Suomalaiset muita EU-kansalaisia luottavaisempia tuoteturvallisuutteen ja viranomaisiin

”Tutkimustuloksista käy ilmi, että suomalaisista kuluttajista jopa 90 prosenttia luottaa tuoteturvallisuuteen. EU-maissa keskimäärin luku on 69. Suomen tulos on tällä osa-alueella tutkimukseen osallistuneista maista paras ja ero muihin maihin on merkittävä.

Myös luottamus tuoteturvallisuutta valvoviin viranomaisiin, kuten Kilpailu- ja kuluttajavirastoon ja Tukesiin, on tutkimuksen mukaan Suomessa muihin EU-maihin verrattuna vahvin: suomalaisista 85 prosenttia luottaa viranomaisiin, EU-maissa keskimäärin luku on 61 prosenttia.”

Samat tuotteet, samat säännöt

Kiinnostavaa on että EU:n alueella tuoteturvallisuutta koskeva lainsäädäntö on yhtenäinen. EU:n maita yhdistävät direktiivien lisäksi globaalit brändit. Suuryritysten ansiosta voimme nähdä rivitolkulla samoja tuotteita hyllyissä olimmepa marketissa Hämeenlinnassa tai Gran Canarialla.

Olemmeko me suomalaiset sinisilmäisiä, vai ovatko asiamme todella EU-maita paremmin? Ehkä osasyy ilmiöön on Suomen puhtaalla luonnolla. Meillä ei ole tähän mennessä ole ollut syytä huoleen.

Lähde: Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top