Painajainen iholla

Ilmeisesti blogikollega Demin tatuointitarina jäi pyörimään päässäni. Heräsin aamulla hikisenä, sydän kurkussa pompottaen. Nostin heti peittoa ja katsoin jalkojani: olo helpotti hieman. Ei kuvia ihollani – se oli vain pahaa unta.
Näin unta, että olin ottanut tatuoinnit jalkapöytiini. Unessani tatuoija oli luonnostellut suuntaviivoja ja piirtänyt ihooni merkkejä. Kun hän oli lataamassa neuloja, heräsin.
Minulla on jonkinasteinen tatuointifobia. Ei riitä, ettei itselläni ole mustetta. Jostain syystä verenpaineeni nousee, kun näen tatuoituja ihmisiä, varsinkin lähietäisyydeltä.
Tämän pelon paljastaminen on minulle aika suuri juttu, sillä en missään nimessä halua arvostella muiden hyvin perusteltuja valintoja tässä asiassa. Tämä ei ole minulle esteettinenkään kysymys. En pidä tatuointeja (tai ainakaan kaikkia) rumina.
Jostain syystä minä silti reagoin näin. Pelkään, että tatuoinnit tarttuvat tai että tatuointien läheisyys saisi minut hairahtamaan ja ottamaan yhden, kuten unessani kävi.
Tiedän, että tämä on aivan totaalisen järjenvastaista!
Ei aina ole ollut näin. Joskus teini-ikäisenä kai ajattelin, että ”olisipa makeeta ottaa tatska”. Äitini osoitti ulko-ovea ja sanoi: ”Tuosta et tule sisään jos otat tatuoinnin”.  Jotain hyötyä äidistäkin joskus on. Nyt olen onnellinen, etten ottanut tatuointia. Olisi kamalaa kulkea tribaali selässä. Mieluummin näyttelen vaikka aikuisiän akneani.
Haluan pitää itselläni mahdollisuuden riisuutua kaikesta. Rakastan olla alasti. Jos olisin tatuoitu, naulitsisin itseeni merkityksiä, arvoja, mielipiteitä – typeriä, mitättömiä merkkejä omasta egostani.
Joka ikinen aamu haluan herätä vapaana olemaan jotain muuta kuin eilen olin.
1703439
P.S. Painajainen oli myös Hell’s Kitchenissä järjestämäni 30-vuotissynttärit. Ei tullut ruokaa, ei. Olen siis kavereineni mukana jaksossa 5, joka on nyt nähtävillä Maikkarin Katsomossa
Kuva on tästä haastattelusta, joka tehtiin ennen kuvauksia. Ja aikaahan nyt taas on! Ollaan enimmäkseen alasti. Heh heh.

5 Comments

 1. Siiri
  23.10.2013

  Haastattelua ei löytynyt 🙁

  Vastaa
  1. Maria
   23.10.2013

   Siiri. Mikähän siinä oli. Mulla kyllä toimii. Kokeilepa uudelleen!

   Vastaa
 2. Jajakalöaöaja
  26.11.2013

  Tatuoinnit ovat siis typeriä, mitättömiä merkkejä omasta egosta? Voi Jeeesus. Alastomampanahan me tatuoidut olemme, sillä ihomme herättää kysymyksiä – ja sellaisia mielipiteitä kuin juuri tekstissäsi kerrot.

  Vastaa
  1. maria
   26.11.2013

   Hei luepa teksti uudelleen. Kyse on minun omasta pelostani, pelot ovat usein sellaisia, ettei niitä voi järjellä kovin selittä.
   Mutta avauduin teille lukijoille, mikä MINUA tatuoinneissa pelottaa. Merkitykset. En halua naulita niitä ihooni. En sano, onko se hyvä vai paha. Sanon, etten halua tehdä sitä. En halua oman typerän egoni määritellä edes itseäni. Epäilen yksilöä ihannoivaa yhteiskuntaa.
   Tatuoinnithan ovat perinteisesti olleet merkki yhteisöllisyydestä ja tietystä asemasta yhteisössä. Kunnes me länsimaiset individualistit otimme ne itsekkäisiin tarkoituksiin korostamaan omaa erikoisuuttamme.

   Vastaa
 3. Cherry
  26.11.2013

  Alaikäisenä en olisi voinut kuvitella ottavani tatuointia ellei sillä olisi minulle oikeasti jotain merkitystä. Aikuisiällä otin itse suunnittelemani tatuoinnin ja otin sen heti kun tuli oikea hetki ja asia sai viimoisen pisteensä. Itselleni sillä on suuri merkitys ja kannan sitä aina ylpeydellä ja koko sydämelläni.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top