Nopoo – ei kakkaa päähän

Moni tuttu on kertonut kokeilleensa ”no shampoo” -hiustenpesuvinkkiäni, joka tekee shampoon tarpeettomaksi. Siistiä!
Muutama on kuitenkin pyytänyt vielä tarkempia ohjeita. Näin se toimii.

DSCF9039

Hiusten pesu Meine Basella:

Sekoita mineraalisuola ja kaneli. Laita osa kämmenelle ja lisää tilkka vettä. Hankaa käsien välissä, jotta rakeet hieman liukenevat. Työnnä sormet märkään hiuspohjaan. Levitä suolaa kaikkialle päänahkaan. Anna vaikuttaa hetki. Lisää päähän tilkka vettä ja ”vaahdota” eli hiero hiuspohjaa sormenpäillä. Huuhdo.
Toista pesu tarvittaessa, mutta käytä vähemmän suolaa kuin ensimmäisellä pesukerralla. Toisella kertaa aine ei todennäköisesti vaahtoa lainkaan. Älä kuitenkaan huolestu! Huuhdo hiukset huolellisesti.
DSCF9016
Pesu mineraalisuolalla saattaa tuntua epätoivoiselta ja epätehokkaalta. Olen huomannut, että aine vaahtoaa vain, jos hiukset ovat todella rasvaiset. Muutaman kerran olenkin saanut aikaiseksi paksun, kermaisen vaahdon.
Yleisin virhe nopoo-pesussa on, että käyttää ainetta aivan liikaa. Teelusikallisella saa puhdasta, kunhan aineen saa levitettyä tasaisesti ja toistaa pesun useamman kerran. Jos hiukset ovat hyvin rasvaiset, kolmas pesukerta voi olla tarpeen. Pesussa kannattaa keskittyä vain päänahkaan ja hiusten tyveen. Hiusten latvoja ei tarvitse pestä ollenkaan.
DSCF9008

Hoitoaine:

Pesun jälkeen käytän hoitoaineena Flow Kosmetiikan hiushuuhdetta. Ainetta tarvitaan noin korkillinen. Sekoitan veden ja korkillisen hiushuuhdetta pieneen kannuun, josta kaadan hiuksiin. Hiushuuhdetta ei välttämättä tarvitse huuhtoa pois.
Myös lasten hiukset pesen MeineBasella. Lasten hiuksia ei tarvise pestä kuin kerran kuussa. Laskeskelen, että olen nyt säästänyt ainakin viiden shampoopullon oston. Viimeisestä shampoopesusta on vierähtänyt yli vuosi.
Olen kysellyt kampaajilta, miltä hiusteni kunto heistä vaikuttaa. Tarkemman tutkailun jälkeen kaikki olivat sitä mieltä, että hiukset ovat hyvässä kunnossa! Niin hyvässä, että toinen hiusasiantuntijoista epäili että hiusväri, jonka sain kokeiltavaksi ei todennäköisesti värjäisi hiuksiani, sillä hiussuomut vaikuttavat olevan niin supussa. Lopuksi olen kertonut hiusasiantuntijoille, että olen pessyt hiukseni shampoolla viimeksi vuosi sitten. Olisittepa nähneet ilmeet!
Aion todellakin jatkaa tällä tyylillä.
 

73 Comments

 1. siiri
  16.10.2015

  Kirjoita lapsista, yhteisistä puuhista kotona tai heidän hauskoista jutuistaan ja teoistaan.

  Vastaa
 2. Jenx
  17.10.2015

  Pesen omat hiukseni syväpuhdistavalla shampoolla ja sillointällöin hopeashampoolla. Pesun jälkeen kampaamosta ostettu öljy tms hoitava tuote. Onhan noita purkkeja kertynyt, vähemmälläkin selviäisi. Luulempa, että jos pesisin hiukseni kuin sinä, olisi tukkani karhea korppu 🙂

  Vastaa
  1. Maria
   17.10.2015

   Niinpä minäkin luulin. Hiukseni ovat huomattavasti vähemmän ”hamppuiset” kuin käyttäessäni oikeita hiustuotteita. Ja hiusten hyvinvointi on tässä vain pieni sivujuonne. Tärkeintä on kemikaalikuorman pienentäminen sekä ympäristöön joutuvien kemikaalien vähentäminen.

