Liikuttavinta Habitaressa

IMG_5150Vitsit, mikä viikko. Olen mennyt maantaista tähän hetkeen pääjalkaisena, eli tosi kovaa. Keskiviikkona kävin Habitaren ammattilaispäivänä katsomassa, millä suomalainen sisustaa kotinsa tulevaisuudessa.
IMG_5174
Keskityin katsomaan tuotteita lasten ja sisäilmasta sairastuneen näkökulmista. Tarjontaa näille erityisryhmille oli todella vähän.
Jos nyt ensin ottaa valitukset pois alta, niin eniten ärsytti tuoksykynttiläkoju (eikö ftalaatteja ja muita myrkkyjä sisältäviä sisäilmanpilaajia voisi jo kieltää). Toiseksi enten ärsytti homeenhajuisista laudoista ja formaldehydiltä löyhkäävästä lastulevystä rakennetut messupisteet.
IMG_5179
Yritin etsiä metallista valmistettuja huonekaluja, sillä ne ovat luonnostaan vähäpäästöisiä ja sopivat hyvin sisäilmasta sairastuneille. Metallinen keittiökaapisto voisi olla tyylikäskin. Eräs asiakas toivoisi sellaista keittiöönsä, mutten löytänyt metallirunkoista keittiötä hänelle messuilta.
Löysin kuitenkin lasilankut, joista voi rakentaa vaikkapa väliseinät. Voisikohan näistä tehdä jopa kylpyhuoneen seinän? Se ei ainakaan homehtuisi.
IMG_5177
Myös ikkunoiden väliin asennettavat sälekaihtimet ovat hyvä keksintö sisäilman kannalta, sillä niihin ei pöly kerry. Eivätkä näihin pääse pienet nakkisormetkaan käsiksi. Näitä onkin kuulemma tilattu päiväkoteihin.
IMG_5178
Lapsille ei Habitaressa ollut tänä vuonna kovinkaan paljoa. Ainakaan minun silmääni ei mikään erityisesti ponnahtanut. Poikkeuksen teki paras lapsille suunnattu sisustusjuttu aikoihin: Gymi Furniture.
Liikkumaan kannustavat huonekalut muuntuvat moneen tarkoitukseen. Näiden kalusteiden avulla voi liikkua, säilyttää tavaroita ja tehdä koulutehtävät. Pikaisesti haisteltuna, kalusteet ovat todella laadukkaat.
IMG_5167IMG_5184
Gymi-sänkyyn voisi mennä nukkumaan Vimman uuteen lastensairaalaan suunnittelemassa yöpuvussa.
IMG_5182
Nyt ei riitä mehut syvempään analyysiin.
Hauskaa perjantaita!

11 Comments

 1. hannakai
  12.9.2015

  Kun tuossa mainitsit tuoksukynttilät, niin ajattelin kysyä sinulta mielipidettä kynttilöistä. Kun näin syksyn tullen haluaisi poltella kynttilöitä tunnelmantuojana, niin mitkä kynttilät olisivat turvallisimpia sisäilman kannalta?

  Vastaa
  1. maria
   12.9.2015

   Ihan tavalliset kynttilät itsessään pilaavat sisäilmaa huomattavasti. Tuoksukynttilät ovat myös tosi pahoja. Itse sain viime jouluna käsintehtyjä mehiläisvahakynttilöitä ja ne oli kyllä myös kamalia sisäilman kannalta.
   Tästä pitää tehdä ihan oma kirjoitus, vaatii vähän taustatyötä. Selvitän ja kirjoitan tunnelmallisen ja terveellisen kynttiläpostauksen! 😀 Kiitos vinkistä.

   Vastaa
   1. hannakai
    12.9.2015

    Kiitän jo etukäteen! ?

 2. PR
  12.9.2015

  Meille tehtiin kaksi vuotta sitten keittiökalustus teräsrunkoon; ovet ovat lasista alumiinikehikoin, hyllyt paksua teräslankaa ja työtaso graniittia. Ks. TL-keittiöiden kotisivut: http://www.tl-keittiot.fi/kuvat.html. Yhdessä tekijän kanssa suunniteltiin ja palvelu oli erinomainen.

  Vastaa
  1. maria
   12.9.2015

   Kiitos vinkistä! Oletko sisäilmasta sairastunut, vai mikä oli motiivi metallisen ja lasisen keittiön tekoon?

   Vastaa
   1. PR
    12.9.2015

    Olen pahasti home-, hajuste- ja kemikaaliyliherkkä. Keittiön alkuperäinen M1-luokitettu kaapisto oli minulle täysin mahdoton kitkerine päästöineen, samoin eteisen ja makuuhuoneiden kaapistot. Niissä meidän ratkaisumme olivat samoja kuin teidän, Elfaa ja lasiset/peiliset liukuovet, plus teräslankahyllyjä ja lasihyllyjä.

 3. Anna
  14.9.2015

  Ostimme viime keväänä lasipöydän huonekaluliikkeestä ja oireilin sille todella voimakkaasti ja silmäni tulehtuivat välittömästi. Mietimme, että voiko lasisissa huonekaluissa olla joskus jokin käsittelyaine?

  Vastaa
  1. maria
   14.9.2015

   Oho, voiko olla, että huonekaluliikkeessä oli sisäilmaongelma? Onko lasipöytä laminoitu?

   Vastaa
   1. Anna
    14.9.2015

    En usko, että itse liikkeessä on sisäilmaongelmia ja ruokapöytä oli paketissa, kun ostimme sen. Kyseessä oli siis jyskin storvorde lasipöytä, jonka lasi ei ole laminoitu. Yritin sitkutella sen kanssa muutaman kuukauden ja vietiin se tuulettumaankin ja pestiin useamman kerran, mutta mikään ei auttanut, oireilin sille todella rajusti. Silmät tulehtuivat yhtenään. Ajattelimme, että lasipöytä olisi ollut turvallisin valinta, mutta jokin aine siinä ärsytti kovin. Lopulta saimme sukulaisilta vanhan puisen pöydän, joka on ollut hyvä.

   2. maria
    15.9.2015

    Onpa kiinnostavaa! Tiedän, että lasiin voidaan tehdä nanohiukkasista kalvo. Näin lasista saa helposti puhdistettavan. Voisikohan olla sellainen kyseessä? En tiedä, voisiko tuollainen pinnoite aiheuttaa oireita. Pitää kysyä tuota Jyskistä, onko lasissa käsittelyaine.

   3. Anna
    16.9.2015

    Oikein kiva, jos kysyt! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top