Kivat ja Kavat Tallinnassa

Kävimme eräänä pääsiäisloman sadepäivänä Tallinnassa isäni luona. Lapset saivat vihdoin luvan laittaa uudet kevätkengät jalkaan.

DSCF0258
Näkymä isoisän luota

DSCF0238
Pienillä jaloilla soisi olevan myös pieni hiilijalanjälki. Siksi hankin suurimman osan lasten vaatteista kierrätettyinä. Ostaessani uutta valitsen aina ympäristömerkityn vaihtoehdon. Yleensä kyttään Joutsenmerkkiä, mutta myös EU-Ecolabel auttaa minua ostopäätöksissäni.
DSCF0259
En ollut uskoa näkemääni, kun tajusin, että myös kenkiä saa ympäristömerkittyinä. Ruotsalainen Kavat valmistaa EU-ympäristömerkittyjä kenkiä.
DSCF0266
DSCF0268
Kuvien Kavat-kenkien nahka on värjätty kasviväreillä, eikä kengissä ole perfluorattuja yhdisteitä sisältäviä pintakäsittelyjä. Myöskään kengän pohjien kumi ei sisällä ympäristölle vaarallisia aineita. Ympäristömerkittyjä Kavat-kenkiä on lapsille että aikuisille. Minäkin haluan!
DSCF0282
Ai, ja mitä me Tallinnassa tehtiinkään? Menimme Swissôtel-hotelliin uimaan ja syömään. Uimaan koska siellä on kiva uima-allas ja syömään, koska halusin ottaa kuvia ravintolan upeista lasten annoksista, joissa on paljon erilaisia kasviksia houkuttelevasti lankulle aseteltuina.
Tilasin täysin samat annokset kuin viimeksi, mutta tällä kertaa annokset olivat aivan surkeat: kulhollinen lihaa, perunaa ja epämääräistä mössöä. Ärsyttää, sillä viimeksi kehuin tarjoilijalle annoksia maasta taivaaseen.
Tällä kertaa ruokaa jäi yli, joten ajattelin että otan jämät dogibägiin. En kestä ajatusta, että pahatkaan ruuat menisivät roskikseen. Mutta ennen kuin sain viedä ruokaa ulos ravintolasta, minun piti allekirjoittaa vastuuvapaussopimus. Lupasin, etten haasta ravintolaa oikeuteen, jos vaikka ruoka unohtuisi viikoksi pöydälle, söisin sen ja sairastuisin. Tulipa tärkeä olo.
IMG_0531
Nyt oikeasti tärkeiden aiheiden pariin ja äänestämään, annan ääneni luonnon puolesta.
Vielä ehdin!

Ympäristömerkityt kengät ja raitapaidat on saatu Polarn O. Pyretin Kampin myymälästä bloginäkyvyyttä vastaan.

3 Comments

 1. Yh
  21.4.2015

  Maria, ihan eka kerta kuulen että koskaan tommoista allekirjoitusta pyydetään!

  Vastaa
  1. Maria
   22.4.2015

   No niin oli mullekin. Ihan älytön!

   Vastaa
 2. […] eivätkä sisällä PFC-yhdisteitä tai muita myrkkyjä. Keng Lapsilla on ollut useammat Kavat-kengät. Pelkäsin, että nämä on jo leimattu ”vauvakengiksi”, mutta tämä uusi malli oli […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top