   Vastaa
 3. S
  17.10.2015

  Tuossa kannattaa kiinnittää huomiota, ettei hankaa hiusta rikki suolalla. Kampaajani tästä joskus huomautti kun keskusteltiin suolapesuista.

  Vastaa
  1. Maria
   17.10.2015

   Kyllä, siksi liuotan rakeet ensin. Levitän päänahkaan ja annan liueta vielä hetken. Pestessä hankaan vain hiuspohjaa.

   Vastaa
 4. Minttu-Maaria
  17.10.2015

  Toimiiko nämä menetelmät samalla tavalla kaikille hiustyypeille? Mun on vaikeaa uskoa, että toimii, koska esim. omat luonnotaipuisat ja värjätyt hiukset on laadultaan hyvin erilaiset kuin esim. piikkisuora lasimainen hius. Olenko ihan väärässä, että hiuksillakin on pH ja siihen perustuu esim. Molkosanin toimivuus?
  Siihen uskon kyllä, että shampoot ja hoitoaineet ei ole välttämättömiä. Et ole ainoa esimerkki siitä, että hiukset ovat hyvässä kunnossa, kun on jättänyt tökötit pois 🙂

  Vastaa
 5. iina
  17.10.2015

  Saisikohan tällä aineella myös lasten hiuspohjasta sitkeän karstan pois, vai olisiko sinulla jotain muuta vinkkiä siihen? Öljyllä liotus ei tunnu onnistuvan, kun paksujen hiusten läpi öljyä on vaikea saada päänahkaan asti, vaan suurin osa öljystä jää hiuksiin, joista sitä ei taas saa pestyä millään pois.

  Vastaa
  1. maria
   17.10.2015

   Apua! Tän unohdin mainita. Meine Base on täydellistä karstan poistoon!

   Vastaa
   1. iina
    17.10.2015

    Kiitos! Tätä täytyy hankkia 🙂

   2. maria
    18.10.2015

    Olen aikaisemmin poistanut vain pojan lyhyistä hiuksista. Tänään poistin tytöltä ja kylläpä oli vaikeaa levittää pitkiin hiuksiin. Mutta auttoi kyllä irrottamaan karstaa. Työlästä kyllä oli…

  2. Johanna
   19.10.2015

   Kyllä sen öljyn hiuspohjaan saa. Saan jopa itselenni, eli toiselle luulisi olevan helpompaa. Jakaus jakaukselta levittää ja sormin vielä hieroo sekaisin.
   Öljy”pesun” jälkeen kärsin seuraavaan viikkoon asti rasvaisemman tuntuisista hiuksista, en siis pese öljyä pois. Eipä sitä mun makuun jää edes liikaa. Hiuslaatu on takaraivolta hieman kuivahko, muualta ”tavallinen”, korkkiruuvikihartuva extrakuivana tai hyvin kosteutettuna, muulloin vain kihartuva.

   Vastaa
   1. Johanna
    19.10.2015

    Siis pesen öljyn pois, mutta en ns narskuvan puhtaaksi. Koskahan oppisi lukemaan kommenttinsa ennen lähettämistä…

   2. maria
    19.10.2015

    Joo, öljyn saa päähän! Mutta suolan kanssa puuha oli vähän hankalampaa.

 6. Anna
  18.10.2015

  Täytyy ehdottomasti itsekin kokeilla tuota menetelmää! 🙂 Oletko muuten huomannut, että gluteeniton ruokavalio olisi vaikuttanut hiuksiin? Minusta tuntuu, että tukkani on jotenkin sellainen sileämpi kuin ennen 🙂

  Vastaa
  1. maria
   18.10.2015

   Mulla on lähtenyt tosi pitkään hiuksia. Paljon. Siitä asti kun esikoinen syntyi. Hiustenlähtö väheni hivenen kun lopetin gluteenin. Mutta vieläkin kyllä irtoaa…

   Vastaa
 7. Riikka
  20.10.2015

  Moi! Pesetkö muuten hiuksesi joka kerta tuolla MeineBasella, vai pesetkö välillä pelkällä vedellä? Aloitin nopoo-kokeilun toissapäivänä soodalla, mutta tänään taloon olisi tulossa eka MeineBase-purkki! Odotan innolla, mitä seborreaan taipuva, kutisevan läikikäs akneinen ihoni ja päänahkani tästä tykkää… 🙂

  Vastaa
  1. maria
   20.10.2015

   Pesen Meine Basella kolmen päivän välein.
   Nyt pesin ensimmäistä kertaa vedellä, yllättävän hyvä lopputulos!
   Kerropa saatko apua!

