Se rullaa taas!

Kuva Jorge Raedo 2010

Nimittäin arki!
Tämä on tuuletuksen paikka, vaikkei läppärin piuha yletäkään ihan tuuletusparvekkeelle. Sitä paitsi naapuri taitaa olla siellä. Ikkuna on kuitenkin vähän raollaan, että ilma kulkee. EI, siis ei hänen raollaan! Fingerpori on hassu paikka, ja se on tainnut tarttua
Helsinkikin on hassu, mutta sitäkin enemmän tämä on hyvä paikka asua.
Hetken kirpaisi kuitenkin hyväksyä, etten saakaan perisuomalaista unelmaa, joka lapsuuteni kotikaupungissa Kuopiossa kyllä löytyisi: Omakotitalo keskustassa (tai pyörämatkan päässä torilta) puhdasvetisen järven rannalta.
Arkkitehdit eivät yleensä unelmoi tällaisista. Mutta minä olen ihan oikeasti pyöritellyt ajatusta päässäni pienestä asti. Ja huonostihan siinä kävi. Paitsi että ehkei sittenkään. Nyt tuntuu että olen nyt  saanut enemmän kuin toivoin.
Tänä aamuna (klo 10.30 mennessä) olen jo muun muassa:

  • saattanut pojan ihanaan leikkikouluun kävelleen
  • puhunut kolmella kielellä ohikulkijoiden kanssa
  • nauttinut baristan tekemän kahden euron kahvikupillisen terassilla
  • käynyt (kävellen) ostamassa toimistotarvikkeita ja värikynät lapsille
  • kuunnellut tytyön (ei enää vauva!) kanssa katusoittajan soittamana yhtä lempikappaleistani

 
Onneksi siis uskalsin luopua unelmastani. Tosin syksyisin kaipaan yhä satoa omasta puskasta. Paitsi onhan minulla lapset. Paitsi toinenhan kyllä tuli leikkaushaavasta eikä pusk… UUPS -Fingerpori, taas.

Puistokahvit

Eilen joimme kahvit argentiinalaisen ystäväni Lionellan kanssa leikkipuistossa. Hänen puhelimensa soi. Soittaja kertoi löytäneensä laukun, laukusta lompakon ja lompakosta ajokortin ystäväni nimellä varustettuna. Lionella sai laukun takaisin ja itki onnesta.
Hänen mukaansa Argentiinassa kadonnutta laukkua ei saisi iki maailmassa takaisin. Tämän takia hän rakastaa Suomea. Ja lähettää nyt muuten puhelimessa terveisiä kaikille: ”Arvostakaa kotimaatanne!”. Siis maatamme.
Lionella kiteytti hyvin: Itselle haalitusta omaisuudesta ei ole mitään iloa, jos kadulla ei uskalla kävellä edes korvakorut korvissa.
Totta, kannattaa siis pitää huolta siitä, että kaikilla on asiat tasapuolisesti hyvin.
Arki rullaa kun Mariakin rullaa! (Tosin tämä leppoisa skeittipaikka ei ole Helsingissä)

 
 

Scroll to top