Pe-pe-pe

Niin kuin perjantai, perattu ja perinne.

Minulla pieni kotiprojekti. Yritän helpottaa arkea vähentämällä mahdollisten vaihtoehtojen määrää.
Katoliset ympäri maailman syövät perjantaisin kalaa. Pidän perinteistä, joten päätän liittyä joukkoon.
Näin on viikon ruokalistalta poistettu pysyvästi yksi päätöstä ja vaihtoehtoja vaativa tyhjä sarake!
Marian
katumuskala

 • perattu nieriä tai lohi
 • suolaa
 • sitruunaa
 • perunoita, porkkanoita tai muita vihanneksia
 • jogurttia
 • sinappia
 • sokeria
 • yrttejä

 
Mikään ei ole näin helppoa. Kala laitetaan pötköttämään vuokaan folion päälle. Kylkeen ripotellaan hieman suolaa. Kun uunin lämpötila on noin 175-astetta voi kalan laittaa uuniin kahdeksikymmeneksi minuutiksi. Samalla keitetään tai höyrytetään kasvikset. Kastike tehdään maustamalla jogurtti (tai kermaviili) yrteillä, sinapilla ja hunajalla.
Sitruunamehua puristetaan annoksen päälle. Kun ruoka on näin hyvää ja yksinkertaista, ei siihen voi edes kyllästyä.
Tästä lähtien perjantaisin käyn siis aina kalakaupan kautta. Tai jos lähetän miehen kauppaan, niin muistutan vielä kolmen peen säännöstä.
Haluan kalani ensi kerralla PE-rattuna, kiitos!
 

Sormin menee myös. Muista poistaa ruodot!

 

5 Comments

 1. Tanja
  7.9.2012

  Kuulostaa hyvältä – tämä lähtee kokeiluun! Voiskin keksiä jokaiselle päivälle oman ruokalajin. Mikään ei ole niin inhottavaa kuin kulkea ruokakaupassa ja miettiä, mitä ihmettä tänään laittaisi ruoaksi…
  Hyvää viikonloppua! 🙂

  Vastaa
 2. jk
  7.9.2012

  Moi!
  Kiitos ihanasta blogista! Sulla on sana hallussa! Tiesitkö että muslimitkin (ainakin sieltä päin mistä sukumme on kotoisin) syövät kalaa perjantaisin – hauska kuulla että katolilaisillakin on näin! Hyvää ruokahalua!

  Vastaa
 3. Cxcx
  7.9.2012

  Toi kermaviili on hyvää! Sillä mäkin syön kalaa.
  Meillä syödään perjantaisin aina makkaraa! Uunikasvisten, röstiperunoiden tai uusienperunoiden tai salaatin….. Perinne kuin perinne!

  Vastaa
 4. Sipe82
  15.9.2012

  Hei Maria! Tämä taitaa olla liian henkilökohtaista (toivottavasti ei loukkaavaa) mutta katsoin Iholla-sarjaa ja huomasin miehesi Reinon olevan aivan samanlainen tietyllä tavalla kuin oma mieheni. (sielunveli?) Tarkoitan tällä negatiivisia piirteitä kuten äkkipikaisuutta, tiuskimista, kiroilua yms. He vaikuttivat olevan kadonneet kaksoisveljet. Mieheni käyttäytyy näin ympäri vuorokauden kun teemme taloremonttia. Halusin kysyä sinulta, että jaksaako tällaista loputtomiin jos ei itse ole samanlainen ihminen? Häiritseekö miehesi käytös sinua? Olen alkanut pelkäämään näin 5 vuoden jälkeen, että väsyn tähän. Anteeksi, jos tämä on aiheeton kysymys.
  Kiitokset hyvästä blogista, osan kirjoituksistasi olen lukenut moneen kertaan! 🙂

  Vastaa
  1. Maria
   19.9.2012

   Ne kuvauksethan oli ihan pieniä pätkiä meidän älyttömästä stressaavasta elämäntilanteesta. Ei sellaista voi kauaa, eikä koko ajan jaksaa.
   Toivottavasti saatte huolenaiheet pois ja tilanne muuttuu! Suosittelen luopumaan, jos vaan mahdollista kaikesta turhasta ja stressaavasta. Rakentaminen tai edes remontointi ei näytä sopivan kaikille. Eikä siitä tarvitse murehtia. Sitten vanhempana, kun kaikki muu on kohdallaan ja elämä rullaa, sitten voi ehkä rakentaa sen unelmien talon leppoisasti ja hyväntuulisena…

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top