   Vastaa
   1. Riikka
    11.11.2015

    Muutama viikko MeineBase-kokeilua (niin päänahkaan kuin kasvoihinkin) enkä voi muuta kuin kehua! Akne/seborrea on selvästi rauhoittunut, ehkä hitusen myös päänahan rasvoittuminenkin. Keskimäärin kyllä joudun edelleen pesemään hiukset 2 päivän välein. Mutta ennen kaikkea päänahan kutina on vähentynyt merkittävästi! Muotovaahtoakaan en enää tarvi, sillä hiukset jäävät mukavan kuohkeiksi. Sen sijaan vähän epäilen, että omenaviinietikka värjää vaaleita raitojani. Tukka näyttää välillä vihertävältä (tosin sitä ongelmaa on ollut jo ennenkin). Vai voisiko se johtua tuosta suolasta?
    Kehittelin muuten keinon, millä saan suolan levitettyä päähäni helpommin: Laitan vajaat 2 tl suolaa matkakokoiseen tyhjään shampoopulloon, perään n. ½ dl lämmintä vettä ja ravistan niin kauan, että suola on liuennut. Sitten menen suihkuun, kastelen hiukset ja pursotan liuosta päänahkaani. Hieron, huuhtelen ja toistan. Eli tuosta seoksesta riittää kahteen kertaan.
    Kiitos, Maria, tästä ihanasta vinkistä!

   2. Maria
    11.11.2015

    Kiitos vinkistä! Aionpa kokeilla.
    En tiedä tosta värjäytymisestä, joku lukija sanoi, että vaaleat hiukset tulivat etikasta punertaviksi. En usko, että Meine Base värjäisi…
    Kivaa, että blogistani on iloa ja apua!

 8. Kokeilija
  20.10.2015

  Ostin tästä inspiroituneena Meinebasea tänään ja pesin hiukset. Viimeksi olen pessyt torstaina illalla, ja tänä aamuna olivat melkoisen rasvaiset, aamulla olin saanut kuivashampoolla työkelpoisiksi. Olen tosi häkeltynyt pesutehosta! Hiukset ovat tosi pehmeät ja sileät ja täysin puhtaat. Jos ymmärsin INCI-listan oikein, niin sisältää ruokasoodaa ja ensiksi ajattelin pesuefektin olevan samanlainen, mutta tällä tuli kyllä puhtaammat, pehmeämmät ja sileämmät kuin ruokasoodalla. Saa nähdä miten rasvoittumisen kanssa käy 🙂
  Kuivashampoonkin siis tuntui pesevän pois. Tuote ei ollut sellaista ”tahmaavaa”, vaan melko kevyttä riisipohjaista kuivashampoota (Batiste).

  Vastaa
  1. maria
   20.10.2015

   Jes, jes, JES! Itse olen yhtälailla hämmästynyt pesutehosta. Tuote sisältää ruokasoodan lisäksi mineraaleja ja suolaa. Jotain myös nämä ainesosat tekevät, sillä lopputulos eroaa selkeästi soodapesusta.
   Soodapesu, jota olen myös kokeillut ei todellakaan toimi näin tehokkaasti. Ja voisi luulla, että jos on tehokasta ja pesevää, hiukset tulisivat kuiviksi koppuroiksi. Mutta ei, hiuksista tulee Meine Basella pehmeät ja sileät!
   Ihanaa että sain olla avuksi!

   Vastaa
   1. Kokeilija
    21.10.2015

    Kiitos itsellesi! 🙂 Pieni väsymyksestä johtuva aivopieru oli päässyt tuonne tekstin sekaan, eli edellinen hiustenpesukerta oli sunnuntaina – tosiaan siis joka päivä pitäisi olla hiuksia pesemässä, että ovat puhtaat.
    Minulla muuten pidempi historia ekoshampoiden käyttäjänä, nimenomaan sulfaatittomissa. Mutta ne eivät ole tarjonneet apua rasvoittumiseen kuin hieman rauhoittamalla päänahkaa – sulfaatit saavat pään todella ärtymään (+ silikonit ja varmaan moni muu normikosmetiikan aine…).

