Älytön hammas

Olen jauhanut lasten hampaista niin monta kertaa…
hampaat_1
Tämän vuoden aikana olen kärsinyt kahteen otteeseen muutamia päiviä kestäneestä päänsärystä. Viime viikolla kohtasin tämän uuden tuttavuuden jälleen.
Epäilykseni päänsäryn aiheuttajasta kohdistuivat viisaudenhampaisiin. Etenkin oikealla olevaan alahampaaseen, joka työntää oiottuja hampaitani vinoon, niin, että purenta tuntuu oudolta.
Rohkeudenpuuskassa soitin maanantaina läpi kaikki pääkaupunkiseudun hammaslääkäriasemat varatakseni ajan viisaudenhampaan kirurgiseen poistoon vielä tälle viikolle.
Kaikki hammaskirurgit ovat kesälomilla, mutta eräs hammaslääkäri ilmoitti tekevänsä mielellään leikkauksellisia poistoja. Epäilyttävä, mutta ainoa vaihtoehto. Mitä jos räätäli ilmoittaisi tekevänsä mielellään sydänsiirtoja? Varasin ajan kahden viisaudenhampaan poistoon torstaille.
Toimenpiteen aikana lääkärin suusta tuli tällaista:
”Onpa kova hammas, ei meinaa pora purra”
”Tämä juuri näyttääkin haarautuvan kahtia”
”Erikoisen tiheä luurakenne”
”Nyt käytän työkalua, jota en olekaan ennen joutunut käyttämään”
”Oho, tämä toinenkin juuri haarautuu kahdeksi!”
”En olisi lähtenyt tekemään tätä, jos olisin tiennyt…”
”Odotas hetki, pyörittelen vähän hartioita, sitten otetaan monttu kunnolla auki”
”Jätetään se toinen hammas sittenkin paikalleen”
”Ei kai sulla ole kiire minnekään?”

Viimeisen kommentin kohdalla tunnin vastaanottoaijasta oli 50min mennyt ja hammas oli vielä osin paikallaan. Oli niin äsryttävän inhottavaa olla suu auki, hammas paloina ja täysin toisen armoilla. Lopulta lääkäri sai hampaan vedettyä ja vakuutti saaneensa kaikki juurenpalatkin pois.
Minulla oli siis neljä juurta yhdessä hampaassa, vaikka röntgenkuvassa näkyi vain kaksi.
Jos jotain hyvää tästä etsin, niin parasta ovat olleet hamsterivitsit miehen kanssa sekä Panacod-lääketokkurassa makaaminen. Lasten lääkärisetti on ollut kovassa käytössä.
Vaikeaa on ollut hyväksyä, että ulkona on ollut niin ihanat ilmat ja  kaikkia hauskoja tapahtumia. Tänään minun piti olla Skidit Festarit -tapahtumassa pitämässä lasten arkkitehtuurityöpajaa.
Yleisön pyynnöstä vähennän mainostamista, joten en kerro hammaslääkäriaseman nimeä.
kuva 2
Pihasta saa jo omaa satoa. Onneksi kaikki menee parempiin suihin.

2 Comments

 1. Anni
  10.7.2013

  Voi parkaa, kamala hammaslääkärikokemus. Itsellä tuoreessa muistissa viime syksyinen viisaudenhampaan poisto, ensin se yritettiin vetää ja piinallisen pitkän ajan jälkeen todettiin: ei se lähde, pitää leikata. Leikkaus oli nopea ja kivuton mutta se jälkisärky ! Toivottavasti sinulla on jo kaikki ok.

  Vastaa
  1. Maria
   11.7.2013

   Kiitos. Ei tämä nyt mennyt ihan toiveitteni mukaan. Kolme antibioottikuuria ja lopulta vielä epäinhimillisen makuinen lääketuppo suoraan hammasmonttuun. Onneksi ei tullut mustelmia eikä turvotusta, joten olen voinut tehdä uutta työtäni kipulääkkeen voimalla…

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top