalittajien sanomaa. (Olen aiemmin tehnyt oikaisupyyntöjä useisiin medioihin, joissa Tukes-päätöstä on tuotu esiin harhaanjohtavasti.)

Nyt muutamiin muihin kirjastoihin, kuten Piki-kirjastoon sekä Keski-kirjastoon, on ilmestynyt kirjani kohdalle uusi huomautus: Sisältö poikkeaa yleisesti hyväksytystä tiedekäsityksestä.

Minä en ole tutkija, enkä ole luonut mitään omaa “tiedekäsitystä”. Olen kehittänyt tietoisuustaitomenetelmän, joka pohjaa lukuisien eri tieteenalojen löydöksiin. Kaikki menetelmän harjoitukset perustuvat tutkittuun tietoon, jonka esittelen kirjassani.

Kirjassani on 5 sivun lähdeluettelo. Menetelmäni teoria ja harjoitukset pohjaavat muun muassa neuropsykologian, neurotieteen, kvanttifysiikan, immunologian ja epigenetiikan uusimpaan tutkimustietoon. Viittaan kirjassani näiden tieteenalojen kirjallisuuslähteisiin. Kirjani sisältö perustuu siis samaan tiedekäsitykseen monien muiden kirjastosta löytyvien lähteinä käyttämieni kirjojen kanssa, mutta väite on lisätty vain Eroon oireista kirjaan.

Menetelmääni on kaikesta tieteeseen pohjaavasta taustastaan huolimatta toistuvasti leimattu julkisuudessa myös totuuden ja tieteenvastaiseksi hömpäksi. Se ettei jotain tietoisuuden tason tai neurologian ilmiötä ole tunnistettu lääketieteessä tai jotkut yksittäiset lääkärit eivät tunne tätä tutkimusta, ei pitäisi kuitenkaan suoraan tarkoittaa etteikö näkemykset voisi olla tieteenmukaisia tai hyväksyttyjä. Tiedekenttä on laaja ja tämän soisi esimerkiksi toimittajien tiedostavan.

Toivon toimittajien ja virkamiesten tutustuvan ensin asiaan

Kohdallani kyse on tietoisesta maalittamisesta, kiusanteosta ja mustamaalaamisesta niiden taholta, joiden maailmankuvaan, oppimaan tai omaan agendaan mielen, tunteiden ja kehon yhteys sekä kehon kyky eheyttää itse itseään ei sovi.

Asiayhteyksistään irrotettuja vanhoja kommenttejani jaetaan tarkoitushakuisesti ja ihmisiä yllytettävän ilmoitusten tekoon someryhmissä. Tukesin selvityskin tehtailtiin ilmiantokampanjalla, jossa kurssiin täysin perehtymättömät kantelivat sisällöstä ja kertoivat huolestaan. Kukaan menetelmää harjoittanut ei ole tehnyt ilmoituksia tai kokenut vaaraa menetelmän takia.

Olen itse tottunut vääristelyyn ja opetellut keinot pysyä rakkaudessa kiusaamisen keskelläkin. Tiedän itse totuuden, samoin kurssille osallistuneet ja menetelmästäni apua saaneet tietävät totuuden. 

Törmäsin pari päivää sitten Facebookissa muun muassa tähän ihanaan kommenttiin:

Kirja on kuitenkin tehnyt itselleni entistä selkeämmin näkyväksi sen, mitä vahinkoa maalittajia ja kiusaajia toistava media voi aiheuttaa yksittäiselle ihmiselle, yritykselle tai palvelulle. 

Kun media asiaa itse selvittämättä vain toistaa mustamaalaajien agendaa, virheellinen tieto ja heidän tulkintansa lähtee kiertämään yhä uusissa kanavissa. Kohta nuo vääristetyt tulkinnat ovat jo niin totta, että virkamiehet kirjoittavat niitä totena teosten lisätietoihin tai päätöstensä perusteluihin ja toimittajat kirjoittavat kerta toisensa jälkeen samat virheet, joita sitten yhä uudestaan saa oikoa. 

Media on onnistunut maalaamaan minusta höpsähtäneen häikäilemättömän ”puoskari-noidan”. Syytä voi vain arvailla. Kirkuvien leimojen alta monenkaan on enää vaikea itse nähdä muuta. Onneksi kuitenkin jotkut näkevät. Kiitos teille.