   2. maria
    21.10.2015

    Itse en ole kokeillut noita sulfaatittomia. Mutta aion kokeilla aloevera geeli + kookosmaito -shampoota, jonka ohjeen tänne linkkasinkin.
    Mulla on loppunut se pieni kuumoitus ihan täysin. Olin ilmeisesti tottunut siihen pesun jälkeiseen tunteeseen, että en edes tajunnut että se on jotain ylimääräistä.

   3. maria
    21.10.2015

    Enkä minä vielä ole siinä vaiheessa kun monet lupailee: että ei pesuväli pidentyisi viikkoon. Kyllä mulla rasvoittuu vieläkin hiukset, mutta se ettei tarvitse joka päivä pestä on jo paljon!

   4. Kokeilija
    27.10.2015

    Höh – muutaman pesun jälkeen alkoi tuntua, ettei Meine Base joko pese kunnolla tai sitten rasvoittuu vaan vielä kovemmin pesun jälkeen. Pesun jälkeen nimittäin oli ihan ok näköinen, mutta jo aamulla rasvaisen näköinen ja veltto tukka. Jotain hyvää se kuitenkin päänahalle teki, sillä siihen tulee helposti tunkkainen haju ja tällä se on pysynyt poissa.
    Tänään sitten pesin JMO-ekoshampoolla ja pesun jälkeen sitten vielä Meine Base -käsittely. Saa nähdä, miten käyttäytyy tällä yhdistelmällä. Mietin myös, että ehkä joka toiseksi pesuksi voisi riittää Meine Base -pesu..? Höh, harmi, aina sitä toivoo ihmettä…

   5. maria
    28.10.2015

    Voi höh. Voisko osasyy ettet ole saanut levittymään kunnolla. Mä ole nimittäin tänään juurikin hämmästellyt, että miten mulla voi olla näin puhtaat hiukset, vaikka pesin viimeksi sunnuntaina! Siis tää on jo ihan epätodellista!

   6. Kokeilija
    19.11.2015

    Höh, minun Meine Base -kokeiluni jäivät tähän: rasvatukkafiilisten jälkeen tuntui, että aine peseekin ihan ok, sitten rasvoittuminen tuntui taas kiihtyvän, päänahka alkoi punoittaa ja kutista ja pieniä rikkonaisia kohtia tuli, ja sitten päänahka alkoi taas haista oudolta. Huoh, tää on ihan onnetonta, kun mikään ei sovi! Tuskastuttaa!
    No, netissä oli ohje pesemiseen ruisjauho-vesiseoksella, ja mietin, ettei sen pitäisi ainakaan olla erityisen ärsyttävää… ja siinä pitäisi PH:n olla kohtuusama kuin päänahalla. Yllättäen lopputulos oli kuohkea ja puhdas! Kutina on vielä paikoin, mutta lievempänä. Mutta nyt siis vaan kertapesu takana eli ehkäpä mun pää ärtyy vielä rukiillekin…
    Niin ja minulle se rasvoittuminen ei ole mitään hienovaraista ”laitanpa ponnarin päähän niin johan selviää taas päivän” vaan lähes olkapäille ulottuvat hiukset ovat kauttaaltaan likaiset jos yksikin pesupäivä jää väliin.

   7. Maria
    20.11.2015

    Ruisjauholla! Oho, mäkin kokeilen tota!

 9. sanna.
  21.10.2015

  Hei! Ostin meine basea ja mietin, miten peset kasvosi? Pitääkö tehdä seos kädelle eka ja siitä vasta kasvoihin? Kuinka paljon suolaa? Mulla on sellainen sekaiho ja hormonaalista aknea. Toivottavasti tää nyt auttais.. 🙂

  Vastaa
  1. maria
   21.10.2015

   Tässä postauksessani on kuva määrästä, joka riittää kasvojen pesuun.
   https://www.kaksplus.fi/blogit/kotitalouskriisi/vanha-suola-kaunistaa/
   Eli kostutan sormenpään ja töppään suolapurkkiin. Sitten hankaan sormenpäässä olevan suolan kosteiden kämmenten välissä, jotta rakeet hieman liukenevat. Sitten pesen kasvot.

