Vinkki syysvauvan ristiäisiin: kuusenkerkkäjuoma

kuusenkerkkäjuoma

Voi en kestä, ensimmäisestä raskaudestani on jo niin pitkä aika! Esikoisen odotusaika oli yksi elämäni kauneimmista aikakausista. Oli ihanan jännittävää ja ihmeellistä odottaa ensimmäistä lasta. Rakastin raskaana olemista ja masussani olevan vauvan syntymään valmistautumista. Neuloin töppöset (potkupuku jäi kesken), sisustin pinnasängyn (vauvan synnyttyä tajusin, miten epäkätevästi olin sen tehnyt) ja tein diplomityön melkein valmiiksi (en ymmärrä miten!) sekä kaikenlaista muuta hyödyllistä ja hyödytöntä odotusaikana.

Yksi ihana asia muistuttaa minua raskausajasta ja esikoisemme ristiäisistä joka alkukesä.
Kuusenkerkät!

Keväällä vatsani oli ihanan pyöreä, mutta rakastin silti metsässä kävelyä. Samoilin äitiyshameessa ja kumppareissa Suvisaariston metsiä. Yhden kävelyni tuotoksena keräsin tutun luvalla kuusesta muutaman litran ämpärillisen ihan tuoreita, vaaleanvihreitä kuusenkerkkiä.

Päätin tehdä kuusenkerkistä juoman, jota voisi tarjoilla esikoisen ristiäisissä. Ja siitä tuli todellinen hitti! Pullot olivat todella kauniita. Ja maku oli ihana, kaikki (alkoholia juovat) vieraat rakastivat juomaa.

Kuusenkerkkäjallu syysvauvan ristiäisiin:

 • kuusenkerkkiä
 • yhden tähden Jaloviinaa
 • puhtaita lasipulloja

Tiputtele tyhjään ja puhtaaseen lasipulloon tuoreita, vaaleanvihreitä kuusenkerkkiä. Kuusenkerkkiä saa olla noin puoleen väliin asti pulloa. Täytä pullo jallulla. Anna olla pimeässä ja viileässä paikassa syksyyn tai jopa jouluun asti.

Muista, että kuusenkerkkien keräämiseen tarvitaan maanomistajan lupa! Tarjoile ristiäisissä ja muistele kevättä ja ihanaa raskausaikaa. <3

PS. Vielä ehdit osallistumaan tähän arvontaan!

Kuva: Pixabay

10 Comments

 1. V
  3.6.2017

  No ei kyllä tulisi pieneen mieleenkään tarjoilla viinaa ristiäisissä.. Edes ne lasten juhlat vois viettää ilman alkoholia, mitkään kuusenkerkät ei hommaa paranna.

  Vastaa
  1. Maria
   3.6.2017

   Oho! Mulle ei tulisi mieleenkään ehkä pitää juhlia joissa ei tarjota jotain alkoholia. Meillä oli ristiäisissä siis alkumaljat, cavaa, viiniä ruuan kanssa ja ruuan jälkeen tarjoilin vielä halukkaille noi kuusenkerrkäjuomat. Ei kukaan ollut humalassa silti. Ja halukkaille oli tietenkin tarjolla myös alkoholittomia vaihtoehtoja.

   Vastaa
  2. Ano
   5.6.2017

   Tästä lähtee se suomalaisen kulttuurin vääristynyt alkoholinkäyttö: ei opeteta/opetella käyttämään alkoholia kohtuullisena nautintojuomana jota voi olla tarjolla oli lapsia tai ei. Sitten kun lapset saadaan pari kertaa vuodessa yön yli hoitoon, lähdetään vetämään hirveät perseet. Meillä lapset ovat aina mukana illanvietoissa koska kukaan ei juo humalaa. Itselle ei tulisi mieleenkään jättää kuivaa, kylmää valkkaria tai proseccoa pois juomalistaltani lasten takia. Paitsi jos ajan.

