Stockmann poistaa laittomia ainesosia sisältävät tuotteet myynnistä

Kansalaisaktivismi ja somen voima osoittivat taas tehokkuutensa. Kemikaalitutka on kirjoittanut Stockmann-tavaratalosta löytyneistä kosmetiikkatuotteista, jotka sisältävät kiellettyjä parabeeneja ja PHMB:tä. Eilen myös CosmEthics-julkaisi listan tavaratalosta löytyneistä tuotteista.

Stockmann reagoi eiliseen uutiseen myöhään illalla Facebookissa. Kauppakeskus kommentoi Facebook-keskusteluun näin:

”Hei Maria, käymme Kemikaalitutka-blogissasi tänään julkaistun listan välittömästi läpi näitä tuotteita toimittavien kosmetiikkavalmistajien kanssa. Tulemme poistamaan myynnistä kaikki tuotteet, jotka sisältävät kiellettyjä parabeenejä.”

Toivotaan, että muut kaupan alan toimijat ottavat esimerkkiä Stockmannista. Emotion-ketju on aiemmin ilmoittanut poistavansa PHMB:tä sisältävät tuotteet myynnistä, parabeenien osalta ei ole tietoa. Kemikalaalitutka on löytänyt kiellettyjä ainesosia sisältävää kosmetiikkaa myös Tokmanni-ketjun myymälästä.

On hyvin todennäköistä, että tuotteita on myynnissä useissa paikoissa.
Vinkiksi kauppiaille: samalla kun hyllyistä poistetaan kiellettyä parabeenit, kannatta myös siivota pois triklosaania sekä PHMB:tä sisältävät tuotteet! Turvallisuus- ja kemikaaliviraston mukaan toimijoilla itsellään on vastuu olla selvillä heitä koskevasta lainsäädännöstä ja seurata siinä tapahtuvia muutoksia.
stockmann

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top