   Vastaa
 10. Kukka
  22.10.2015

  Minäkin kävin messuilla ja päänahan tutkinnassa. Olen ollut pesemättä hiuksia nyt pari viikkoa ja tutkija oli hyvin järkyttynyt valinnastani. Sanoi että päänahassa oli paljon rasvaa ja suositteli vahvasti pesemään hiukset shampoolla.

  Vastaa
  1. maria
   22.10.2015

   Kannattaa kokeilla esimerkiksi tätä Meine Basea, sillä saa rasvan pois. Minullakin rasvoittuu hiukset niin, että kyllä ne jollain on pakko pestä.

   Vastaa
 11. riikka
  25.10.2015

  Mistä tätä tuotetta voi ostaa? Itsekin käytin etikkaa hoitoaineena hiuksiini vuoden ajan. Yhtä hyvä tulos kuin millään kalleimmista hoitoaineista… tosin omenaviinietikka ei pidemmän päälle sopinut vaaleille hiuksille vaan oli värjäytymisen takia pakko ottaa käyttöön kirkas etikka ja sen haju alkoi lopulta häiritsenään liikaa.

  Vastaa
  1. maria
   25.10.2015

   Meine Basea myydään apteekeissa ja luontaistuotekaupoissa. Jännä että omenaviinietikka värjäsi. No, onhan se ehkä hieman kellertävää.

   Vastaa
 12. iru
  27.10.2015

  Peseekö suola pois myös esim. ilman saasteet ja pakokaasun?

  Vastaa
  1. maria
   27.10.2015

   Tavallinen suola ei irroita rasvaa kovin hyvin. Meine Base sen sijaan irroittaa lian kuin lian. Suosittelen!

   Vastaa
   1. iru
    27.10.2015

    Juu, tarkoitinkin Meine Basen kaltaista suolaa (eri merkki, mutta vastaava). Tilasin Saksasta, puolet halvempaa 🙂

   2. maria
    28.10.2015

    Vau. Laita linkki!

   3. iru
    29.10.2015
   4. maria
    29.10.2015

    Voi ei, mä en puhu saksaa!

 13. iru
  29.10.2015

  Tuolta Purvidalta saa Meine Basea sekä pH-Cosmetics-merkkistä mineraalisuolaa. Asiakaspalvelu vastaa myös englanniksi 🙂

  Vastaa
  1. Anni
   29.10.2015

   Paljonkohan toimitus Suomeen maksaa?

   Vastaa
   1. iru
    29.10.2015

    Purvida toimittaa yli 45€ tilaukset Saksaan ilman toimituskuluja. Suomeen toimitus maksaa 14,95 ja yli 150€ tilaukset ilman toimituskuluja https://www.purvida.de/shipping.php

  2. maria
   29.10.2015

   Ok, kiitos!!!

   Vastaa
 14. Anni
  29.10.2015

  Aloittelijan kysymys: huuhdellaanhan tuo Molkosan siis pois hiuksista?
  Eilen tein ensimmäisen Meinebase + Molkosan -pesun, jännää nähdä toimiiko tämä mulla! Nyt ekan pesun jälkeen hiukset on ihanan pehmeän tuntuiset mutta myös tavallista sähköisemmät.

  Vastaa
 15. iru
  29.10.2015

  Näin pakkasten tultua hiusten sähköisyys on minunkin ongelma. Mikä auttaisi?

  Vastaa
  1. maria
   29.10.2015

   Hmm, itse ainakin vältän keinokuituja. Nyt ei muuten ole sähköiset hiukset, vaikka mullakin on yleensä.

   Vastaa
 16. iru
  30.10.2015

  Täältäkin saa näköjään Meine Basea http://www.violey.com/advanced_search_result.php?keywords=P.+Jentschura+AlkaBath+bath+salts. Sivut myös enkuksi. Tilaan täältä luonnonkosmetiikkaa. Suosittelen 🙂

  Vastaa
  1. maria
   30.10.2015

   Jes, kiitos vinkistä!

   Vastaa
   1. Riikka
    11.11.2015

    Minä tilasin täältä: Nu3.com, siellä on eri maihin erikieliset sivut. Myös suomenkieliset!