   Vastaa
   1. V
    5.6.2017

    Hienoa yleistystä Ano, muttei osunut nyt kyllä mitenkään kohdalle kun alkoholia on vaikea käyttää väärin jos sitä ei käytä ollenkaan, ellei sitten pidä alkoholittomuutta ongelmana. Hieman eri asia vaikka grillijuhlissa tms juoda ruoan kanssa lasillinen tai kaksi, kuin tarjota viinaa _LAPSEN_ juhlassa. Vai onko ihan ookoo vetää sitä viinaa lapsen syntymäpäiväjuhlillakin, ettei nyt vaan opeteta vääränlaista alkoholinkäyttöä eli sen käyttämättömyyttä. Se nyt tuntuu olevan pahin synti jos ei suomalaisena viina maistu.

   2. Ano
    5.6.2017

    1. Jos nyt mietitään esim. noita ristiäisiä niin eipä taida se lapsi siitä mitään ymmärtää. Mitä niihin mainitsemiisi synttäreihin tulee niin kyllä minun mielestäni siellä voi olla myös alkoholillisia juomia aivan kuten ”aikuisten juhlissa” on kivoja juomia lapsille. En itse ymmärrä miksi vanhempana pitäisi oikein uhrautumalla uhrautua kun vaihtoehtona on että sekä lapsilla että aikuisilla on tosi kivaa ja aikuisetkin saavat juoda jotain hyvää! Sekä holillisia että holittomia.
    2. Alkuperäinen kommentoija nosti esiin ikuisuuskommentin ”alkoholi ja lapset eivät kuulu yhteen” minkä perusteella alkoholia ei saisi nauttia missään juhlissa missä lapsia on läsnä. mielestäni se, että alkoholia on tarjolla ei tarkoita etteikö lapset oppisi että voi myös olla juomatta- ainakin meidän piireissä on juomattomia ja juojia iloisesti sekaisin eikä kukaan ajattele että no eipä sille maistu viina tai että aina pitäisi juoda. Alkoholista itsessään ei tehdä mitään meteliä vaan se on juoma siinä missä muutkin.
    3. ”Vetää viinaa”- lue edellinen kommenttini uudelleen:)

   3. V
    6.6.2017

    Aika erikoinen käsitys uhrautumisesta sinulla, jos lapsille alkoholittomien juhlien järjestäminen on uhrautumista. Ne lasten ”kivat juomat” ei vaikuta lapsen käytökseen, toisin kuin alkoholi vaikuttaa (mitään sokerihumalaa ei ole olemassakaan joten siitä turha nillittää). Olen alkuperäinen kommentoija jos ei nimimerkistä käynyt ilmi, enkä sanonut ettei alkoholia saa juoda MISSÄÄN juhlissa jossa on lapsia, puhuin vain siitä että voisko EDES ne lasten juhlat pitää alkoholittomana. Vaikkei perseet olalla olisikaan niin kyllä ne lapset sen käytöksen muuttumisen huomaa, eikä ole kiva olla aikuisten lähellä jotka haisee viinalle.

   4. V
    5.6.2017

    Pitää vielä sen verran kommentoida että eikö tuolla tavalla opeteta lapselle että juhlia EI voi ilman alkoholia, kun sitä täytyy olla myös lasten juhlissa?

 2. Vauvamasu
  3.6.2017

  Alkoholi ja ristiäiset ei todellakaan kuulu yhteen!!

  Vastaa
 3. anna
  4.6.2017

  Meillä oli ristiäisissä alkumaljat alkoholillista tai alkoholitonta kuohua ja ei kukaan paheksunut. Muuta alkoholia ei sitten ollutkaan

  Vastaa
 4. […] Nordin vinkkasi äskettäin blogissaan ristiäisiin tai nimenantojuhliin sopivasta kuusenkerkkäjuomasta. Vinkki on sinänsä viattoman […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top