Terveellinen koti lapsiperheelle – kuuntele vinkit

snow-661642_1280

Vanhemmilla on talvivarusteiden, ravitsevien päivällisten ja harrastuksiin viemisten lisäksi vastuu lasten asuinympäristön terveydestä. Viimeaikoina on puhuttu  paljon homekouluista, mutta tosiasiassa lapset altistuvat sisäilman epäpuhtauksille kuten homeille, rakennusmateriaalien kemikaaleille ja kuiduille myös kotioloissa.

Minua haastateltiin sisäilma-asioiden tiimoilta Business FM -nettiradioon. Jutun voi kuunnella klikkaamalla tuosta kuvan nuolesta.

Toivon jokaisen vanhemman kuuntelevan tämän, sillä toivon, että juttu kannustaa ottamaan selvää myös oman kodin sisäilmariskeistä. Usein puhutaan homeen hajusta, mutta itseasiassa suurimmassa osassa ongelmakohteita, ei homeen hajua tunnu lainkaan. Home ei myöskään ole ainoa sisäilmaongelmien aiheuttaja. Etenkin uusissa taloissa ongelmia aiheuttavat rakennusmateriaalien kemikaalicocktailit.

Jos sinä tai perheenjäsenesi sairastelee usein tai kärsii epämääräisistä oireista, suosittelen pohtimaan, voisiko kyseessä olla kodin sisäilmaongelma.

Autan mielelläni ongelman syyn selvittämisessä, voit tutustua neuvontapalveluihini tästä.

2 Comments

 1. Heidi
  8.12.2016

  Hei Maria!
  Kirjoitat tärkeistä aiheista ja lapsen saannin myötä olen itsekkin tarkemmin pohtinut kodin materiaali valintoja, vaatevalintoja, kosmettiika valintoja jne.. ja usein eksynyt tietoa hakiessa sinun kirjoituksiisi.
  Olen pohtinut lapsi ja koiraperheeseen sopivien mattojen hankintaa. Paljon on kehuttu Pappelina mattoja, oletko kuullut niistä? Ne ovat muovimattoja mutta pitäisi olla jotain eko? Uskaltaako tuollaisia kotiinsa laittaa? Vai onko kaikki muovimatot ihan nou nou?

  kiitos paljon jos kerkiät vastaamaan:)

  Vastaa
  1. Maria
   10.12.2016

   En ole tutustunut noihin. Itse minimoisin muovin määrän kotona, joten en ostaisi muovisia mattoja, koska on luonnonkuituisiakin mattoja.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top