 17. Irkku
  6.11.2015

  Olen kohta kaksi vuotta pessyt soodalla hiukset ja kesällä kokeilin ensimmäisen kerran kananmunan keltuaisella pesua. Minusta sooda toimii hiuksiini todella hyvin. Tulee kuohkeat ja puhtaat, kunhan muistaa levittää ja hieroa soodaa joka puolelle. Huuhtelen omenaviinietikalla, tai en millään. Keltuaispesu jätti mielestäni hiukset hivenen pehmeämmiksi kuin sooda, mutta ongelmaksi muodostuu valkuaiset, joista pitäisi tehdä viikoittain marenkia. Siksi soodapesu useimmiten. Valkuaisen voi kyllä käyttää kasvonaamiona mustapäiden puhdistukseen, mutta tähän valkuaista ei saa kulumaan niin paljon, etteikö marengin teko olisi edessä. Kun pesee keltuaisella, täytyy muistaa hieroa jonkin aikaa päänahkaa. Useampi minuutti, että tulee puhdasta.
  Eilen kuulin MaineBasesta toisenlaisen vinkin. (Vai oliko jo täällä? Ihan kaikkea en lukenut läpi.)MaineBase voi käyttää myös dödönä. Itse en ole vielä kokeillut, mutta ajattelin kokeilla.

  Vastaa
  1. maria
   6.11.2015

   😀 mä en kans raaskisi heittää valkuaisia pois! En ollut kovinkaan tyytyväinen hiusten puhtauteen munapesun jälkeen.
   Joo, mä käytän Meine Basea myös dödönä, pumpulille laitan ja pyyhin kainalot.

   Vastaa
 18. Heni
  28.11.2015

  Kiitos tästä! Kohta kuukauden ajan käyttänyt pelkästään meine basea hiusten pesuun ja todella tyytyväinen olen 🙂 yks juttu vain ihmetyttää. kun aloin tällä systeemillä pesemään, jää hiusharjaan pölyä(?!). Koskaan ennen ei ole tällaista ollut. Näyttää siis ihan pölyltä ja toisinaan myös hiusten juuriin jää niin että näyttää hilseeltä vaikkei sitä ole. en ole keksinyt mistä se vois johtua!

  Vastaa
  1. Maria
   28.11.2015

   Mä olen huomannut saman. Kampaan jää pölyä. Luulen että johtuu siitä että hiuksiin jää hieman omaa rasvaa, johon ilmassa oleva pöly tarttuu. En parempaakaan selitystä keksi…

   Vastaa
   1. pinja_p
    30.11.2015

    Hei!
    Mä oon kans kohta kuukauden pessy MeineBaselle hiukset. Jostain syystä en saa sitä levittymään tarpeeksi hyvin ja hiukset näyttää aukinaisina koko ajan likaisilta. Lisäksi tuntuu siltä, että hiukset on ”hamppuuntunu”…
    Ja se valkonen töhnä/pöly harjassa! Mulla lensi yks harja roskikseen sen takia:/
    Mut parasta on kuitenki se, et hiuksia ei tartte pestä niin usein ja herkkä päänahka ei kutise ollenkaan! 🙂
    Osaatko Maria suositella muuten hyvää ekokampaajaa pk-seudulla? 🙂

   2. Maria
    30.11.2015

    Oon itsekin huomannut, että vaikea saada levitettyä. Yksi lukija vinkkasi että liuottaa aineen veteen. Silleen olen viime aikoina tehnyt. Itselläni hiukset ei kyllä ole hamppuuntunut sen enempää, ne ovat aina olleet hieman hamppua. ;D
    Ja harjan pesen aina kampaamisen jälkeen! En ole koskaan käynyt ekokampaamossa. Voi kun joku lukija suosittelisi…

 19. Hanne
  3.12.2015

  Kiitos aivan älyttömästi vinkistä käyttää Meine Basea deodorantin sijaan. Nyt ei kainalot ole enää ärtyneet ja tuntuu, että niissä ollut ”kalvon tunne” on poissa! 🙂

  Vastaa
  1. Maria
   3.12.2015

   Ihana kuulla että olin avuksi!

