VIDEO kotikampaamosta: Hiusten värjäys kasviväreillä

Se on kesä vihdoin! Vuodenaikojen vaihtumista on kiva juhlistaa myös omassa ulkonäössä. Hiusten värjäys on yksi kiva keino.

Sain pari kuukautta sitten kutsun Hiusgalleriaan hiusten värjäykseen Radico Organics kasviväreillä. Radico Organics -hiusvärit ovat ensimmäinen luomusertifioitu kasviväri. Olin kampaajan loihtimaan lopputulokseen aivan supertyytyväinen ja nyt parin kuukauden jälkeen voin sanoa, että väri on myös pysynyt hiuksissa tosi hyvin. Ja sehän on hyvä ja huono asia: nyt näkyy selkeä juurikasvu. Hiustenvärjäyskeikastastani Hiusgalleriassa voit lukea tästä.

Noin kuukausi sitten sain luvan värjätä parhaan ystäväni, tankotanssija Oona Kivelän hiukset. Oonalla on luonnostaan aika hiekkatien väriset vaaleanruskeat hiukset, joissa oli lähtötilanteessa aika paljon vaaleita raitoja.

Sävyksi valitsimme kevään hittivärin, Strawberry Blonden. Teimme tyttöjenillasta pienen videon, jonka voit nähdä tästä:

Oona oli aivan supertyytyväinen lopputulokseen. Ja minä olin erityisen otettu, kun kuulin että Oonan kampaajaystävä oli kehunut väriä sekä värjäystä! JEeee! Minustahan voisi tulla vielä arkkitehdin, sisäilma-asiantuntijan ja bloggaajan lisäksi ekokampaaja… 😀

Itse en aio enää koskaan värjätä hiuksiani millään muulla kuin kasviväreillä. Suosittelen lämpimästi tutustumista kasviväreihin, etenkin, jos hiusten värjääminen on sellainen asia, jota tulee tehtyä useammin kuin kerran vuodessa. Synteettiset väriaineet nimittäin sisältävät vaarallisia ja herkistäviä ainesosia. Toki kasveillekin voi allergisoitua, mutta eivät ne silti ole niin haitallisia kuin monet hiusvärien kemikaalit (esimerkiksi koivu ei ole vaarallista, mutta moni on silti allerginen koivulle).

Kuten videosta näet, hiusten värjääminen kotona on helppoa ja hauskaa. Ja parasta on, jos saat ystävän auttamaan. Hyvä idea siis tyttöjen iltaan! Ja ei hätää, näitä laadukkaita Radico -hiusvärejä saa myös kampaamoista, esimerkiksi Hiusgalleriasta.

Oletko sinä kokeillut hiusten kasvivärjäystä?

5 Comments

 1. helena
  1.6.2017

  Moi ! Jätin hiusten värjäämisen, kun aloin odottaa esikoista.. Jotenkin tuli sellainen olo, etten halua tuupata itseeni mitään ylimäärästä odotus aikana.. Väri kasvoi pois odotus+imetys aikana.. Sen jälkeen on värjääminen vaan jäänyt.. Olen kulkenut omalla luonnollisella värillä kohta kuus vuotta ☺ Kasvivärit alkoivat kiinnostaa, joten jos värjään.. Tulee se tapahtumaan niillä.

  Vastaa
  1. Maria
   1.6.2017

   Hienoa! Ja tosi hvyä päätös lopettaa hiusten värjäys odotusaikana. Esimerkiksi Tanskassa ei suositella raskaanaoleville hiusten värjäystä.

   Vastaa
 2. Oma väri paras väri
  1.6.2017

  Kasviväreistä aiheutuvat allergiset reaktiot voivat olla tosi pahoja! Eka kerta meni hyvin,mutta seuraavalla kerralla sain aivan järkyttävän reaktion ja koko päänahka oli kuin tulessa.Päivystykseen ja lääkitykseen jouduin.Ikinä ei ole tavallisista väreistä tuollaista tapahtunut.En silti kyllä ole niidenkään kannattaja enää kun olen ottanut selvää mitä aineita sisältävät.

  Vastaa
  1. Maria
   2.6.2017

   Oliko kyseessä henna? Monissa hennatuotteissa voi nimittäin olla synteettistä hennaa, joka on todella allergisoiva. Näissä on Radico-väreissä on vain ja ainoastaan kasveja.

   Vastaa
 3. Riikka
  3.6.2017

  Pieni asia pisti silmään tuossa videossa. Kasvivärien sekoittamiseen ei suositella metallisia työvälineitä, mielummin lasinen, keraaminen, puinen tai muovinen. Mutta hyvä, että värjäys onnistui. ☺ Minäkin olen tuskaillut vuosia oman kuontaloni kanssa,kun olen halunnut siirtyä pois synteettisistä väreistä. Mutta vaaleaan tukkaan tottuneena oli vaikeaa hyväksyä, ettei sitä ihan vaaleaa saa minun tukkaan ilman vetyperoksidia niin päätin lähteä sitten punaiselle tielle. Strawberry blonde oli myös hyvä väri minulle, kauniin luonnollisen näköinen sävy eikä liian punainen. Kasviväreillä ehdottomasti jatketaan tästä eteenpäin. ? Hirmusen hidasta puuhaahan tuo on, kun pitää tarkkaan hieroa hiuksiin. Jostain keskustelusta luin myös värin virkistämisestä hoitoaineeseen sekoitettuna ja hyvin toimi ihan itse levitettynäkin.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top