Inspiraatiota leikkeihin vanhempien lapsuudesta

Aina sanotaan, että lapsilla on rajaton mielikuvitus. Mutta joskus lapset tarvitsevat ihan pikkuisen apua, jotta leikki pääsee vauhtiin. Ehkä pelit ja puhelimet ovat aiheuttaneet sen, että unohdetaan että leikkiin pääsy vaatii hieman vaivaa. Leikki ei ala painamalla play-nappia.

Toisaalta sanotaan, että lasten on hyvä tylsistyä. Mutta kun on jonkin aikaa katsonut murjotusta, niin voi ihan hyvin myös auttaa lapsia. Aikuisten apu on silloin tällöin paikallaan. Sen huomasin tänään rannalla.

Isoveli harmitteli, kun päivän peliaika oli ohi ja pikkusisko vikisi jotain epämääräistä.

Uinnin jälkeen kuopus alkoi kysellä, mikä oli minun lempileikkini, kun olin lapsi. Yritin muistella ja mieleeni tuli ainakin tutkimusmatkailija ja eläintutkija. Sitten muistin että rakastin myös keittiöleikkiä nykyään vastaava leikki olisi varmaan Master Chef. Keräsin ja lajittelin kaikenlaisia aineksia: roskia, ötököitä, lehtiä ja käpyjä, ja kuvittelin tekeväni mitä ihmeellisempiä aterioita. Äärimmäisyyksiin leikki meni kerran, kun keräsin timotei-heinän siemeniä, joista jauhoin jauhoa, joista paistoin oikean leivän. Äitini jaksaa aina kertoa tarinaa, kun hän tuli kotiin asioita ja minä kerroin leiponeeni leivän, avasin uunin ja vedin sieltä pellin jolla oli noin pyyhekumin kokoinen leipä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Muistosta innostuneena keräsin lapsille muutamia rannalta löytyneitä ruoka-aineksia ja siitä lähtikin monta tuntia kestänyt leikki, jossa lapset keräilivärt, kokkasivat ja tarjoilivat. Välillä kävin siirtämässä työpöytää varjoon ja tarjoilemassa kuumassa ahertaville lapsille raikasta vettä ja hedelmiä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

View this post on Instagram

🐚🍂🍚 Lounas tänään #gluteeniton #maidoton #beachlife

A post shared by Maria Nordin (@marianordin.freetoheal) on

Nälkähän siitä tuli, ihan oikeastikin.

Oletko sinä houkutellut lapsia leikkimään lapsuutesi lempileikkejä?

Kannattaa kokeilla. Itse todella innostuin myös hetkeksi leikeistä ja muistin ihan täysin millaista oli olla lapsi ja kokata täysin vakavissaan käpymuhennosta. Se on aika ihanaa!

2 Comments

 1. Miia
  19.1.2017

  No tässä blogissa ei ollut sitä iänikuista mainontaa,onneksi. Kai nämä jutut otettava vain huumorilla….

  Vastaa
 2. Lurre
  20.1.2017

  Kivalta näyttää ja kuulostaa 🙂 Välillä tosiaan lapset saattaa tarvita pientä eteenpäin tuuppausta 🙂 Odotan kans, että tuo oma tirppa kasvaa siihen ikään, että leikkiminen antaa enemmän mahdollisuuksia 🙂

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top