   Vastaa
 20. Mari
  1.1.2016

  Mä oon viikon ajan käyttänyt meinebasea sun blogin innoittamana, mutta hommasta ei meinaa tulla mitään. Hiukset ei puhdistu kunnolla, ne on ihan köhnäisen tuntuiset heti hiusten kuivuttua, ja tuntuu tosi likaisilla (en voi edes koskea niihin kun ällöttää). Päivän ajan hiukset on siedettävän näköiset, mutta hiuksia on pakko pitää kiinni. Mietin nyt jatkanko sinnikkäästi vai lopetanko…

  Vastaa
  1. Maria
   3.1.2016

   Hmm. Ehkä et saa levittymään tarpeeksi? Kokeile vaikka liottaa pieneen vesitilkkaan ennen kuin lopetat! Ja Meine Baselle on 100 muutakin käyttökohdetta, joten eipä mene hukkaan, vaikkei sillä pesisikään hiuksia.

   Vastaa
 21. Heli
  3.4.2016

  Hei! Nyt on pakko kiitellä ja iloita Sinun ansiostasi! Olen itse lopettanut tukan värjäämisen yli kolme vuotta sitten, en suorista tukkaa tai käytä muita kuluttavia laitteita (tai mömmöjä), mutta päänahkani on ollut töhnän täyttämä vuosia. Kaikkea paitsi iholääkäriä, kaljaa ja kananmunaa on kokeiltu vaivaan. Aloin olla jo niin epätoivoinen, että harkitsin palaamista ihmistä ja luontoa kuormittaviin myrkkyihin. Sitten silmiini osui sinun Meinebase-kokeilu ja syöksyin itse seuraavana päivänä kauppaan hakemaan purnukan. Eilen pesin tukan toisen kerran Meinebasella ja pesin myös harjani soodalla, joka oli töhnää täynnä. Se myös töhnääntyy joka harjauskerran jälkeen. Tänä aamuna harjasin hiuspohjan ja kyllä hymyilytti!!! Ei töhnän murustakaan, uskomatonta! Siis kahden pesun jälkeen päänahkani on rauhoittunut silminnähden 🙂
  Kolme kysymystä tosin heräsi hurmoksesta huolimatta.
  1)Huuhteletko tukkasi kuitenkin välipäivinä, jolloin et käytä Meinebasea?
  2)Voiko aine olla liian kuoriva siitä huolimatta, että suola liukenee veteen ennen päänahkaan laittoa?
  Kolmas liittyy kasvoihin, joten en tiedä onko sinulla asiasta kokemusta ja/tai osaatko vastata, mutta kokeillaan 🙂
  3) Kosmetologi (ekoilija sellainen) kehotti minua välttämään kuorinta-aineita, joka sisältää rakeita hyvin kuivan, herkän ja suurihuokoisen ihoni takia. Meinebase sisältää soodaa, jolla on myös puhdistava vaikutus. Joten: kannattaako minun jättää kasvopesukokeilut Meinebasella väliin? Tällä hetkellä kokeilen iltapesua ilman rasvausta ja huhhuh tiukkaa tekee kieltäytyä rasvasta.
  Kiitos sinulle suuresti, vaikket joutaisi minulle vastaamaankaan, ymmärrän kiireesi.
  Aurinkoa päiviisi 🙂

  Vastaa
  1. Maria
   3.4.2016

   Jee! Mahtavaa! En huuhdo hiuksia välipäivinä (silkkaa laiskuutta). Ehkäpä voisin kokeilla.
   Hoitoaineeksi olen laittanut etikkavettä. Se on tosi hyvä mielestäni, ruokalusikallinen tai pari etikkaa ja pari dl vettä.
   Olen kovasti pohtinut tuota kuorivuutta. Monet kosmetologit ovat kauhistuneita. Itse olen tullut siihen tulokseen, että se sopii minulle. Mutta pesen kasvot toisaalta hyvin harvoin, ehkä vain pari kertaa viikossa, kun en oikein meikkaakaan. Yleensä pesen vain vedellä. Ja laitan paljon kukkaisvettä ja öljyä.

   Vastaa
   1. Nimetön
    8.10.2017

    Itse olen käyttänyt Meine Basea kasvojen pesuun jo monta vuotta. Kosmetologini Eila Hellgreniltä suositteli sitä. Jos suolan kuorivuus mietityttää, niin suolan voi liuottaa veteen. Saunassa suolahoidon tekeminen on myös ihanaa: vesikippo mukaan lauteille, suolaa naamaan ja kosteilla käsillä liuottaa suolan kasvoille.