Entä miten media on reagoinut siihen, että kirjani onkin ollut yksi tämän joulun suosikkikirjoista, jota sadat ihmiset ovat kiitelleet ja kehuneet julkisesti? Ei mitenkään. (Tosin nimeni kyllä mainittiin nettilehdessä, kun onnittelin Salkkarit-näyttelijää raskaudesta…) 😀

Toivon sydämestäni, että kirjan suosio viimein havahduttaisi toimittajat ja asioista päätöksiä tekevät virkamiehet ITSE tutustumaan mistä kirjassa ja verkkokurssilla opettamassani Free to Heal® -menetelmässä oikeasti on kysymys. Mihin tiedekäsitykseen ja mihin tutkimus- ja teoriatietoon harjoitukset pohjaavat. Mitä todellisuudessa sanon ja miksi jaan oppimaani. Kirjan myötä kaikki on nyt kirjastoissa maksutta helposti tutustuttavissa.

Ennen kaikkea toivon, että tämä kaikki toimisi esimerkkinä ja tekisi näkyväksi ilmiötä ja sen problematiikkaa. Luotan siihen, että yhä useampi on havahtunut tarpeeseen tutustua ensin itse kunnolla asioihin ennen mielipiteen muodostamista tai asiasta kirjoittamista. 

Erityisesti julkista valtaa käyttäviltä toivoisi tulevaisuudessa enemmän perehtymistä siihen, mistä puhuvat ja mitä tulkintoja ja uskomuksia omalla toiminnallaan vahvistavat. Lähetän myös mielelläni näytekappaleen kirjastani jokaiseen toimitukseen, joka haluaa perehtyä joulun bestselleriin. <3

Inspiroivaa vuodenvaihdetta!

Maria

5 Comments

 1. Tuovi
  28.12.2020

  On ollut kyllä uskomattoman silmiä avaavaa tutustua kurssiisi, mutta myös seurata sen käsittelyä mediassa. Kuinka monta loputonta käytävää sen onkaan mielessä avannut, ja samaan aikaan aikaisempi harhainen pelkoon tukeutunut maailmankäsitys on tuhoutunut. Kiitos Maria, että sulla on ollut rohkeus tuoda näitä asioita esille!

  Vastaa
 2. Minna
  28.12.2020

  On pitänyt hankkia kirjasi ja näin nyt teenkin.
  Olen moninaisia itse kokenut ja uskon Maria että kirjasi sanoittaa monta kokemusta ja prosessia. Olisi upeaa sanoittaa niitä itsekin ja uskon että kirjastasi löydän monelle intuitiolleni perusteluita. Tietänet, mitä tarkoitan ❤️ Rakkautta elämääsi edelleen ❤️

  Vastaa
 3. […] Eräät kovaäänisimmät jopa vaativat verkkokurssin (johon kirja perustuu) kieltämistä vaarallisena. Tähän Maria Nordin itse vastaa tuoreessa blogijutussaan: ”Tukesin selvityskin tehtailtiin ilmiantokampanjalla, jossa kurssiin täysin perehtymättömät kantelivat sisällöstä ja kertoivat huolestaan. Kukaan menetelmää harjoittanut ei ole tehnyt ilmoituksia tai kokenut vaaraa menetelmän takia.” Toive vuoteen 2021. […]

  Vastaa
 4. […] vielä ole tutustunut mistä tässä on kyse, lämpimästi suosittelen […]

  Vastaa
 5. […] Tukesin virkamies antoi medialle useita haastatteluita, joissa tuntui tekevänsä kaikkensa saakseen minut ja palveluni leimattua vaarallisiksi. Hän jopa puhui ”varottavasta esimerkistä” ja esitti, että ”100 000 euron uhkasakko oli lievin mahdollinen keino”. ( Keino oli kylläkin perusteeton ja laiton. Syksyllä Eroon oireista kirjani ilmestyttyä kirjastot kirjoittivat tiedon (laittomasta) uhkasakosta jopa kirjan tietoihin tietojärjestelmissään. Voit lukea tästä absurdista tapauksesta blogikirjoituksestani. […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top