Tummentumat kainaloissa? – Neljä syytä ja hoitokeinoa

Kainaloiden ihon tummentuminen on vaiva, joka saattaa aiheuttaa kiusallisia tunteita kesän lähestyessä. Tummentuneet kainalot saattavat näyttää likaisilta ja epäsiisteiltä ja siksi nolostuttaa.

Kainaloiden sekä niitä ympäröivän ihon tummentumiseen voi olla muutamia syitä:

1. Sheivaaminen

Sheivaaminen katkaisee karvan aivan ihon pinnan tasossa. Sheivattu iho saattaa näyttää tummalta.

Tähän vaivaan hoitokeino on yksinkertainen: lopeta sheivaus. Voit antaa karvojen kasvaa tai kokeilla vahausta. Silloin karvan sänki ei aiheuta tummaa läiskää kainaloihin.

2. Kuollut ihosolukko

Joissain tapauksissa tummentumat voivat johtua kuolleesta ihosolukosta, joka ”jää jumiin” kainaloiden ihon mikroskooppisen pieniin taipeisiin. Kerääntynyt iho näyttää tummemmalta. Se myös kerää likaa itseensä.

Jos kainaloiden tummentumien syy on tämä, hoitokeino on kainaloiden ihon kuorinta. Kuorintaan voi käyttää hunajaa ja suolaa tai esimerkiksi tätä ihanaa Flow kosmetiikan vanilja-appelsiini himalajansuolakuorintaa. Voit tehostaa vaikutusta käyttämällä tuotetta saunassa. Hiero tuotetta hellästi mutta huolellisesti kainaloiden iholle. Voit tehdä kuorinnan samalla koko keholle. Huuhdo huolellisesti, jotta kaikki kuollut ihosolukko lähtee pois. Tämän kuorinnan jälkeen ei ihoa tarvitse enää pestä saippualla.

3. Deodorantti

Joidenkin teorioiden mukaan kainaloiden ihon tummentumia voivat aiheuttaa perinteisten deodoranttien sisältämät ainesosat kuten alumiini tai hajusteet. Nämä deodorantin ainesosat saattavat reagoida hien sisältämien kuona-aineiden kanssa värjäten kainaloiden ihon.

Hoitona on deodorantin käytön lopettaminen tai vaihtaminen muuhun merkkiin. Yksi erittäin hyvä vaihtoehto on kotimaisen Puhdas + Mineral Stone deodorant, joka on todella tehokas, vaikkei se sisällä synteettisiä hajusteita tai alumiinia.

4. Hormonaalinen epätasapaino

Tietyt sairaudet voivat aiheuttaa ihon tummentumia. Yksi näistä on akantoosi eli taivetummuus (acanthosis nigricans), josta löytyy tietoa myös suomeksi. Taivetummuus liittyy usein ylipainoon ja kakkostyypin diabetekseen sekä muihin metabolisen oireyhtymän oireisiin. Myös muut hormonaaliset ongelmat tai muutokset, kuten raskaus, saattavat aiheuttaa tummuutta.

Jos epäilet että syynä on edellä mainittu sairaus, on hyvä tehdä muutoksia ruokavalioon. Ruokavaliosta tulisi jättää pois kaikki turhat sokerit ja kiinnittää huomiota tarpeeksi suureen kasvisten saantiin päivittäin.

Kaikkien edellämainittujen syiden aiheuttamaan tummuuteen voi kokeilla seuraavaa ohjetta.

Kainaloiden valkaisu Warpaintilla

Sekoita aineksista tahna. Levitä sitä kainaloihin tummentuneelle alueelle. Anna vaikuttaa noin 30 minuuttia. Oleskele kylpyhuoneessa, sillä ihon lämmöstä hunaja saattaa muuttua juoksevammaksi ja valua. Kun aine on vaikuttanut, huuhdo kainalot huolellisesti lämpimällä vedellä. Suihkuta lopuksi kukkaisvettä, esimerkiksi ruusuvettä, joka palauttaa kainaloiden ihon luonnollisen pH:n.

Kaunista kevään odotusta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top