   2. Maria
    9.10.2017

    Joo, mä oon tehnyt kans samaa, että liotan pieneen vesitilkkaan. Eila on kyllä aivan mahtava!

 22. […] ovat kuitenkin olleet myös eri mieltä. Muutamat lukijat ovat kommentoineet, että eivät saa hiuksia puhtaiksi suolalla. Uskon, että alkalinen suola on tehokas rasvan irroittaja, mutta jauheen levittäminen on vähän […]

  Vastaa
 23. Suski
  2.5.2016

  Hei Maria!
  Lämmin kiitos yksityiskohtaisista ohjeista ja tuotteen suosittelusta! Itselleni Meinebase oli aivan uusi tuttavuus, johon törmäsin tässä sinun blogissasi (hakusanalla suola ja hiukset). Erilaiset stressit ovat viime vuosina koetelleet ja hiukset ovat kärsineet kovin sen tuloksena. Olen selvästi herkkä (pää)nahkainen. Kokeilin muutamia yleisimpiä non-poo aineita, mutta ne eivät oikein kohdallani toimineet tai tulos jäi mielestäni liian rasvaiseksi tai päänahka koppuraksi. Eniten pidin kanamunanpesun tuloksesta, mutta viime aikoina se alkoi laukaista astmakohtauksia. Luettuani tuon blogi-tekstisi päätin ostaa pienen purkin tuotetta ja antaa sille mahdollisuuden. Olin aika skeptinen, mutta nyt kokeiltuani positiivisen hämmästynyt. Tietysti yksi pesu ei kerro vielä koko totuutta, mutta ensi tuntuma on erittäin hyvä. Myös kasvojen pesuun aine on mielestäni erinomainen. Hienoa, että kerroit kokemuksesi ja näin autat monia meitä, jotka haluavat päästä eroon turhista kemikaaleista. Aurinkoista jatkoa!

  Vastaa
 24. Elli
  24.8.2016

  Hei Maria, kiitos inspiroivasta blogista. Olen kamppaillut vuosia hetkessä rasvoittuvien hiusteni kanssa etsien sopivaa (eko)shampoota, jolla ylipäänsä saisin hiukseni puhtaaksi edes yhden päivän ajaksi. Ensimmäiset kokeilut MeineBasella vaikuttavat lupaavilta! Hiukset jäävät vain kovin karhean tuntuisiksi… Miten tuon Molkosan-hoitoaineen kanssa: jätätkö sen hiuksiin vai huuhdotko pois?

  Vastaa
  1. Maria
   24.8.2016

   Huuhdon pois. Etikkaa kannattaa myös kokeilla! Pari lusikallista n. 4 desiin vettä, sillä huuhtoo hiukset ja kevyesti vielä lopuksi vedellä, niin tulee tosi kiiltävät ja hyvät.

   Vastaa
 25. Venla
  9.1.2017

  Hei! Mistä tuota kuvassa näkyvää vihreää saippuaa saa? Mummollani oli tuota ja oli saanut jostain lahjaksi. Tuoksui hyvältä:)

  Vastaa
 26. […] kirjoituksiani MeineBasesta: Hiusten pesu MeineBasella Vanha suola […]

  Vastaa
 27. Linda Nguyen
  24.10.2017

  Hei Maria,
  Olen käyttänyt MeineBasea n.1vko.
  Kun hiukset kuivuu tuntuu jotenkin, että hiuksen latvat yms. on todella tahmea.
  hiukset ovat aivan takussa ja kun koskee niin tuntuu todella karhealta sekä ”rasvoittunut hiukset paakkuissa”. Onko tämä normaali?
  Olen huomannut, että hiukset ei rasvoitu niin nopeasti kuin ennen.
  Ainut mistä ihmettelen on hiusten latvoista.

  Vastaa
  1. Maria
   24.10.2017

   Hmm, alkuun voi olla vaikea saada tarpeeksi tasaisesti levitettyä. Toisaalta itse pesen aineella vain juuret, latvoihin en laita paljoakaan. Itselläni MeineBase ei ole tehnyt karheaksi.

   Vastaa
 28. Tuuli
  17.1.2018

  Jes, hieno juttu, tämähän toimii! Ainoa kompastuspaikka oli saada tuo korkki auki…

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top